Lägg till en egen bild som header på Blogg.se

Lägg till en egen bild som header på Blogg.se

Den del som ligger överst på bloggen, kallas för header. Många väljer att lägga in en egen bild där, och så här gör du om du vill lägga in en egen header på Blogg.se

1. Gå in i din stilmall. Du hittar den genom att klicka på Alt på tangetbordet och välja Design när menyn kommer upp.

design meny

2. Klicka på redigera stilmall.

redigera stilmall

3. Leta upp kodavsnittet som heter #header eller div#header (beror på vilken stilmall du har). Kolla om det är utsatt en bredd, dvs width. Om det inte finns, kolla då om det finns en width i kodavsnittet #wrapper. Bredden som anges, är nämligen bredden på din header som du ska göra.

Om du inte hittar ett värde för width på varken #header eller #wrapper, då får du testa dig fram lite, eller byta till en annan stilmall.

3.
Gör nu din egen header i ett bildprogram. Spara den som en gif eller jpg.

4. Ladda upp den på din blogg, och spara adressen till bilden. Om du inte vet hur man gör det, så kolla här: [Ladda upp en bild på din blogg]

5. Gå in i din stilmall igen, och leta upp kodavsnittet #header eller div#header. Se om det finns en kodrad som heter background. Om den finns, så ska du ersätta den med nedanstående kod. Om den inte finns, så ska du klistra in nedanstående kod.

background: url(adressen till din bild) no-repeat center center;

Där det står Adressen till din bild lägger du in adressen till bilden som du laddade upp på bloggen i steg fyra. Tänk på att parentesen ska vara kvar, dvs adressen ska ligga inom parentesen!

6. Nu ska du ange hur hög din header är. Leta upp avsnittet #header igen och se om det finns en kodrad som heter height. På vissa stilmallar står det redan ett värde på height, ändra i så fall det till höjden på din egen header. Om det inte finns, så lägg till nedanstående kodrad i din #header:

height: XXpx;

Ersätt XX med höjden på din headerbild.

Förhandsgranska nu och se hur det hela ser ut.

Ev måste du ändra lite i padding med, om du får en ram runt din header.

Tycker du det var svårt, kika på instruktionsfilmen som du hittar uppe till höger i inlägget.

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

896 kommentarer

 1. Svaraizza

  hej ! jag har verkligen försökt att få headern att bli sötrre jätte länge nu! men det vill inte funka. 🙁
  nån som vet hur jag kan göra?

  1. SvaraLisa

   Det här är integet svar tyvärr 🙁 Men jag är ute efter samma sak! NÅN SOM KANSKE KAN HJÄLPA OSS?? Skulle var sååååå tacksam! 😉

   1. Sara

    JAG HAR SAMMA PROBLEM DE KOMMER bara vitt! storleken är rätt men de är bara vitt och min bild är inte bara vit? hjälp oss snälla

   2. Stewie

    Jo, någonstans i stilmallen ska det stå height och width, vanligtvis brukar det stå 880px, Det är där ni ändrar! Till exempel, från 880 till 900, bara prova, den blir faktiskt större!

    Det funkade för mig, så försök!

   3. Tilda

    Om du vill ha headern större, måste du göra headern större, du kan inte göra det i stillmallen. Det gör du i photoshop, gimp eller liknande program.

   4. carmen

    mit problem är att det komer inte fram och det mästa saker som man måste ha fins inte.

  2. SvaraAngelica - En föredetta Uddevallatjej numera Göteborgare

   Hej, mitt problem gäller inte min egen blogg, utan Tikaanikillen.blogg.se ,,, jag håller på att ordna min flickväns blogg o ordna en header, men problemet är att jag gjorde som det stod, det funkade, dom hittar jag inte vart jag tar bort texten som tidigare stod, så nu ligger den mitt upp i headern :/ Tikaanikillen (med svarta bokstäver) hjälp snälla, vart tar jag bort det…..

   //Angie

  1. Svarafrida :DDDDDDDDDD

   du går in på ”blogg” när du är inne på din blogg. sen under ”skapa” står det ”bild” där klickar du och laddar upp, bra om du gör den större än 400 för då blir bilden större och det står oxå där, sen när bilden har laddads upp är bilden åt vänster på samma sida, då klickar du på bilden och så öppnas ett internetfönster med din bild och då kopigerar du internettexten där uppe där man söker ^^ hoppas det hjälpte

   1. roonjaah;]

    frida tack för ditt svar till kajsa för jag hade samma problem men nu fattar jag 😀

 2. Svaraamanda berglund

  hej hej, har fixa en bild som jag vill ha som header men den vill inte ladda upp sig , om du förstår rätt, har fått bakrunden vit som jag vill ha den men headern blir oxå vit… vad jag gör för fel har jag ingen aning om för jag följer dina video inlägg exakt. Skulle bli jätte glad om du kunde hjälpa mig.

  MVH! amanda

 3. Svaraping

  kajsa, klicka på ”skapa ny” sen klickar du på ”bild” sen klickar du på ”blädra” och välder den bilden du vill ladda upp. Sedan (om du nu vill ha denna bild till header (elr en bild som e ganska stor) så klickar du där det står ”400” (under blädra knappen) och ändrar storleken så hela din bild kan komma med i sitt normala format.

  Kram Ping Hoppas det funkar <3

  1. SvaraEmma

   Till alla som får en vit header ist för bild.
   Ta bort för då kommer bilden tillbaka.
   betyder slut för ny rad och behövs inte där. =)

  1. SvaraCherie

   Jo för att du måste tabort den biten för att det ska fungera.. jag testade men det blev vit, när jag tog bort det funkar det för mig! ( adiaryofmine.blogg.se )

   1. Cherie

    men åhh… men det som står i början, innan background ta bort det… Är lite småsur just nu, jaga skrev det som ska tas bort men det försvinner alltid

 4. SvaraVera

  Hej asså jag har gjort precis så, men det va ett tag sedan och min header funkar bara i firefox och ibland inte äns då, annars e det bara vitt vet inte vad man ska göra :S

 5. SvaraMinna

  Hej jag har ett problem , jag har bra koll på min stilmall så jag kan ändra nästan allt.. förutom den här grejjen då.. Jag vill ha bredare inlägg samt rubriker till inläggen.. dom är alldeles för smala om man frågar mig.
  riktigt tacksam över svar ! (:

 6. SvaraMinna

  svar på din fråga molly 🙂
  om du går in på stilmallen kan du ju kolla under ”#header {” och där det står width är hur bred din header är och height är hur hög den är , det är bara checka och ändra om din bild är större.

 7. SvaraElin

  Hej! Jag har lyckats ladda upp en egen header med hjälp av dina instruktioner och det ska du ha stort tack till! Problemet är bara att inte alla verkar se den. Jag änvänder mig av chrome som webbläsare men i explorer så ser man inte min header. Vad beror detta på? Jag har kollat och jämfört min stilmall i chrome och explorer men de ser lika ut, testade även att ändra lite när jag redigerade i explorer men inget hände, den bara vägrar att visa min bild.
  Vore jätte tacksam för svar!

