Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Ändra bakgrundsfärg på din blogg

Ändra bakgrundsfärg på din blogg

Vill du ändra bakgrundsfärg på din blogg? Va bra, för i detta blogginlägg visar jag precis hur du ska göra för att byta bakgrund på din blogg. Du kan antingen byta till en annan färg eller lägga till en bild i bakgrunden.

Denna guide visar:

 • Så hittar du bakgrundsfärg i CSS-koden / stilmallen.
 • Så ändrar du färg

Hitta bakgrundsfärg i CSS-kod

Om du vill ändra bakgrundfärgen på din blogg, det område som är markerat rött på bilden, så måste du justera i din CSS-kod. Kanske du vill ha en vit bakgrund på bloggen?

designa din blogg guide design blogga

Det här är inte så himla svårt.. bara att följa min guide, så ordnar det sig.

1. Använder du Blogg.se så klickar du på fliken design. Väl där klickar du på redigera stilmall.

Om du använder WordPress eller liknande så får du leta upp din stilmall där all CSS-kod ligger.

bakgrundsbild lägga in

Då kommer vi in i hjärtat av stilmallen…nämligen koden.

2. Leta upp det avsnitt i koden som heter
body{
background:
bakgrundsfärg
Färgkoden som i mitt fall heter #a1baa4 är den kod som man skall ändra.

Välja bakgrundsfärg

När du ska ändra bakgrundsfärg på din blogg, måste du ändra färgkoden. Hexadecimal färgkod består av  sju tecken. Det betyder att det nästan finns oändliga färgkombinationer efter som du kan variera de sex sista tecknen i färgkoden.

Färg HEX
Ljusblå #00FFFF
 Gul #FFFF00
 Röd #FF0000
 Grön #00FF00
 Blå #0000FF

För att se vad alla färger heter med kodnamn, så kan ni kika på använda Designa Din Bloggs färgkarta där du kan välja färg och sedan få färgkoden.

Tänk på att skriva i hela koden, #000000 (”brädgård” följt av 6 tecken)

Klicka sen på antingen förhandsvisa eller spara.

Du har nu bytat bakgrund på din blogg. Testa dig fram och byt färg tills du hittar en som passar din blogg. För att hitta rätt bakgrundsfärg är det som sagt bra att ta hjälp av färgkartan.

Svårare än så är det inte… lycka till!

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

37 comments

 1. SvaraEmma

  hur ändrar man färg där inläggen är. jag vill gärna ha en hel svart blogg. men med gul text. jag har ändrat själva bakgrunden. men jag vet inte hur man ändrar färg på där inläggen är 🙁 snälla hjälp mig! tack för svar 🙂

 2. SvaraFelicia

  Jag har inte heller någon kod som heter så i min stilmall och har aldrig haft det heller 🙁 Så istället kopierar jag in = body{
  background: . men det händer ändå ingenting. pls help!

 3. SvaraMoa

  Jag vet inte vad jag ska göra. Jag vill ha en färg där på bakgrunden men när jag ändrar så bli det lixom över allt, emellan inläggen och mellan inläggen och meyn oxå. Men där vill jag ha vitt :s hur ska jag göra??

 4. SvaraKristin

  Tack för allt och alla tips! Jag har lärt mig så otroligt mycket på den här sidan, och jag har fått till min blogg precis så som jag velat ha den! Tack 🙂

 5. Svarasophia

  hej! ville bara säga att det är dåligt att alla kommenterar så negativt! jag tänkte också först att nej, vad har hänt nu kommer jag inte förstå någonting, men nu när jag har tittat runt lite, så har jag kommit fram till att du har gjort det både bättre och lättare. TACK FÖR EN UNDERBART BRA SIDA!

 6. SvaraEMELIE

  hejhej:)
  jag håller på med en ny bloggdesign till min blogg, men det har blivit lite fel. för vissa syns bara kategorierna och allt under det är borta! 🙁

  vad är det för fel? här kan man se bloggdesignen

 7. SvaraLynn

  Hej! första gången jag använder den här sidan ”och gör om min blogg själv” och är verkligen jätte nöjd.

  Nu har jag bara ett problem och det är att jag har en bakgrundsbild till höger om min text/header och när jag skulle byta färg på bakgrunden blev det jätte fult, hur byter jag färg runt den bilden eller tar bort den? Verkar inte som att sidan ”Lägg in egen bakgrundsbild” fungerar, tänkte annars om det stod något där om hur man gör.
  vore jätte snällt om någon kunde hjälpa med lite tips 🙂

 8. SvaraElin

  Det här är helt sjukt!
  Jag gör som det står och när jag förhandgranskar så blir det sås om jag vill ha det, men sen när jag sparar det så återgår det till det som jag hade innan!
  hjälp mig!


  1. Author
   SvaraLari

   Det beror på att du har sidan i cacheminnet på din dator. Testa att trycka på F5 när du är inne och kikar på din blogg.

 9. Svaranicolebica

  HELA MIN MENY BLIR JU FÄRGAD! ÄVEN RUNTOM INLÄGGEN! (vill ha runtom själva menyn, inläggen och headern, inte som en ram runt inläggen!)
  HUR UNDVIKER JAG DETTA?!?!

 10. SvaraJessica

  Jag gör precis som det står. men ändå blir det färg bakom inläggen också… hur ska jag göra då? 🙂

 11. SvaraVilma

  om någon går in och kollar på min blogg som den ser ut just nu. Då ser ni att inläggen inte sitter ihop utan istället är det ett inlägg, sedan en massa brunt, sedan ett inlägg till och sedan massa brunt osv. ni fattar? någon snäll människa som hade kunnat visa mig hur man gör så att inläggen sitter ihop fast man inte behöver ha hela paketet ihop liksom. Bara inläggen och headern ska sitta ihop! Någon?

 12. SvaraIsabelle & Nisse

  Det funkar inte 🙁

  Jag gjorde istället såhär: Jag gick in i paint och målade allt svart, lade upp bilden i arkivet och sparade adressen. Sen lade jag in den som en bild istället och nu blev det svart 🙂

 13. SvaraTerese

  Alla ni som har problem med att ni ”inte har något som heter så”:  bara klistra in #(den färg ni vill ha) precis efter background:  där normalt bilden som ligger som backgrund är in klistrad.

 14. SvaraMatilda

  När jag gjorde det blev både bakrunden och där inläggen är rosa. Jag skulle vilja att bara bakrunden ( den som är markerad på bilden däruppe) ska vara rosa och där inläggen är vit.. Hur gör man det? 😉

 15. Svaraebba

  jag vet inte riktigt hur jag ska förklara denna frågan men när jag vill ha en bakrundsfärg på bloggen kommer det emellan menyn och bloggen så jag vill veta hur man får menyn tillsammans med själva bloggen (inte i headern) för nu har jag bara vit men jag vill ha en annan färg men det blir suuper fult! D:
  tack på förhand!!

  1. SvaraFelix

   Ändra på #ffffff till något annat för att ändra bakgrunds färg:

   body {
   margin-right: 100px;
   padding:0px;
   background: #ffffff;
   
   }
   

   Du finner den koden i din CSS mall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *