Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
5 gratis alternativ till photoshop

5 gratis alternativ till photoshop

Alla har inte lust eller råd att lägga ner pengarna på Photoshop, och med all rätt då det är dyrt i längden. Tur nog finns det många gratis alternativ till photoshop som fungerar på liknande sätt. För er som inte vet är då Photoshop ett bildredigeringsprogram från Adobe. Idag tänkte jag visa er 9 olika alternativ till Photoshop -som alla är gratis.

1. Artweaver (för Windows)

Ett program väldigt likt photoshop med både funktion för lager (så att du kan lägga saker på varandra) och ett stort utbud av olika penslar. Programmet har det som behövs för att skapa grundläggande bildoperationer och det går dessutom att öppna och spara bilder i PDS-format, alltså Photoshop format. Detta program har gränssnitt precis som Photoshop. Läs och ladda ner här. 

programvare-artweaver+-+gratis+photoshop-alternativ

 

2. Paint.NET (för Windows)

Även detta program för Windows har lager funktionen, så att du kan skapa olika lager. Det finns flera specialeffekter, justeringar mm. plus att man kan ångra det man gjort obegränsat. Även denna påminner om Photoshop till utseendet. Läs och ladda ner här. 

paintnet

 

3. PhotoFiltre (för Windows)

Ett enkelt verktyg som också stödjer lager och automation så att du till exempel. kan krympa alla bilder i en katalog till en viss upplösning. Smart istället för att gå igenom alla bilder och ändra storleken för sig. Även PhotoFiltre har lager, men även över 100 olika bildeffekter. Har även flera av Photoshops funktioner som en klonstämpel, trollstaven, oskärpa osv. Det finns några få penslar men med detta program kan man själv installera tillägg.

scr_photofiltre

 

4. GIMP (för Windows, Mac, Linux)

För mig var denna mest välkänd av alla dessa 9 faktiskt. Denna är nog mest lik Photoshop också men kan vara lite krånglig för nybörjare i programmet. Gimp finns för flera språk, tillägg och anpassningar vilket är toppen. Gimp ger också stöd för en mängd inmatningsenheter. Om det är krångligt kan man kika in här för en hel fel tutorials för allt från nybörjare till experter inom GIMP.

linux_mixer windows_crop

 

5. Seas Hora (för Mac)

Ett program som är GIMP i grunden men gjort något som heter Cocoa och ser därför ut som de flesta andra Mac-program. Därför är det samma filformat här som i GIMP. Här är det enkelt att göra mer avancerade saker.

4

 

5. Sumo Paint

Ett av de bästa programmen! Detta är rätt lik Photoshop i design och har flera kraftfulla funktioner, såsom generering av 3D-effekter, reflektioner, hanteringsskiktet, ljuseffekter, ritning av tecken och väldigt mycket mer.

sumopaint

Hanna heter jag och är en riktigt glad och positiv tjej född år 00 med intresse för webbdesign, fotografi och mode. Bloggat på min egna server sedan juli 2015 och pysslar med gratisdesigner vid sidan om.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *