Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
5 enkla kodknep du inte får missa

5 enkla kodknep du inte får missa

Hej hej på er!

Idag tänkte jag att jag skulle skriva ut mina bästa små knep för en bättre (och snyggare!) bloggdesign. Det finns en mängd olika små men enkla knep som kan göra bloggdesignen till det lilla extra. Här är mina favoriter som jag alltid tänker lite extra på när jag gör designer.

 

1. Marginaler är ju så basic kan man tycka men ändå glöms det kanske lätt bort. Super viktigt att skapa lite mellanrum mellan olika element i designen för att undvika att den ser kladdig ut. Experimentera med margin, margin-left, margin-right, margin-top eller margin-bottom  i olika element, #side eller #content kanske eller varför inte i rubriken?

 

2. Letter-spacing är ett jätte bra knep om man vill få in lite mer luft i sina inlägg exempelvis. Letter-spacing gör extra mellanrum mellan bokstäverna i det element du lägger det i. Man kan använda sig av px när man lägger in letter-spacing, dvs.letter-spacing: 2px; Du kan självklart ändra 2px till vad du vill, 1px rekommenderar jag.

 

3. Texten i inläggen. Jag brukar hålla mig till 11-13px när det gäller storleken på texten i inläggen men det beror ju självklart på ditt typsnitt. Väljer du en för stor text ser det rätt kladdigt ut och jobbigt att läsa, och är den för liten blir det också jobbigt att läsa. Tänk på att det ska vara enkelt för användaren (dina bloggläsare) att läsa det du skrivit, så undvik gärna ett för smalt typsnitt. Att välja rätt typsnitt kan vara knepigt i sig det också. Mitt tips är att ta ett enkelt typsnitt som är lättläst. Exempelvis är Open Sans, Times, Arial, Verdana och Raleway är väldigt fina typsnitt.

 

4.Överarbeta inte designen. Det är lätt att man vill bygga på mer och mer på sin design trots att det kanske inte alltid behövs. Vilka funktioner är nödvändiga och vilka behöver du kanske inte?

 

5. Använd ett färgschema för att skapa en jämn färgbalans i hela bloggen. Detta skulle jag säga är jätte viktigt och ger ett proffsigt intryck av din blogg. Ett färgschema är som det låter, ett schema med färger och nyanser som används på din blogg. Välj en färg (exempelvis aprikos) så kan det vara länkfärg kanske. Sedan ändrar du kanske till en mörkare eller ljusare nyans och kan använda under a:hover någonstans. Undvik att starka eller skrikande färger används för mycket i bloggen, så du kan alltid välja en neutralare färg än typ neongrön 🙂

 

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.