  Hälsningar
  Elin

 8. Svaraanonym

  jag har gjort precis som det står men det funkar inte alls! det händer ingenting! jag har försökt jätte många ggr med olika bildeer

 9. SvaraWilma

  Hejhej:) Hur gör man om man vill ändra bakgrunds bild på headern också ? 🙂

  Blir jätte glad för svar!:)

  kram/ wilma♥

  1. Svaraelsa

   I stilmallen står det nånstans ” wrapper ”, under står det background. Där ska du klistra in ditt omslag. 🙂

 10. Svarafrida :DDDDDDDDDD

  hej! jag har försökt jättelänge men när jag lägger in min header kommer den inte fram och jag vet att jag har gjort rätt för jag har haft blogg innan så jag vet hur man gör men den syns endå inte, där headern ska va är det helt vitt nu för jag tog ju bort namnet som egentligen skulle stå där för att det inte skulle va ivägen för min headerbild. hjälp?

  1. SvaraJulia

   nu upptäckte jag att man kan göra såhär:
   gå in på stillmall
   leta upp stycket:
   div#header h1 {
   font-size: 45px; <——ändra till noll
   letter-spacing: -15px; <——ändra till noll
   font-weight: bold;
   margin: 50px 0 15px 0;
   }

   sen vet jag inte om det här behövs men ändå:
   leta upp stycket:
   div#header h1 a {
   text-decoration: none;
   color: #222; <—-ändra till fff så blir den vit
   cursor: default;

   eh, ja det funkar för mig i alla fall. jag har testat mig fram

 11. SvaraMirjam! :D

  Hej!
  För mig fungerar det inte heller! Jag försöker att ändra och trixa så mycket jag kan, men varje gång jag klickar på förhandsgranska så ser jag bara vitt där headerna skulle varit! Det skulle vara jättesnällt om ni ville skicka ett mejl och förklara vad jag gör fel eller hur jag ska göra.
  Ville också påpeka att det står olika i rutan med koden och bilden som visar koden. Jag har nog provar tio olika sätt nu, men alla går likadant.
  Det skulle också vara jättesnällt om ni förklarade hur man får bort den deär permanenta texten som står framför headern. Har texten på min header och skulle inte vilja att den andra texten skymde min fina header.
  Underbart tacksam för svar!
  Ha det bäst!
  <3//Flickan Med De Många Namnen!

 12. SvaraJennie

  Jag har satt in alla koder på rätt plats, sen förhandsgranskade jag, men ingen header syntes till :S

  Kan någon hjälpa mig att få den att synas? 🙂

 13. Svarasara

  ärligt talat gillar jag inte den nya sidan alls!
  jag hittar ingenting 🙁 .. nu vill jag t.ex. veta

  hur jag får ett inlägg att vara överst på bloggen?

  det stod på förra hemsidan du hade, den röda .. men nu hittar jag inte ett skit rent ut sagt 😮

 14. SvaraLisa

  OKej .. jag fattar allt utom en sak. Jag har fösökt jätte jätte länge men det funkar inte! Jag försöker göra headern större, men HUR?! Skulle vara jätte tacksam för ett litet svar 🙂

 15. Svarajohanna

  jag får bara dit halva min header!? som ni ser! (cantdeny.blogg.se) hur får jag bort dom fula blommorna så hela min header kan synas?

 16. Svaradidi

  hur laddar jag upp en bild till min header?
  jag trycker på videon som ska hjälpa men det står att den inte finns längre :O??? HJÄLP! 🙂

 17. Svaranimarta

  didi jag kan hjälpa dig med det.
  först går du in på skapa & sedan bild, klicka på bläddra och så får du hitta bilden du gjort som ska vara din header. storlken beror lite på hur stor bilden är men testa dig fram , det brukar vara 1000 900 eller 800 som är rätt. när du gjort det klicka laddaupp tror jag det står sedan kommer en miniatyr upp klicka på den så att bilden blir stor, nu ska du kopiera adressen som står uppe i fönstret ( där man söker på hemsidor och dör du skriver ww.blogg.se när du ska blogga) kopiera det , sedan dår du in i din stilmall & letar upp koden #header det står antagligen en färgkod eller något liknande där först måste du se till att nder header att det står background url: (här ska du klistra in din kod , ) nu är det klart du frå titta om det funkade & förhandsgrandska innan du sparar ! : D

  kolla gärna min blogg .

 18. Svaramaja

  Jag har gjort allting som det står att man ska göra, men det blir ändå bara vitt där bilden skulle ha varit :S Snälla kan någon gjälpa mig!!!

 19. SvaraSara

  Jag har följt hela ”instruktionen”… men det fungerar ju inte 😐 Guuud! Får ju damp på det här O.o

 20. SvaraEvelina

  Jag har gjort som båda instruktionerna har visat men ingen av dom fungerade!!

  Hur ska man göra för att det ska komma upp en bild??

  Riktigt tacksam för svar!!

 21. SvaraKristin

  Hej! Jag skulle behöva lite hjälp med en sak. Alla mina inlägg som jag skriver kommer på höger sida om headern. Så man måste dra den nedre pilen åt höger varje gång för att kunna läsa inläggen. Men har märkt att på vissa datorer är allt ”normalt” dvs. att inläggen kommer rakt under headern. Det är väldigt irriterande att veta att bloggen ser ut likadant för alla.. Tack för svar.

 22. SvaraMelina & Matilda

  Vi har inte sparat än, men vi har gjort allt rätt, tror vi iaf..
  Men det är bara vitt fast det är så stort som vi vill ha det.
  Tacksam för svar, kram

 23. SvaraElvira.

  Hej:3 Asså jag har verkligen försökt att få in bilden, men det händer inget:(
  Jag har kollat på videon och gjort som man ska men det händer inget!
  Jag har testat flera gånger, men olika teman och allt!
  Snällla hjälp!

 24. Svarasara

  vilket ‘tema’ är bäst att använda första gången man lägger in headern? jag råkade radera min andra blogg som inte var det smartaste ;o

  men , jag använde först det som används i videoinstruktionen men då gåre ju typ inte att byta bakgrundsfärg? tacksam för svar!

 25. Svaramoa

  när jag försöker att ändra storleken på headern så är det bara ytan som blir större inte bilden-.-

 26. SvaraLina

  men det funkar inte! jag har gjort precis som det står!

  kopierar från min:

  #header {
  background: url(http://publishme.se/1592059/images/97806971/) no-repeat center center;
  padding: 12px 12px 12px 12px;
  height: 300px;
  margin:0px 0px 7px 0px;
  voice-family:””}””;
  voice-family:inherit;
  width:726px;
  }html>body #header { width: 726px } det ska väll se ut så?? men när jag förhandsgranskar så kommer det inte upp någon bild!


  1. Author
   SvaraLari

   Det är förklarat på absolut enklaste sättet, och om du inte förstår, så kolla på videoinstruktionen, så kan du följa alla steg med lätthet.


 27. Author
  SvaraLari

  Även i detta inlägget hade det krupit in ett fel i koden som man skulle kopiera. Detta är nu ordnat, så nu funkar inlägget precis som det ska!

  1. SvaraFanni's Foto!

   när jag klickar på förhandsgranska så funkar det. men när jag sen går in på sidan själv så kommer inte headern upp, vad kan vara felet? har redan tittat igenom koden men den är det inget fel på.

   1. Fanni's Foto!

    fixade det, det hade krupit in ett fel i bakgrundskoden. kontaktade hemsidan som hade lagt ut koderna så dom fixade det.

 28. SvaraFanni's Foto!

  jag klickar på förhandsgranska och allt funkar, men mina sen när jag går in på adressen så syns inte headern.

