Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Affiliate-program som du tjänar mycket pengar med

Affiliate-program som du tjänar mycket pengar med

Såhär tjänar du pengar som affiliate

Du som bloggare eller webmaster kan tjäna pengar genom att ha olika former av reklam, annonser och samarbeten på din hemsida, blogg, sajt eller i din webbshop. Företag och annonsörer samlas på olika affiliatenätverk och du som annonsör ansluter dig till dessa och får tillgång till allt annonsmaterial så fort du blivit godkänd.

Detta är ett mycket bra sätt att tjäna pengar på sin egen blogg. På detta sätt kan du enkelt skapa dig en inkomst både vid sidan om på hobbynivå, men du kan även tjäna riktigt bra med pengar och leva på din blogg. Det är fullt möjligt!

Tips på bra svenska affiliatenätverk

Vi tänkte här tipsa dig om affiliatenätverk i Sverige som vi använder på Designa Din Blogg. Om du kan svara ja på frågan om du Vill tjäna mycket pengar? Då rekommenderar vi dig att jämföra affiliateprogram på de olika nätverken. Oftast finns samma annonsör med på flera nätverk, men betalar olika provision på olika nätverk.

Det finns pengar att tjäna på att jämföra de olika nätverken mot varandra. Sedan finns det andra faktorer att ta hänsyn för sig som publisher, som tex utbetalningshastighet, service samt enkelhet med annonsmaterialet hos ditt affiliatenätverk. Vi rekommenderar enbart nätverk som verkligen fungerar och som vi själva använder oss av!

Bra Affiliate-program

Affiliate-Sverige består av ett handfull affiliatenätverk. Varje affiliateföretag har alltifrån 100 till 1000 affiliateprogram, det vill säga annonsörer. Du ansluter dig enkelt till dessa nätverk och när din sajt är godkönd, så kan u snabbt och enkelt börja att annonsera och tjäna pengar!

De affiliatenätverk med bäst affiliateprogram i Sverige tycker vi är:

Adtraction

Adtraction pengar

Absolut bäst! Enkelt och många olika annonsörer! Vi tjänar pengar med detta nätverk varje månad och det är just nu det bästa affiliatenätverket i Sverige helt klart! De har blommat ut till att bli en riktigt bra samarbetspartner vad gäller enkelhet, snabbhet på betalningar, tryggheten samt anslutna företag som du kan annonsera om på din egen blogg eller hemsida. Rekommenderas!

Adrecord

Adrecord pengar

Ett av de bästa nätverken i Sverige just nu! De har en bra och enkel kontrollpanel. Snabb service samt man får snabbt bra koll på betalningar, saldo och sales på deras sajt. Adrecord växer hela tiden vad gäller företag och omsättning. De har många fina samarbetspartners som du kan använda dig av på din blogg. Rekommendras!

Tradedoubler

Tradedoubler pengar

Har många svenska e-handlare bland sin annonsörer. Tradedoubler var tidigare det nätverk i Sverige som hade överlägset flest annonsörer. de har en lite omodern kontrollpanel numera och det känns just i skrivande stund som tiden sprungit ifrån dem lite, men det finns flera riktigt fina företag att använda sig av när man arbetar med sin egen blogg och skall tjäna pengar som affiliate.

Adservice

adservice

Ett nätverk med många olika affiliateprogram från ett brett utbud av företag. Här hittar du program från mobiloperatörer, kreditkortsutgivare, låneföretag mm mm. Har flera fina funktioner för att göra jämförelsetabeller och listor av produkter. En liten varning för att många av programmen är lågpresterande!

Varför skall man ansluta sig till flera affiliatenätverk?

Jag rekommenderar att man ansluter sig till flera olika nätverk för att man skall först och främst se vilket nätverk som passar ens behov samt vilka företag som du kan använda dig av på din egen sajt. Det kan skilja sig vad gäller service, utbetalningar samt anslutna företag och det kan även skilja sig vad gäller antal kronor du får betalt per sale du skapar via din egen sajt.

En liten jämförelse:

En person tecknar ett webbhotell hos One.com via din blogg/hemsida. Du får en fast ersättning. Om man jämför ett par stycken affiliatenätverk som har One.com som kund, så ser man att ett nätverk erbjuder 120:- i ersättning, men ett annat erbjuder hela 180:- i ersättning. Detta är alltså en skillnad på 60:-. I det långa loppet kommer det att skilja mycket vad gäller dina inkomster ifall du gör många sales vad gäller då One.com.

Det är därför viktigt att du är ansluten till flera nätverk. De vi nämner här ovan räcker absolut som en start och du kommer otroligt långt med de 4 affiliateföretagen. Wikipedia beskriver mycket bra vad en affiliate och affiliatenätverk är.

Annonsbegrepp & ersättning

Det finns det olika typer av ersättning, som du kan erhålla när du arbetar som affiliate och här nedan skall vi visa på de vanligaste former av inkomster du kan skapa via din blogg när du är affiliate. Dessa vanligaste är:

 • PPC – Förkortning för Pay per click vilket innebär att du får betalt för varje gång någon klickar på en annons du har på din sida. Ger en fast ersättning, allt mellan några ören till flera kronor. Kan även gå under förkortningen CPC (cost per click) eller bara click/klick.
 • PPL – Förkortning för Pay per lead vilket innebär att du får betalt om någon anmäler sig till ett nyhetsbrev, svarar på en enkät eller liknande. Ersättningen är oftast en fast summa. Kan även gå under förkortningen CPA (cost per acqusition eller cost per action) eller bara lead.
 • Sale – Om någon klickar på en annons, och sedan köper en produkt från det företaget. Ersättningen kan vara både en fast summa eller procent av hela ordern.
 • iSaleOm någon klickar på en annons hos dig, men inte handlar just i den stunden, då läggs det in en cookie, som sedan känner av om besökaren handlar vid ett senare tillfälle. Ett kanonbra sätt att fånga upp de som vill fundera på ett erbjudande.
 • CPM – En förkortning för Cost per mille vilket innebär att du får en viss ersättning för 1000 annonsvisningar. Brukar inte vara så höga summor, utan kan handla om 1-2 kronor per 1000 visningar.

Utöver dessa ersättningsmodeller, så finns det en uppsjö med olika andra namn och beteckningar, men det är dessa som är vanligast och som du kommer att stöta på när du är affiliate.

Typer av annonser

Sen så finns det även olika typer av annonser man kan ha:

 • Banner – Är nog den vanligaste typen av annons. Det är helt enkelt en bildannons som en besökare kan klicka på. Finns både som bild och som flashanimationer.
 • Text / länk – En annons som består av en text som är länkad till annonsörens sida. Finns ofta färdiga texter, eller så skapar du en egen text. Ett av de bästa sätten att få klick i texter.
 • Popup – En annons som hoppar fram i ett eget fönster och lägger sig längst fram på sidan. Oftast när du besöker en sida första gången.
 • Popunder – En annons som öppnas i ett nytt fönster, men lägger sig bakom den sidan du besöker.

Det finns givetvis massor av information att leta upp om affiliates och att tjäna pengar på sin blogg eller hemsida, men jag tycker att det absolut lättaste sättet är att bli medlem, surfa runt på deras sida och jämföra och lära sig under tiden. Du kommer snabbt att komma in i alla begrepp och det är enkelt att klippa ut koderna hos nätverken och klistra in de på sin egen sajt eller blogg. När besökarna sedan klickar på dina länkar eller banners, så tjänar du pengar.

Tjäna pengar med affiliate – olika nätverk

Det finns som sagt flera olika affiliatenätverk att arbeta med men jag vill absolut passa på att pusha lite extra för Adtraction. Då jag själv tycker att de fungerar allra bäst för mina olika sajter jag har på webben.

Adtraction affiliateprogram adtraction

Varför Adtraction då?

Jo, först och främst så har jag alltid sagt att det är bra att jämföra så många affiliatenätverk som möjligt, för många företag finns med på olika nätverk, och de har förhandlat fram olika deals, vilket innebär att du som blogginnehavare har stora pengar att tjäna in genom att jämföra lite ersättningar.

Sedan är Adtraction ett nätverk som verkligen jobbar på att slå sig in på marknaden, och detta lyckas de bra med genom att knyta många välkända företag till sig, och erbjuda bra ersättningar för dig som publisher.

De erbjuder även passiv inkomst, det vill säga att alla som du rekryterar till Adtraction, får du ersättning av deras inkomster, dvs du tjänar pengar på de pengar som dina rekryter tjänar in. Det innebär att du inte behöver jobba så mycket med annonser själv om du lyckas rekrytera många andra publishers.

Några av de annonsörer som finns på Adtraction är:

Det finns en stor mängd företag anknutna till Adtraction idag. De har i skrivande stund 323 företag, som du använda dig av för att tjäna pengar på dina egna bloggar och hemsidor.

