Affiliateprogram – en bra lista om du vill tjäna pengar

Såhär tjänar du pengar som affiliate

Du som bloggare eller webmaster kan tjäna pengar genom att ha olika former av reklam, annonser och samarbeten på din hemsida, blogg, sajt eller i din webbshop. Företag och annonsörer samlas på olika affiliatenätverk och du som annonsör ansluter dig till dessa och får tillgång till allt annonsmaterial så fort du blivit godkänd.

Detta är ett mycket bra sätt att tjäna pengar på sin egen blogg. På detta sätt kan du enkelt skapa dig en inkomst både vid sidan om på hobbynivå, men du kan även tjäna riktigt bra med pengar och leva på din blogg. Det är fullt möjligt!

Tips på bra svenska affiliatenätverk

Vi tänkte här tipsa dig om affiliatenätverk i Sverige som vi använder på Designa Din Blogg. Om du kan svara ja på frågan om du Vill tjäna mycket pengar? Då rekommenderar vi dig att jämföra affiliateprogram på de olika nätverken. Oftast finns samma annonsör med på flera nätverk, men betalar olika provision på olika nätverk.

Det finns pengar att tjäna på att jämföra de olika nätverken mot varandra. Sedan finns det andra faktorer att ta hänsyn för sig som publisher, som tex utbetalningshastighet, service samt enkelhet med annonsmaterialet hos ditt affiliatenätverk. Vi rekommenderar enbart nätverk som verkligen fungerar och som vi själva använder oss av!

Bra Affiliate-program

Affiliate-Sverige består av ett handfull affiliatenätverk. Varje affiliateföretag har alltifrån 100 till 1000 affiliateprogram, det vill säga annonsörer. Du ansluter dig enkelt till dessa nätverk och när din sajt är godkönd, så kan u snabbt och enkelt börja att annonsera och tjäna pengar!

De affiliatenätverk med bäst affiliateprogram i Sverige tycker vi är:

Adtraction

Absolut bäst! Enkelt och många olika annonsörer! Vi tjänar pengar med detta nätverk varje månad och det är just nu det bästa affiliatenätverket i Sverige helt klart! De har blommat ut till att bli en riktigt bra samarbetspartner vad gäller enkelhet, snabbhet på betalningar, tryggheten samt anslutna företag som du kan annonsera om på din egen blogg eller hemsida. Rekommenderas!

Addrevenue

Addrevenue erbjuder ett brett utbud av annonsörer inom 15 kategorier. Du kan tjäna bra pengar på mycket konkurrenskraftiga provisioner och tillfälliga kampanjer. De erbjuder också dedikerad support för att hjälpa dig att komma igång som affiliate. Som ett snabbväxande bolag är de alltid på jakt efter nya och innovativa funktioner för att underlätta för sina publishers.

Addrevenue

Adrecord

Ett av de bästa nätverken i Sverige just nu! De har en bra och enkel kontrollpanel. Snabb service samt man får snabbt bra koll på betalningar, saldo och sales på deras sajt. Adrecord växer hela tiden vad gäller företag och omsättning. De har många fina samarbetspartners som du kan använda dig av på din blogg. Rekommenderas!

Varför skall man ansluta sig till flera affiliatenätverk?

Jag rekommenderar att man ansluter sig till flera olika nätverk för att man skall först och främst se vilket nätverk som passar ens behov samt vilka företag som du kan använda dig av på din egen sajt. Det kan skilja sig vad gäller service, utbetalningar samt anslutna företag och det kan även skilja sig vad gäller antal kronor du får betalt per sale du skapar via din egen sajt.

En liten jämförelse:

En person tecknar ett webbhotell hos One.com via din blogg/hemsida. Du får en fast ersättning. Om man jämför ett par stycken affiliatenätverk som har One.com som kund, så ser man att ett nätverk erbjuder 120:- i ersättning, men ett annat erbjuder hela 180:- i ersättning. Detta är alltså en skillnad på 60:-. I det långa loppet kommer det att skilja mycket vad gäller dina inkomster ifall du gör många sales vad gäller då One.com.

Det är därför viktigt att du är ansluten till flera nätverk. De vi nämner här ovan räcker absolut som en start och du kommer otroligt långt med de 4 affiliateföretagen. Wikipedia beskriver mycket bra vad en affiliate och affiliatenätverk är.

Annonsbegrepp & ersättning

Det finns det olika typer av ersättning, som du kan erhålla när du arbetar som affiliate och här nedan skall vi visa på de vanligaste former av inkomster du kan skapa via din blogg när du är affiliate. Dessa vanligaste är:

  • PPC – Förkortning för Pay per click vilket innebär att du får betalt för varje gång någon klickar på en annons du har på din sida. Ger en fast ersättning, allt mellan några ören till flera kronor. Kan även gå under förkortningen CPC (cost per click) eller bara click/klick.
  • PPL – Förkortning för Pay per lead vilket innebär att du får betalt om någon anmäler sig till ett nyhetsbrev, svarar på en enkät eller liknande. Ersättningen är oftast en fast summa. Kan även gå under förkortningen CPA (cost per acqusition eller cost per action) eller bara lead.
  • Sale – Om någon klickar på en annons, och sedan köper en produkt från det företaget. Ersättningen kan vara både en fast summa eller procent av hela ordern.
  • iSaleOm någon klickar på en annons hos dig, men inte handlar just i den stunden, då läggs det in en cookie, som sedan känner av om besökaren handlar vid ett senare tillfälle. Ett kanonbra sätt att fånga upp de som vill fundera på ett erbjudande.
  • CPM – En förkortning för Cost per mille vilket innebär att du får en viss ersättning för 1000 annonsvisningar. Brukar inte vara så höga summor, utan kan handla om 1-2 kronor per 1000 visningar.

