Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
7 vanliga misstag bloggare gör

7 vanliga misstag bloggare gör

1. Centrerad text

Ja, centrerad text ser coolt ut, men bara om du inte vill läsa innehållet. Ögat tycker inte om att läsa centrerad text (eller högerjusterad för den delen) eftersom den inte får stöd an vänsterkanten då. Så, gör dina läsare en tjänst och håll din text till vänster!

2. Proppfull sidomeny

Sidomenyn är ingen anslagstavla, utan mer som ett CV. Här ska det bara stå lite kort om dig som driver bloggen, kanske vilka inlägg du har skrivit senast, dina kategorier och arkivet. Små widgets och banners kan också rymmas, men se till så att det ser enhetligt ut och inte stökigt!

3. Ingen presentation

personerna som läser din blogg vill ofta gärna veta vem just du är. För att låta dem slippa leta i evigheter – gör det enkelt och skriv det så att det syns på startsidan. Om du vill och orkar är det även supersmart att lägga till en liten om mig-sida där läsaren kan lära känna dig ännu mer.

4. Störig bakgrund

Färgglada och mönstrade bakgrunder kan lyfta din blogg till skyarna – eller göra den helt oläsbar. Se till så att bakgrunden inte stör och förstör för läsaren!

5. Kvantitet före kvalitet

Att posta flera innehållslösa inlägg per dag kanske är roligt i början, men läsare vill ha mer. Hellre genomtänkta inlägg du kan stå för än tråkiga och intetsägande.

6. För många olika typsnitt

För många olika teckensnitt kan snurra till det i huvudet på folk. Håll dig till få men användbara typsnitt istället. Glöm inte heller bort att ha läsliga typsnitt, för läsare vill kunna läsa rubriken utan att behöva kisa!

7. Intetsägande rubriker

Att få till en bra titel kanske är det absolut svåraste med att blogga. En bra början är att försöka minimera antalet inlägg med datum eller veckodagar, och istället försöka sammanfatta innehållet. ”Onsdag den 15/7” kan istället bli ”kompishäng och eftermiddagsfika” eller en låttext som passar för dagen.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.