Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Ändra länkarnas utseende vid mouseover

 

Vill du länkarnas utseende ska ändras när man för musen över länken? I dagens video visar Sanna hur man ändrar sin kod för att en länk ska bli kursiv när någon för musen över länken. En snygg effekt som gör din blogg mer lättnavigerad.

 

Transkribering från filmen:

Mouseover: ändra länks utseende

Hej hörni.

Idag tänkte jag visa er hur man gör så att länkar blir kursiva när man drar musen över dem och då är det så att man går in i sin stilmall och så ser ni här nedanför att jag har skrivit font style: italic och då nedanför där så ser ni att jag har lagt några olika stycken och det är de styckena som styr de olika länkarna i bloggen och då om jag vill att det ska bli, vad heter det, kursivt när jag drar musen över en länk i till exempel inläggen eller i menyn eller så. V i kan ta menyn, då är det nav som jag går ner till, alltså det stycket som heter nav där och så om du inte hittar det då kan du alltid trycka på control-f och så skriver du nav och då hittar du det och så tar du den som är a hover, för det är när man drar musen över och så skriver du font-style: italic och förhandsgranskar vi.

 

Tänk på att du måste stava rätt och tänk på att det ska inte vara något mellanrum mellan semikolonet innan där det oftast står text decoration none och, men däremot ska det vara ett mellanrum mellan font-style: och italic, som ni ser här under. Om man drar musen över dem, nu är det så att jag har ju inställt det på vitt och därför så syns det inte så om vi stället in det på svart istället så kommer ni se vad som händer. Svart färgkod är ju sex nollor, en, två, tre, fyra, fem, sex och så förhandsgranskar vi. Den saken kommer upp lite då och då för mig. Hur som helst, ska vi se här om den laddar klart snart. Jag känner att jag behöver starta om datorn så att det. Så, då ser ni att det blir kursivt när man drar musen över länkarna och det är så man gör. Ni kan lägga in det här i vilket av de här styckena nedanför ni känner för beroende på vart ni vill att det ska bli kursivt och det var det jag hade att visa er idag så får ni ha det så bra. Hejdå.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.