Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
5 hemsidor för färgälskaren

5 hemsidor för färgälskaren

Är du en sådan som älskar färger, eller vill du bara ha hjälp att hitta den perfekta paletten? DDB har listat fem absolut nödvändiga hemsidor för dig! Vill du veta mer om hur du kan tänka när du ska välja färg till din hemsida eller blogg kan du även läsa inlägget ”Välj det perfekta färgschemat till din blogg”.

 

hemsida6

Design seeds är en hemsida jag är inne på väldigt ofta för att hitta inspiration. Här kan du söka på härliga färgpaletter som utgår från en bild. Det går även att söka på en speciell färg, för att se bilder med den färgen i och hitta andra färger som matchar.

 

hemsida3

Degraeve’s color pattern generator fungerar på precis motsatta sättet mot Design Seeds. Här väljer du en bild med nice färger i och klistrar in bildlänken, så skapar sidan en palett till dig utifrån färgerna i bilden.

 

hemsida2

Randomcolour.com är precis vad det låter som. Varje gång du uppdaterar sidan kommer skärmen att täckas av en randomiserad färg. Perfekt att ha när inspirationen tryter!

hemsida7

Ultimate CSS Gradient skapar en gradient, en toning mellan två eller fler färger, och omvandlar det till CSS-kod som du kan lägga in på din hemsida/blogg direkt. Det går att välja mellan ”presets”, alltså förvalda gradienter, men det går även att skapa helt egna.

 

hemsida5

Material palette  är nog min favorithemsida när det gäller färg. Väldigt enkel och stilren, men effektiv. Det går ut på att du väljer två av de färger som syns till vänster och tillsammans bildar de en palett + ett test på hur det skulle kunna se ut!

 

Har du någon favorithemsida när det gäller webdesign (måste inte handla om färg) får du gärna klicka iväg en kommentar. Kanske blir det ett till, liknande inlägg fast med design i allmänhet.

 

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.