  1. SvaraLouise

   du måste ladda om sidan, ”uppdatera internetet”. vad har du för webbläsare. Internet explorer? firefox? google chrome? säg så kan jag hjälpa dig (:

   1. elsa

    hej louise! jag har samma problem som hon över.. tror du att du kan hjälpa mig? jag har google chrome. tack så länge!

 29. Svaraanna

  i min stilmall står det inte samma som det gör när man ska få hjälp här, någon som kan skicka en stilmall så den blir som jag vill någon gång? jag vet hur man gör så jag får url:en till headern men HUR ska jag kunna klistra in den? 🙁

 30. SvaraNikki

  Hej, går det att få en ”äldre inlägg” länk längst ner i bloggen om man har en blogg.se blogg?
  och i så fall, HUR GÖR MAN? vill inte att min gamla inlägg ska försvinna. :/

 31. Svaralotta

  OM man har gjort en header med text på och lagt upp den hur får man bort den vanliga texten som är längst upp på bloggen så att det inte blir dubbelt?

  Förstod du va jag mena :P?

   1. zaga

    det går visst att ta bort den texten.. -.-‘ 

    1. gå in på design sen kodmallar
    2.  leta reda på dom här koderna :

    ${BlogTitle}${BlogDescription}

    3. ta bort dom 2 raderna, men bara dom två, inga andra

    visst var det inte svårt? och det går visst;)

  1. SvaraFelicia

   Du går in på inställningar och i det första fältet (bloggnamn) ska du bara göra mellanslag och sedan spara då försvinner ditt bloggnamn från headern.

   1. isabelle

    hej eftersom alla här verkar ha lycats med det dom vill så undrar jag bara hur man fixar bilden i vilket bildprogram osv ? snälla jga måste få svar!

  2. SvaraKim

   Om du loggar in på blogg.se och sen går du på översikt och sen går du till inställningar, då står det typ bloggnamn och beskrivning, se till så att båda är tomma. Bloggnamnet måste vara ifyllt så när du tagit bort ditt namn tex Alexander så klickar du på mellanslag, sen sparar du. :c

 32. SvaraMalin

  Det enklaste sättet är att gå in på inställningar på bloggen sen tar du bort det som står på bloggnamn och lägger dit ett mellanrum. Elr så kan du försöka på det lite svårare.

  Gå in i din kodmall, där ska du leta efter en avsnitt som ser ut såhär

  ${BlogTitle}
  ${BlogDescription}

  Där ska du ta bort de två mellerst raderna, detta måste du göra i alla kodmallar.

  Hoppas det var till nån hjälp! 🙂

 33. SvaraMalin

  Oj, blev lite fel i min förra kommentar, det var svar till lotta och det blev fel med avsnittet i kodraden jag klistrade in, använd istället tipset längst upp

 34. SvaraJosefine

  Hejsan, jag håller på att göra en ny bloggdesign, och vill ha en stor header, och nu har jag fått in den, stor, och så att hela syns. Hur gör jag då om jag vill ha den mer åt vänster?

  Hoppas du förstår, om du vill titta på designen kolla då på http://gotlandpasommaren.blogg.se/

  tacksam för svar 🙂

  1. SvaraEllinor

   hejsan 😀 du gör såhär leta upp i stillmallen: #header { sen skriver du in längs ner i avsnittet innan } = align: center;

  2. SvaraHanna

   Man kollar på width och padding 😉

   T.e.x så här på padding som jag har padding: 0 295px 295px 295px; då ändrar man px ju högre siffror ju större blir den och på width ser det ut så här width: 410px; då ändrar du px där för att få den mer till vänster , men ta då lägre nummer än vad man har i starten , starten är 710px men jag har 410 😉 Hoppas det hjälpte! ;D

 35. Svarakaroline

  Hej!

  Jag har försökt fixa min header. Har gjort allt som man ska göra men den visas inte? Vad kan det bero på?

 36. Svaraeliin

  Hej, jag har fixat en bild till min header och den funkar att lägga in. Men namnet som står högst upp på sidan från början när bloggen är ny sitter mitt på headern och jag vill ha bort det. Hur får jag bort det? När jag gör så att headern ska vara högre blir det bara ännu mera vitt kring namnet.

  Tacksam för svar

 37. SvaraLinnea

  Heej asså jag har bara en fråga som inte gäller det här inlägget men…
  Asså jag har gjort flera designer förut och vet hur man gör ocg så, men nu när jag gjorde en design till min header så blev hela min blogg typ bred elr menyn blev som konstig!;(
  Gå gärna in och kolla så kanske du förstår;p
  Skulle uppskatta svar!<3

 38. SvaraAgnes

  Hej! SNÄLLA, SNÄLLA, hjälp mig någon!! Det funkade att ladda upp min header, men den blev alldeles för mycket åt höger! Jag förstår inte hur man får den åt vänster. Sen så hittar jag inte hur man gör på sökfunktionen här på designadinblogg. Citera det här inlägget, och hjälp mig, snälla!

 39. SvaraElin

  Vad gör man om ens header inte går att ladda upp?
  Jag sparar den som både en gif och jpg. men inget funkar.Det blir bara felaktikt bildformat, skulle vara jätte tacksam för svar!

 40. SvaraAftab

  OMG jag fattar inte nåt över huvudtaget, hur menar ni med jpg o bla bla bla o varför måste det var så komplicerat!

 41. Svarajulia

  provade och tittade på den där videon funkade jätte bra, nu behöver jag bara ändra storleken och så 😀

 42. SvaraVanessa

  HJÄLP! Jag har fått instruktioner men jag fatta inte jag behöver hjälp 🙁 Kan någon hjälpa mig snälla? Inget hjälper Tack!

 43. SvaraJohanna

  Asså jag har försökt att ladda upp en header jätte länge nu men inget händer!! Vad är det som är fel? Har jag tagit bort header på något sett eller? och hur kan jag få tillbaka den?

  Tacksam för svar!<3

 44. SvaraElin

  Jag har följt instruktionerna och allt men headern kommer aldrig upp på bloggen,inget händer 🙁 vad ska jag göra? snälla hjälp!

  1. SvaraMalin

   de funkar inte för mig heller att lägga in min header.. 🙁
   Jag har också följt instruktionerna men de funkar ändå inte!

  1. SvaraMalin

   uppdatera din webbläsare menas med att du trycker på en liten knapp bredvid sökfältet (alltså där du söker på olika hemsidor osv.) där finns de en liten knapp som har 2 pilar på sig tryck på den, då uppdaterar du sidan 😉

 45. SvaraMalin

  Hej! Har en fråga som jag själv tycker är ytterst klurig. Varför syns min header i chrome, men inte i explorer? Nån som kan hjälpa mig att svara på det här? 🙂

  1. SvaraMalin

   måttet på själva headern kan vara liten, annars kan du ändra; height (till den höjden du har på bilden)

 46. Svaraanna

  när jag har lagt in headern i stilmallen klickar jag på förhandsgranska och då är den där och det ser bra ut, sen klickar jag på spara stilmall och går in på bloggen men då är headern inte där
  hjälp!

 47. SvaraEvelina

  Asså,när jag har gjort allt det här,och sen ska titta om headern finns där,då är de ingen header?! 😮
  Det blir ingen header när jag gör de,
  kan någon hjälpa mig!!

 48. SvaraAmel

  Tja! Jag får inte till headern.. jag har försökt men det är fortfarande liten, jag har höjt den men det verkar inte fungera!Vad är problemet?

 49. SvaraVeronica

  jag behöver verkligen hjälp! jag kollade på videon o.s.v. och kollade hur man satte upp headern… Men de koder som han har på sin kodmall har inte jag, det ser inte alls likadant ut!!!!! Jag har helt andra grejer än hans? Varför??!!

 50. Svaraelsa

  [Bloggen som jag skrev in nu är en blogg som jag gör en design till en tjej på] Först vill jag säga att jag är en rätt van designare men en sak hittar jag inte riktigt, om du kollar in bloggen jag angav ser du en vit linje ovanför headern, kan man fixa bort det. Jag vet att det är själva bakrunden där alla inlägg ska vara, men om det går att flytta upp headern typ. Tacksam för svar! ;}

 51. SvaraA-K

  Hej hej! Jag undrar hur man får headern över inläggsområdet, för min ploppar upp mellan menyn och inläggen, jag vill ha den uppe liksom, hur ska jag göra?
  Tacksam för svar från vem som helst! (:

 52. SvaraA-K

  Jag kom på det. Jag har menyn på vänster sida, och då funkar inte headern, den hamnar mellan menyn och inläggen.

  Men när jag flyttar menyn till höger så funkar det. Problemet är att jag vill ha menyn på vänster sida.

  Hjälp mig någon? (; Tacksam för hjälp!

 53. SvaraStina

  Hej!

  Jag har en liten fråga:

  När jag ska ladda upp en bild som jag inte har redigerat eller gjort en header av så går det bra att ladda upp den,

  Men sen om jag har gjort en header och ska ladda upp den eller om jag har förminskat en bild och sparat på photoshop så kommer det ett rött kryss och så står det thumbnail istället för bilden. Jag blir super glad om jag får svar, för det är skitstörande, jag kan inte göra en ny header!

 54. Svaraalice

  Hej 🙂

  När jag lägger in en bild på stilmallen och ska kolla hur headern blir så finns ddet ingen bild där även fast jag gjort allt rätt!
  SNÄLLA HJÄLP MIG!!:D

 55. SvaraHilda

  Är det någon som vet hur man flyttar headern mer till höger (och vänster skulle också vara bra att veta) ?

  Min går så himla mycket till höger..

 56. SvaraSaga

  de funkar ej .. tror att ja missat nått men kan ej se vad.. har lagt in adressen och sagt vilken storlek bilden har men när ja förhandsgranskar så kommer de bara en jätte liten bild på sidan.. :/ HELP ME PLEASE.

 57. SvaraPetra

  Detta funkar inte för mig. Ingen ny kod funkar för mig. Bloggen ställs in som ”egen mall” ( AKTIV) och bara min text och bilder syns utan någon mall. Någon som förstår vad jag menar? Vad ska jag göra? Mvh Petra

 58. SvaraJenny

  Jag har lagt in en header som har transparent bakgrund då jag vill att själva bloggbakgrunden ska lysa igenom men jag vet inte hur jag ska göra detta.

  Jag har ränder som bakgrund och dessa vill jag alltså ska synas genom själva headern (där det nu är vitt vill jag alltså ha samma som den randiga bakgrunden). Någon som vet hur jag löser problemet?

  //Jenny

 59. SvaraLinnea

  Hej!
  Jag har lagt till en header nu men när jag går in direkt på inlägget så följer inte headern med :/, hur gör jag så den följer med? HJÄLP MIG NÅGON/ Tacksam för svar!!!

 60. SvaraAlice

  Jag har prövat!! Men min gamla bild, som jag har från början är kvar!!! hur kan jag ta bort den så bara den nya finns?

  Tacksam för svar!!!

 61. SvaraLouise

  Jag har lite problem med min header… Det är så att headern hoppar lite snett, trots att jag har fixat så att bredden är lika stor i stilmallen, som bilden och till och med i wrapper! Ni förstår nog vad jag menar om ni går in på min testblogg, http://www.lollodesign.blogg.se
  Såhär ser mitt ”kodavsnitt” header ut om det vore till hjälp:
  #header {
  margin: 0px 0px 0px 0px;
  background: url(http://lollodesign.blogg.se/images/2010/header-perfect_99878603.jpg) no-repeat center center;
  padding: 0px 0px 0px 0px;
  height: 740px;
  width: 1000px;
  }

  Snälla, hjälp mig för det ser helt konstigt ut!! 🙁

 62. SvaraEmmy

  Hej! Jag gör min header i photoshop, men jag vet inte hur man bestämmer bredden på bilden där. För du säger att man skaha den bredden som står i stilmallen. Kan nån hjälpa mig!? 🙁

  1. SvaraMaja

   Har du engelska eller svenska? well, det gör inget, för du lär ju fatta ändå!
   Gå in på: ”Image” om bilden redan är skapad! Sen klickar du ”Rezise” och där står ”Image Size” , där ändrar du bredden, så följer höjden med så att bilden förblir fin liksom! 🙂 Sen finns det ”Canvas Size” och där bestämmer du både höjd & bredd själv 🙂 Vill du skapa en ny blank fil? Då går du in på: ”File” och sen klickar du på ”New” och sedan ”Blank File”, och där står det ju ”Width” & ”Height” och därefter ska det stå ”Pixels” 🙂 Hoppas du förstår, för jag kan inte göra enter så det blir lättläst, x) Förstår du inte alla engelska orden så är det bara att gå in på ett lexikon via google! MVH Maja!

 63. Svaralinnea:)

  hejj , när jag skulle lägga in min hamnar den bara för mkt ååt höger hela tidden? :O, vad ska jag göraaa??? :)))

 64. SvaraLaks

  Det är enklast att göra såhär: 1-Ta bort ${BlogTitle} – ${BlogDescription} och ersätt med t.ex. ”Laks – en blogg om djurrätt”. 2-Sedan gå in på inställningar och ta bort bloggnamn och beskrivning. Ersätt dem mett varsitt mellanslag bara.

 65. SvaraMalin

  Okej. Jag har gjort en header och laddat upp bilden på bloggen. MEN min header syns inte inom den ytan som headern ska placeras på. Alltså ytan är för liten. Dvs width och height. Vad jag undrar är hur jag ställer in dessa så att de matchar storleken på min header. Jag vet inte hur stor headern är, hur kan jag ta reda på det? Tack på förhand.

 66. SvaraLinnea

  Hej!
  Jag har lagt till en Header och följt tipsen här, men sen när jag går direkt till ett inlägg så följer inte header med 🙁 eller t.ex min blogg är kopplad till facebook så när man trycker på ett inlägg från facebook så följer den heller inte med?

  Snälla hjälp mig! Tack på förhand!

 67. SvaraAmanda

  jag har försökt göra en header men jag tror inte jag fattar vilket namn som ska var innom () för jag klistar in filens namn men inget händer :C

  snälla hjälp mig:) tack på förhand !

 68. SvaraFelicia

  hej jag har lagt in url adressen emellan () och ändrat weight och heught ett antal gånger men när jga förhandsgranskar så är det bara vitt 🙁 snälla hjälp 🙁

 69. SvaraLinnea i desperat behov av hjälp

  Jag har försökt men jag har ingen av de där grejerna som du har, jag försökt. När jag lagt in bilden (på en plats som är liknande, mest gissat ungefär) Så kommer bara en liten del av den. Jag får panik, så som du har visat hur man gör. De grejerna som du har tex headern asså vart man ska klistra in allt finns inte på min. Vad kan jag göra:(

 70. SvaraEmma

  jag fattar inte för på min står det helt annorlunda ..
  div#header h1 {
  font-size: 45px;
  letter-spacing: -2px;
  font-weight: bold;
  margin: 50px 0 15px 0;

  hur ska jag göra ?
  jag fattar inte !

  hjälp 🙁
  / emma.

 71. SvaraDesperat hjälp !

  Jag fattar såklart ingenting ! Om man klickar på [ladda upp en ny bild] på denna sida på står de bara ”ops.. här vart de lite fel” typ. och jag har inget som heter #wrapper eller width , jag fattar absolut ingenting! snälla hjlp mej på ett lättare sätt ! 🙁 tack i förhand!


  1. Author
   SvaraLari

   Nu har jag uppdaterat länken, så nu kan du komma in på inlägget om hur du laddar upp en bild. Om du har problem med att lägga in en egen header, kolla på videoinstruktionen…

 72. SvaraAlexandra

  Hmm, ja det funkar ju, men den hamnar inte riktigt där jag vill ha den. -_-
  Kanske behöver jag en längre bild?

 73. SvaraB3tty

  Hej. Håller på att hjälpa en tjej med hennes blogg på blogg.se. Hennes header syntes inte i IE men hittade lite info om att man skulle sätta in ‘ före och efter bildens url, samt att det skulle vara mellanslag efter ) och no-repeat plus att jag lade till detta: fixed top left; margin:0; efter no-repeat. Då syntes bilden även i IE men till problemet, headern har liksom förskjutits och man ser bara halva samt att det kommit en vit del bredvid loggan. Jag kan inte alls särskillt mycket om denna bloggdesign men vill gärna hjälpa tjejen. Vad har hänt och hur fixar man det+ tack för alla tips och råd!


  1. Author
   SvaraLari

   Det är omöjligt att hjälpa till om man inte kan se själva bloggen, så en adress till bloggen du jobbar med hade varit tacksamt.

 74. SvaraFrida

  Jag har gjort precis som det står att man ska göra och laddat upp min header. Men den syns inte!! Bloggen har ändrat sig som om det var plats för den där men det syns ingenting!

  1. SvaraYvonne

   Usch! Lider med dig! Jag har krigat med en header hela dagen.
   Men du, kan det vara namnet där uppe till vänster på din blogg som är i vägen?

 75. SvaraYvonne

  Kanske nån har nytta av det här?

  I stilmallen finns ändringar jag behövde för att bli av med det där ‘skräpet’ jag hade längst upp till vänster; det stod då ”Mod och Lust” där. Det ville jag inte ha kvar! Jag fick hjälp av supporten. Nu ser det ut så här i stilmallen för #header a {

  color: #000;text-decoration: none;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;font-size: 24px;font-weight: normal;

  Jag antar att det är ‘text-decoration: none’ som var viktig för att få bort skräpet uppe till vänster.

  När skräpet var borta gjorde jag en ny header (den jag har nu):
  Bredd: 800
  Höjd: 150

  Jag har mallen/designen Fashion, men det kanske är samma bredd på alla mallar.

  // Yvonne

  1. Svaranastasja

   Jag har gjort precis samma sak som du här fast när jag vill centrera min header dyker ”namnet” längst uppe vill vänster upp ändå! Vet du hur man tar bort det helt?

 76. SvaraSandra

  hej. Jag har gjort som du sagt med att ändra Width och height.. men min header är ändå liten.. hur får jag den att ”fylla” ut? Bli lika stor som inläggen??
   //
  Sandra

 77. SvaraMarita

  Vill bara tacka .

  Har lyckats lägga till en egen header + att jag kunde ta bort bloggnamnet som satt så fult i vänstra hörnet på headern.
  Så jag kommer att vända mej hit fler gånger när jag behöver hjälp med bloggen. Kram

 78. Svaralouise

  förstår inte riktigt vad som menas med px? alltså enheten för hur stor header;n ska vara? kan någon vara söt och förklara för mig 🙂

  1. SvaraYvonne

   Ja, så är det. px är ett mått för bredd och höjd på bilder/foton.
   Om du kollar min header och högerklickar på den (med webbläsaren Firefox).
   När du högerklickat: Välj ”Visa bakgrundsbild”
   När du har bakgrundsbilden: Välj ”Visa bildinfo”

   Vilka mått ser du?
   Bredd?
   Höjd?

   1. louise

    En fråga till, läste någon stans att det står i kodmallen någonting om px, och att jag var tvungen att ha si och så hög/bred header som det står i kodmallen, är det så?

 79. SvaraRebecca

  Hejsan, Jag har laddat upp en bild på min header och jag har gjort detta via min ”Äppeldator” MEN.. nu när jag skulle kolla in den vi min sambos PC så gick inte detta då bilden inte var synlig… Har försökt med allt möjligt men det fungerar inte… vad kan jag göra? jag vill ju att ALLA ska kunna se headern!
  Svara gärna via mail eller blogg!

  1. SvaraElin

   Jag har en PC och när jag ändrar design eller header syns inte det först för ens några dagar för mig. Testa och vänta några dagar och se. Det brukar funka för mig annars vet jag inte vad det är som är fel 🙂

 80. SvaraElin

  Jag har fixat headern precis som jag vill ha den. MEN den texten som fanns på headern som följde med i temat syns över min nuvarande header. Jag har då provosoriskt skrivit en punkt där så det ska synas så lite som möjligt. HUR FÅR MAN BORT TEXTEN SOM SYNS ÖVER MIN HEADER?

 81. SvaraLINN

  Hej jag har följt allt som står här och det gick bra, enda problemet är att bilden är jätte liten på headern…
  Hur ska jag göra för att den ska bli större :S?

 82. Svaraamanda

  har följt allt detta men headern blir ändå vit.. kollat på filmen flera gånger men det går inte! har en design nu som jag är nöjd med men vill göra en ny 🙂

 83. SvaraOlivia

  allt är som de ska när jag förhandsgranskar i ”Redigera stilmall” men när man öppnar bloggen så ser det ut som när man sparar i ”Kodmallar”. hur får man till de?

 84. Svarastina

  nu har jag testat ALLT. jag är rätt haj på bloggar, och headern fungerar finfint på lillsyrrans blogg i firefox, men inte i explorer, bara vitt fält. tänkt att bakgrunden kunnat lega ovanpå, men nej. jag har testat allt. nu vet jag inte vad jag ska göra. har testat olika mallar, men verkligen inget hjälper, vad gör jag för fel?

  min blogg: http://www.psychololita.blogg.se

 85. SvaraKimming

  Jag har lagt in en header och den såg jätte bra ut när jag förhandsgranskade den men sen när jag väl sparat den och gick in på bloggen så var den borta så jag gick tillbaka för att se så jag verkligen sparat det och det hade jag och jag förhandsgranskade igen och där var headern ja tryckte spara igen för säkerhets skull men när man kollar bloggen igen så var den borta igen.
  Vad gör jag för fel? eller tar det bara ett tag innan bytet genomförs?

 86. SvaraEmma

  Hejsan, jag undrar hur man kan lägga in en egen bild i en annans header när man har tagit en gratis design av en annan sen vill man ha dens header men en egen bild i själv den. I min header som va med där finns de en vit ruta som jag vill ha en bild i men vet inte riktigt hur jag gör! Kan du inte försöka förklara hur man gör de?
  /- emma

 87. SvaraPamela

  hej!
  min kompis har fixat min blogg , så min header ligger inne på ”kodmallar” och jag hittar inte hur jag ska förstora min header, för det går inte att göra det inne på ”stilmallar” pga att headern ligger inne på ”kodmallar”
  … Jag fattar ingenting!
  tacksam för hjälp! 🙂

  1. SvaraAxel H.

   Men du måste ju först ladda upp bilden på bloggen under ”skapa” sen ”bild” och ladda upp den så stor du vill ha den och sen kopiera adressen till bilden och ersätta den med headern som ligger där nu 😉 okej min förklaring sög… men hoppas du fattar ^^

 88. SvaraEmy

  Hej! Jag har använt mig av din sida enda sen jag startade min första blogg. Jag tycker den är asbra och du förklarar verkligen steg för steg så inget går fel. Jag tycker att de verkar som att de flesta kommentarer du får är sånna där de står att man inte fattar osv, och ibland kan de kännas skönt med att veta att den ändå är bra. Så då säger jag det, den här sidan ÄGER!

  1. SvaraElin

   Så har det hänt jättemånga gånger för mig!
   Du måste spara den som antingen gif. efter eller jpg.
   Jag brukar bara spara den som ”namnetblablabla.jpg”

   Sen kommer den upp 😉

 89. SvaraYlva

  Vad är felet om min header finns där när jag förhandsgranskar och sparar, men sen är borta när jag går in på min blogg via webbadressen?

 90. SvaraAlice

  Asså kan någon vara snäll och svara på det här!!!

  När jag gör någonting i stilmallen t.ex fixar så att understrukningen på länkarna försvinner eller lägger in en ny header så trycker jag på förhandsgranskar och då blir alla mina bilder till rutor med kryss i! D:

  Vad ska jag göra? Jag  gillar inte min nuvarande header och vill gärna byta, men jag vill inte att alla bilder i bloggen ska åka bort!
  Tack på förhand! /Alice <3

 91. Svaralenalindroth

  Hej jag har ett problem.
  Jag är ingen nybörjare på design men jag är inte överdrivet duktig. Jag har lagt till headers flera gånger men nu vill det inte funka.

  Som många andra kan jag inte lägga till en header i stilmallen så den syns i internet explorer. Läste en del kommentarer om att andra oxå hade detta problemet.
  Hur får jag dit min header?

  Så här ser min kod ut,

  div#header {
  background: url (http://designbylindroth.blogg.se/xtinytwize/images/2010/maryrose-890_110086447.jpg) no-repeat fixed top left; margin:0;
  float: left;
  clear: right;
  display: inline;
  padding: 0 0px 0px 0px;
  border-bottom: 1px solid #41C861;
  width: 890px;
  height: 350px;

  har även provat:

  div#header {
  background: url (http://designbylindroth.blogg.se/xtinytwize/images/2010/maryrose-890_110086447.jpg) no-repeat left bottom;
  float: left;
  clear: right;
  display: inline;
  padding: 0 0px 0px 0px;
  border-bottom: 1px solid #41C861;
  width: 890px;
  height: 350px;

  tacksam för snabb hjälp!
  hur får man svaret måste jag gåin här igen och kolla? Eller får jag svar på mail eller blogg så jag vet när det kommer ett svar`?

 92. SvaraCamilla

  Heeeej.
  Flytta headern i sidled ?
  Vänster eller höger alltså.
  Hur gör jag ?
  Har testar mig fram med margin och sådant, men fattar noll och får den endast åt höger, och jag vill såklart ha den åt vänster :p

  tack på förhand!

 93. Svaralouise

  Hej, jag bara undrar. Jag har temat ”bloom” på min blogg och jag har ändrat färger, header osv. Men jag undrar om man kan ändra så att allt ihop flyttar sig mer mot mitten, för jag får en jätte ful yta till höger som man kan se.

  ?

 94. SvaraFanny D':

  funkar nt.

  Det står så här för mig.

  #header {

  background: url() no-repeat center

  background: #C69A9A;

  margin: 0px;

  padding: 10px 0px 40px;

  height: 90px;
  text-align: left;

  border: #C69A9A;
  }

  Jag sätter in adressen till bilden men det kommer inget.

 95. SvaraJozefine

  Jag har temat anchor (stavning) och när jag följer din beskrivning så kommer bilden ändå inte in i headern?
  Och jag är inte direkt nybörjare på det här med att sätta in headers men till just detta temar så funkar det verkligen inte. Hjälp!

   1. Emma

    när ni har lagt upp bilden så trycker ni på bilden och där uppe där man skriver in te.x. blogg.se å står de en adress som ni ska kopiera 

 96. SvaraIda

  Min header kommer fram när jag förhandsgranskar den men när jag har sparat stilmallen och ska kolla på bloggen så ser man inte min header? varför är de så

   1. Nina

    Men jag testade det där, sen frågade jag en kompis om han kunde se oh det gick inte, så hur göra man? 😮

 97. SvaraHanna

  när jag lägger i min header lägger den sig UNDER den tidigre headern trots att jag tagit bort det och ist lagt in background: url(adressen till din bild) no-repeat center center;
  bara hälften utav min header syns :/

 98. SvaraJulia

  Men åhh!! Jag har precis gjort en header till en utav mina kompisar men när jag ska förhandsgranska är det likadant som innan? Vad jag ska jag göra?!?! Snälla lite hjälp här tack..

 99. SvaraElin

  Hej!
  Jag är lite förvirrad. Min bild syns inte när jag gör som ovan beskrivs.. Har tagit en mall som har bild längst upp och bara klistrat in en annan istället för den. Men det kommer inte fram nån alls då? Vad är felet?

 100. SvaraJohanna

  min header och alltihopp inom designen försvann på min blogg när jag ändrade bakgrund!? snälla hjälp mig någon, så att den blir som förut vad ska jag göra?:(
  har försökt ladda upp samma header igen, inget händer

 101. SvaraSandra

  Hej. Tack för en riktigt bra sida, utan dig skulle jag aldrig kunnat fixa min blogg 🙂
  Har bara ett problem nu, försöker sätta in en ny header men den hamnar mer åt vänster än åt höger, jag vill ha bilden i mitten… Hur ska jag göra?
  Vore jättesnällt med svar. Mvh Sandra

  1. SvaraMichi

   Jag har gjort exakt så som man ska göra,men jag förstår inte varför min header blir så jättelåg även fast jag ändrar på höjden , svara snälla! :/

 102. Svaraalexandra

  Jag har fixat med en header hela kvällen och nu när jag ska sätta in den så blir det de där rosa runt min header…hur får jag bort det?!!?

  1. Svaraalexandra

   aah, jag fixade det… men jag skulle vilja få min header att gå ända ut, hur fixar jag det? har försökt och försökt 🙁

 103. SvaraTotte

  Min header syns på huvudsidan, men klickar man på äldre inlägg, nåt av datumen i menyn så försvinner headern och hamnar till vänster, längst ner, och bara hörnet utav själva headern syns där nere. Varför blir det så? Förstår inte varför den flyttar sig.

 104. SvaraRebecka

  Jag har gjort som man gör och följt instruktionerna men så syns inte headern, den är helt vit.. (funkade igår men tog bort allt för skulle göra om allt.)

  1. SvaraHanna

   Du måste ha mellanrum mellan URL och sedan själva länken 🙂 sedan måste det vara kolon efter background. Alltså ska det se ut såhär;
   Background: URL (själva adressen) no-repeat center center

  1. SvaraYvonne

   ”Lägg till en egen bild som header”, handlar den här tråden om.
   Testa att skriva det du söker hjälp med i sökrutan ”sök direkt på bloggen”, så hittar du säkert rätt tråd då.

 105. SvaraHanna

  Hej!
  På vissa datorer syns inte min header medan på andras så gör den det. Är det för att jag ställt in fel eller vad beror det på? hjälp!
  Hanna

 106. SvaraMinna

  jag har laddat upp en header men den är typ för långt ”åt höger” och jag vill ha den i mitten, i rak linje med hela min blogg… hur gör jag för att ändra det??

 107. Svarafeliciaaaaaaa

  det funkar för mig 
  men man kan inte få en bakrund
  det blir som om ni vet där texten
  står där är det oftast vitt 
  och sen är det en annan färg som bakrund
  det är so m om där texten står
  tar över hela bloggen

 108. SvaraHannah

  asso det funkar inte :s ska man skriva hela koden som står, alltså url och koden inom parantes? har två bilder till samma header & har provat båda men det funkar i alla fall inte.. 🙁 skulle behöva lite hjälp, tacksam för svar 🙂

 109. SvaraMaja

  Har laddat upp en gifbild då jag vill ha genomskinlig bakgrund. ändå blir det vitt bakom headern? jag har skrivit in none istället för färg och sedan testat med en annan färg, det blir fortfarande vitt. varför?


  1. Author
   SvaraLari

   Lägg in denna koden istället:

   background-color: url(http://juliadahnelius.blogg.se/images/2010/mindreheaderigen_113451483.jpg) no-repeat center center;

   Det borde funka bättre.

 110. Svarasara

  jag har satt dit en header och när jag förhandsgranskade så blev det 2 headers på varann :s när jag sen tog bort koden så var en header kvar! vad gör jag? :O

 111. Svarasamuel

  hej, allting funkar perfekt förutom en sak headern blir allt för liten och jag vet inte hur man för storar den?

  1. SvaraJessica

   du får ladda upp bilden igen. där nere när du laddar upp den så e där en ruta med olika format. det större på den så blir bilden större när du laddar upp den 😀

 112. SvaraNadine

  jag har lyckats skapa min header. men nu helt plötsligt så är både headern och inläggen på vänster sida. och jag förstår inte alls hur jag ska lyckas få tillbaka dom till mitten. HJÄÄÄÄLP

 113. Svaraklara

  hej!
  jag har gjort det du har skrivit och min header ligger nu uppe på bloggen men den ”gamla” texten står kvar. hur får man bort den? är det också via stilmallen?

  kram

  1. SvaraEbba

   Gå in på Inställningar – Blogg o sen står det ju ditt bloggnamn där, radera det o gör ett mellanrum o spara

 114. SvaraCecilia

  hej!

  Har en stilmal där allt ser perfekt ut, förutom när jag lägger upp en bild som header så täcks den av vitt i mitten. Fattar inte hur man får bort det!

  kram

 115. Svarafrida

  Jag gjorde precis som du förklarade. Men på min blgg blir de bara en vitt och själva bloggnamnet i blå text?! Får panik, haha! Hjälp tack!

 116. SvaraSoffan

  jag har skrivit information om hur man byter header på min blogg också så om inte det här funkar så kan ni ju alltid kika in på min blogg och titta vad jag har skrivit XD 🙂

 117. SvaraAmii

  Asså det är knäppt! i min stilmall så är inte padding-bottom med! det är bara border-bottom ! och så står det #div header men jag fattar inget ändå -w- snälla heeeeeeelp

 118. SvaraRebecka

  Hejsan! Jag har en rätt så speciell kodmall så den ser inte likadan ut som i detta exempel, så vet inte hur jag sätter in min egna header i min design. Skulle ni kunna hjälpa mig med det?
  Vet inte om ni ner kodmallen men det gör ni väl?

  http://www.pikachu.webblogg

  MVH / Rebecka

 119. SvaraDammen

  Jag är nybörjare på det här, jag läser instruktionerna om och om igen men jag klara inte att få min egna header bild att bli större. Det bara massa grejer runt omkring som ändras även om jag tycker att jag gör som ni beskriver…hjälp tack =)

 120. SvaraMalin

  Min header kommer inte fram!
  Först så fixade jag enligt hur du skrivit. Den kom fram när jag förhandsgranskade och när jag hade sparat!
  MEN nu kommer den inte fram när jag går in på bloggen, har testat att göra om de i stilmallen men de funkar fortfarande inte. Plus att min profil inte heller syns!:/

 121. SvaraMatilda

  Jag har en egen bild som header på min blogg, bilden är uppladdad i google chrome och nu funkar headern bara i det programmet, alltså inte i tex. internet explorer, varför? ”/

 122. Svaraevelinadannert@blogg.se

  Jag försöker och försöker men det går inte speciellt bra, kan man få lite hjälp?
  Min header kommer inte fram! jag visste inte vilken height och width min bild har hur får man fram de? Kan det vara därför min bild inte kommer som header? för jag bara skrev i lite siffror……..?

 123. Svaramatilda

  jag är klar med allting förutom det sista, vad är det jag ska ersätta mot XX ? hur vet jag vilken siffra det är ?

 124. SvaraLovisa

  Jag har försöäkt att fixa en egen header, men när jag gör edt så blir det som en stor tom yta där headern skulle ha vart. Varför funkar det inte?

  / Tacksam för svar

 125. SvaraEvelina

  Kika in min blogg.
  Vad är det jag har gjort för fel?
  Mina kategorier & allt hamnar längst ner i hela bloggen,
  men jag vill ha dem där längst upp som vanligt.. 🙂

 126. Svarasmilla

  hej min header blir jätte lite varjegång jag provar jag har provat en massa gånger typ varje gång jag gör ett inlägg. en gån bev den så stor att allt flytades runt hur som helst på bloggen det går inte att ändra sen när man har förhandsgranskat för att kolla hur det blev! hel knäppt hjälp mig jag vill gärna h en header just nu har jag ingen header alls och det har jag inte haft på länge!

 127. SvaraFrida

  Måste få fråga en sak bara…
  Håller på att göra om min design, men jag har superproblem med headern, för det blir alltid vitt runt om på vänster kortsida och under hela headern, och jag har försökt fixa med padding, men då försvinner delar av headern…
  Lari, hur ska jag göra? D:

 128. SvaraJohanna.K

  Hej! Jag har gjort EXAKT som det stod här och gjort som de visat på videon och när jag kollar på den via ”Förhandsgranska” så är det bara ett stort vitt mellanrum mellan rubriken och sedan resten av bloggen, vad ska jag göra och vad gjorde jag för fel?