Utöver dessa ersättningsmodeller, så finns det en uppsjö med olika andra namn och beteckningar, men det är dessa som är vanligast och som du kommer att stöta på när du är affiliate.

Typer av annonser

Sen så finns det även olika typer av annonser man kan ha:

  • Banner – Är nog den vanligaste typen av annons. Det är helt enkelt en bildannons som en besökare kan klicka på. Finns både som bild och som flashanimationer.
  • Text / länk – En annons som består av en text som är länkad till annonsörens sida. Finns ofta färdiga texter, eller så skapar du en egen text. Ett av de bästa sätten att få klick i texter.
  • Popup – En annons som hoppar fram i ett eget fönster och lägger sig längst fram på sidan. Oftast när du besöker en sida första gången.
  • Popunder – En annons som öppnas i ett nytt fönster, men lägger sig bakom den sidan du besöker.

Det finns givetvis massor av information att leta upp om affiliates och att tjäna pengar på sin blogg eller hemsida, men jag tycker att det absolut lättaste sättet är att bli medlem, surfa runt på deras sida och jämföra och lära sig under tiden. Du kommer snabbt att komma in i alla begrepp och det är enkelt att klippa ut koderna hos nätverken och klistra in de på sin egen sajt eller blogg. När besökarna sedan klickar på dina länkar eller banners, så tjänar du pengar.

Tjäna pengar med affiliate – olika nätverk

Det finns som sagt flera olika affiliatenätverk att arbeta med men jag vill absolut passa på att pusha lite extra för Adtraction. Då jag själv tycker att de fungerar allra bäst för mina olika sajter jag har på webben.

Varför Adtraction då?

Jo, först och främst så har jag alltid sagt att det är bra att jämföra så många affiliatenätverk som möjligt, för många företag finns med på olika nätverk, och de har förhandlat fram olika deals, vilket innebär att du som blogginnehavare har stora pengar att tjäna in genom att jämföra lite ersättningar.

Sedan är Adtraction ett nätverk som verkligen jobbar på att slå sig in på marknaden, och detta lyckas de bra med genom att knyta många välkända företag till sig, och erbjuda bra ersättningar för dig som publisher.

De erbjuder även passiv inkomst, det vill säga att alla som du rekryterar till Adtraction, får du ersättning av deras inkomster, dvs du tjänar pengar på de pengar som dina rekryter tjänar in. Det innebär att du inte behöver jobba så mycket med annonser själv om du lyckas rekrytera många andra publishers.

Några av de annonsörer som finns på Adtraction är:

Det finns en stor mängd företag anknutna till Adtraction idag. De har i skrivande stund 323 företag, som du använda dig av för att tjäna pengar på dina egna bloggar och hemsidor.

Linas Matkasse, SEB, Byggmax, Mekonomen, Stylepit, Tretti, GodEl, Bonnier, Boxer, Halens, Stayhard, Cellbes med flera. Det finns en mängd bra och stora varumärken, men även många mindre som är bra att använda sig av tillsammans med de mer kända företagen.

Så, gör som jag, bli medlem på Adtraction och börja tjäna pengar idag! Som jag nämnde här ovan, så se till att du ansluter dig till de 4 affiliatenätverken, minsty, som vi rekommenderar! Du kommer som sagt att komma otroligt långt med de nätverken! Absolut första valet bör vara Adtraction sedan kör du de andra när du ändå är på gång att registrera dig som publisher med din sajt! Ju snabbare du kommer igång desto snabbare tjänar du pengar!

Lycka till och kommentera gärna ifall du tycker att jag skall lägga till något mer affiliatenätverk eller har någon annan fundering runt att tjäna pengar som affiliate.

Frågor och svar om affiliateprogram

Vad menar med affiliate?

Affiliate är ett sätt för företag att göra reklam för sina tjänster och produkter genom hemsidor, bloggar och sociala medier. Du som äger hemsidan kan tjäna en kommission varje gång en affär gör via reklam från ditt innehåll.

Vad krävs för att bli affiliate?

Du behöver ha en webbplats med rätt form av innehåll för dina tänkta annonsörer. Sen anmäler du dig till något av de affiliatenätverk vi har tipsat om och väntar på godkännande från annonsörerna.

Vilka affiliateprogram finns i Sverige?

Vi listar de affiliatenätverk vi tycker är bäst, de är: Attraktion, Addrevenue och Adrecord. Du hittar hela listan och vår motivering högre upp i texten.