Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Så gör du 3D-effekt i Photoshop

Så gör du 3D-effekt i Photoshop

3deffekt1

Steg 1 – Öppna din bild i Photoshop och duplicera den två gånger, så att du får tre lager. Duplicera kan du göra genom att högerklicka på lagret och välja ”Duplicate layer”. För att ni ska hänga med i beskrivningen har jag döpt mina till bakgrund, röd och grön/blå.

3deffekt4

 

Steg 2 – Välj lagret som heter grön/blå och öppna levels (image > adjustments > levels). Gör sedan enligt den vänstra bilden – välj ”red” i dropdownmenyn och dra den gråa knappen så långt till höger det går. Har du dina lager i rätt ordning, dvs röd höst upp och grön/blå under, kommer du inte att märka någon skillnad. När du har gjort det så väljer du lagret som heter röd och öppnar levels igen. Den här gången väljer du ”green” i menyn och drar den gråa knappen till höger. Bilden kommer då att bli lila-akrig. För att få bilden helt röd måste du välja ”blue” också, och dra knappen till höger.

3deffekt2

Steg 3 – När du har gjort dina levels-lager måste du sätta ihop dem med lagret under, det som heter röd eller blå/grön. För att göra det, högerklicka på levelslagrena och välj ”merge down”. Då kommer det röda lagret att bli rött och det grön/blåa- att bli blått.

3deffekt3

Steg 4 – Nu är det viktigt att det röda lagret ligger högst upp! Välj det röda lagret och ändra blending mode (rullgardinen som är blåmarkerad på bilden, där det vanligtvis brukar stå normal) till ”screen”. Välj sedan ”Move tool” (högst upp till vänster) i verktygslådan, ta tag i det röda lagret och dra lite. Då kommer du se en 3d-effekt på din bild, nästan i mål! Som du kanske märker kommer du att få en blå kant också och för att ta bort den måste du beskära bilden. Finito!

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.