Linas Matkasse, SEB, Byggmax, Mekonomen, Stylepit, Tretti, GodEl, Bonnier, Boxer, Halens, Stayhard, Cellbes med flera. Det finns en mängd bra och stora varumärken, men även många mindre som är bra att använda sig av tillsammans med de mer kända företagen.

Så, gör som jag, bli medlem på Adtraction och börja tjäna pengar idag! Som jag nämnde här ovan, så se till att du ansluter dig till de 4 affiliatenätverken, minsty, som vi rekommenderar! Du kommer som sagt att komma otroligt långt med de nätverken! Absolut första valet bör vara Adtraction sedan kör du de andra när du ändå är på gång att registrera dig som publisher med din sajt! Ju snabbare du kommer igång desto snabbare tjänar du pengar!

När du skall lära dig mer om att tjäna pengar via din egen blogg eller hemsida kan det vara bra att kolla in hur du tjänar pengar på din blogg här på Designa Din Blogg! Nu hoppas vi du har lärt dig så mycket att du kan bli ett riktigt proffs på affiliate på din blogg!

Lycka till och kommentera gärna ifall du tycker att jag skall lägga till något mer affiliatenätverk eller har någon annan fundering runt att tjäna pengar som affiliate.

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

17 comments

 1. SvaraMaria

  Bra inlägg.
  Dock har jag ett klagomål. Det är INTE roligt att besöka DDB längre då man hela tiden, och då menar jag HELA tiden, får upp reklam så fort man klickar någonstans på sidan. Det kan vara allt från bakgrunden på sidan (alltså klickar jag inte ens på någon reklam!) till en länk till ett inlägg man vill läsa. Att du har gjort så förstör väldigt mycket tycker jag.


  1. Author
   SvaraLari

   Ja, det är beklagligt att det upplevs så… tanken är ju att de här annonserna skall vara popunders, dvs att de inte dyker upp och lägger sig överst. Skall kika lite närmre på det.

   1. amo alfred

    jag håller med, ånga gånger har min data ”laggat” när jag klickat på din sida, nu hände dt 2 ggr att när jag trycker på ”svara” så dyker någon reklam upp oc näst intill laggar alltihop!
    om jg inte trodde att bloglovin skulle ”ta bort” reklamen skulle jag aldrig läst detta inlägg 🙁
    dt e synd för jag gillar ddb!

 2. SvaraTora

  Jag undrar hur man får bort bakrunden på bloggen? Jag vill ha en färg istället. Tacksam för svar!! 😀

  1. Svaraemelie
    ta bort den första koden så det står såhär istället; 
   body {margin: 50px 50px 0px 0px;background: #FFFFFF;
   }
   (FFFFFF är färgen och där är det bara att ändra till den färg du vill ha!)

    

 3. SvaraMichelle

  Men på alla såna sidor måste man vara 18 år, eller använda målsman som betalningsmottagare tyvärr 😛

 4. SvaraSimon - Gaga World's Ägare

  Frossle rekommenderar jag INTE.
  Själv fick jag inte betalt av dom även storbloggaren Amir Akrouti’s kompis fick inte heller betalt.


  1. Author
   SvaraLari

   Jag har inte haft några som helst bekymmer med frossle. Har ni fått någon anledning till utebliven betalning?

 5. SvaraJosef B

  Försöker registrera mig på valueclick. Längst ner på registreringen så finns det ett alternativ som heter ”ad server”. Vad innebär det? Finns massor med alternativ, tex Atlas, Buzz, DART, Falk, Mediaplex. Vilken ska man välja?

  mvh

 6. SvaraHannah

  Hej!! =D
  Jag tänkte bara fråga en sak, om dom hära popup reklamerna som dyker upp när man bl annat laddar ner en gratisdesign hos dig.
  På de flesta annonsörera/raklamsidorna så står det att man inte får ”tvinga” besökarna att trycka på reklam som leder till att man tex kan ladda ner något. (som gratisdesign i det hära sammanhanget..)
  Fast det skulle vara jättebra om mann kunde få göra det, då känar man ju mer pengar liksom ^^
  Men vilken har du (Lari) vänt dig till för att det ska vara tillåtet att få göra/ha så?
  TACKSAM FÖR SVAR!

 7. SvaraLivia

  Hej, vore kul om du ville lägga till:
  Det är ett progam som annonserar hälso- och skönhetsprodukter. Upp till 55% provision.


 8. Author
  SvaraLari

  De affiliate-program som finns i Sverige brukar dra skatt med automatik, och likaså arbetsgivaravgift, vilket anmäls till skatteverket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *