Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
3 sätt att skapa svartvita bilder i Photoshop

3 sätt att skapa svartvita bilder i Photoshop

Att göra om sina färgfotografier till svartvita bilder är ett ganska vanligt sätt att redigera sina bilder på. Vissa foton blir helt enkelt bättre utan färger, men att fixa det kan vara en hel djungel. Jag tänkte tipsa om de tre sätt som jag brukar använda, men kanske har du ett eget favoritsätt?  Dela gärna med er i kommentarerna!

svartvit1

Det första sättet är även mitt bästa sätt för att göra bilder färglösa. Klicka på ”Gradient Map”-verktyget i högerspalten eller gå in under images > adjustments >gradient map. Ser bilden tokig ut då, kan det bero på att du måste klicka in reverse-knappen. Vill du ha en sepiatoning, eller kanske en blåare färg på bilden kan du välja andra färger än svart och vitt i din gradient.

 

svartvit2

Numero dos är ”Hue and Sautration” och i vårat fall är det saturation, alltså mättnaden, vi vill åt. För att få din bild svartvit måste du dra ned saturation till -100. Vill du inte att din bild ska bli helt färglös så drar du helt enkelt inte ner reglaget hela vägen. Det går även att styra hur ljus bild du vill ha med hjälp av lightness, som är verktyget precis under.

 

svartvit3

Den sista metoden passar bäst ifall du själv vill styra mycket över den svartvita bilden. Du klickar precis som i de andra två metoderna på ”Black and white” på högerpanelen eller söker upp det under image > adjustments. Här kan du sedan styra hur mörka/ljusa du vill att olika färger ska vara i bilden. Du behöver inte vara proffs för att bilden ska bli bra, utan det är bara att leka runt med reglagen till du blir nöjd!

 

Hoppas verkligen att ni blev lite klokare av det här! Funderar förresten på vad ni tycker om det här upplägget med bilder och tips. Fungerar det, eller känns det bara tjorvigt?

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.