 129. SvaraJessica

  Hej,Det är ja igen,Men jag gör som det står men det funkar inte:(Snälla nån som har fått sin header att funka via dätta svara och hjälp mig!:)<3

 130. Svaraamanda

  hej! Jag har gjort exakt som det står men headern kommer ändå inte fram, det händer ingenting även om har lagt till adressen och allt det där. Snälla säg vad jag gör för fel! det går bara inte.. tacksam för svar!

 131. SvaraRaghda

  asså kolla jag gjorde precis som du sa på videon, men isället för att det ska bli bilden som jag la upp det blir helt vitt, ?!

 132. Svaraff

  jag får typ damp ryck..
  när jag har laddat in en header och tycker på förhandsgranska så ser man den på bloggen, sen tryckte jag på förhandsgranska igen och då ser man fortfarande headern. Men om man ”går in” på bloggen så finns det ingen header, vad ska jag göra, HJÄLP?

 133. SvaraJulia

  Hej jag har försökt jätte många gånger men bilden vägrar visas på min blogg, vad kan jag ha gjort för fel?

 134. Svaramoa

  det funkar inte för mig , när jag trycker på ‘förhandsgranska’ så kommer något jätte konstigt upp. jag har gjort som stegen säger att man ska göra , men ändå så blir det inte så som det ska vara.
  Vet , suger på att förklara 🙂
  hjälp ?

 135. SvaraSonja

  Jag försöker att följa alla punkter men jag fattar inte hur man ska få den att komma upp på bloggens startsida kan någon hjälpa mig?  

 136. Svarahedda ♥

  åh de suger. jag fattar ingenting ((:
  var i helvete skulle man hitta alla jävla # 12 padding kod
  html oshit ? seriöst , kan de inte vara enklare ? 🙁
  typ ladda upp header..

 137. SvaraCharlotte

  Hur * får man bort texten som stod förut då? Det fanns ett inlägg om det på denna adressen innan det blev en enda röra.

  1. SvaraCaroline

   jag hittade de, gå in på kodmall och där står de  och efter där någon stans står de (bloggnamn) ta bara bort de så fungerar de nog. gjorde de för mig i alla fall (: 

 138. SvaraCaroline

  Jag får upp min header precis som den ska vara, men mitt bloggnman ”Caroline” syns fortfarande, den ligger lixom under headern, hur får jag bort de? 

 139. SvaraMalin

  Hej! Om man går in på kodmallen så finns det något som heter >div id=”header”> under den fanns en kod som ”var min header” jag råkade ta bort den och vet inte hur det såg ut och nu försvann min header och hela min blogg är förstörd och jag får inte tillbaka den!! :'( Verkligen JÄTTE tacksam för svar!!!!

 140. Svarafelicia

  JAg har gjort allt som jag ska göra men det kmr inte upp någon bild, den kmr upp när jag förhandsgranskar på stilmallen, men inte nät jag går in på bloggens sida?! Snälla hjälp!

  ;(

 141. SvaraAnonym

  Jag är en tjej på 9 år och bloggar om en speciell grej. Min header blir liksom för liten hur jag än gör, eller för stor. Kan någon kolla in min header och berätta felet. Är tacksam om ni hjälper mig. P.s. Kvittar om man måste ha Flower o.s.v;)

 142. SvaraAnna

  Hela min blogg flyttades åt sidan och jag har varit inne och tittat i stilmallarna för att flytta den. Men det går inte, är det någon som vet hur man centrerar bloggen? Vore tacksam för svar 🙂

 143. SvaraJulia Stenberg

  i går när jag var inne på kodmallar och skulle lägga till högerklicks skydd så hände det något med min header i stället, så nu har jag dubbla headers, vet du vad som hänt ?
  tacksam för svar

 144. SvaraStephie

  Heej 😀
  Jag har gjort min egna header enligr måtten i stilmallen sen så laddade jag upp bilden i bloggen och sen klistade in i stilmallen precis som videon och instruktionerna säger, men den syns inte när jag förhandsgranskar eller sparar och inte heller när jag uppdaterar. Vad kan vara fel? ”/ Tacksam för svar ^^

 145. SvaraDolly

  snälla du måste svara så fort du kan

  min header försvinne in till vänster, men endast när jag är inne på startsidan inte på andra kategorier, vad har hänt?

 146. SvaraIda

  hej!
  jag har just nu bara en enfärgad header, men det blir en vit kant runt headern? vet något vad detta beror på? kika in på min blogg så förstår ni vad jag pratar om! lite svårt att förklara 🙂

 147. SvaraLisa

  Tjoho, tack vare denna sida lyckades jag få in en bild som header men nu vill jag flytta texten i headern så den ligger i nedre högra hörnet. Hur gör jag?

 148. SvaraSaga

  Hej jag undrar hur man ändrar färg på sin ”bakgrund” på bloggen… 🙂 Jag undrar också hur man gör egen design och i vilket prugram man kan göra dom i… jag har gjort i ”picasa” men blir aldrig helt nöjd…! 😛 Snälla hjälp /Saga

 149. SvaraFrih

  Jag har hållit på med det här i flera dagar nu men hur jag än gör får jag bara upp bilden som en liten liten ruta i mitten av headern. Vad gör jag för fel? Jag har tagit de mått som stod under #header jag har upplösning 72… jag begriper ingenting.

 150. Svaraemma

  jag har gjort allt som står där, och jag har testat i olika teman och allt.. men min header syns ändå inte.
  någon som fick detta att funka som kan hjälpa mig?
  snälla?
  behöver verkligen hjälp med detta snabbt !

 151. Svaralinnea

  jag har gjort precis som du visar på videon men min header kommer inte fram! jag har testat flera gånger men det går inte! jätte bra sida annars! 😀

 152. SvaraRovie

  Vart i hela friden tog videoklippen vägen. Man hamnar ju på bloggarnas egna videor?
  Och varför ska vi fråga här, vi får ju ändå inga svar .
  Rovie


  1. Author
   SvaraLari

   Videofy har ändrat sina adresser till alla videos, och det har jag inte upptäckt förrän nu när du säger det.
   Jag ska se till att ändra de. Tack!

   1. Rovie

    Hej

    Tack så mycket. Nu är det som det ska igen Och, det är ett bättre upplägg än tidigare också. Tycker ialla fall jag.

 153. SvaraOskar

  Hej Rovie och Lari

  Vi har upptäckt problemet och håller på att åtgärda det nu. Felet är att vår nya sajt inte stödde www i början på den typen av urlar som använts. Det ska strax vara fixat.

  Vi ber om ursäkt för de problem det åstadkommit.

  Mvh
  Oskar

 154. SvaraIda

  Alltså jag fattar ingenting! Har försökt i veckor att hitta åt alla koder å skit, klistrat in och fixat men det syns igen bild! Jag får bara den gamla headern. Jag skulle bara vilja ha en bild på orginal headern, HELP MEE!!

 155. SvaraMalin

  Hej! 🙂 hur gör man om man vill ta bort texten vid headern där det står namnet på bloggen? Lite svårt att förklara med kika in på min blogg så fattar ni 😉

  1. SvaraRobin

   Hej!

   Du går till sidan ”design” som anges i din kontrollpanel som inloggad. Där finns en vidarelänk till kodmallar. Där kan du leta fram texten och sudda ut den. Är det så du menar?

   Lycka till

   Mvh
   Robin

   1. Emelie

    Detta beror på att ni har valt ett tema innan som inte hade en header innan, ni måste då välja temat ”Fashion” för att detta ska funka 🙂

 156. SvaraKate

  jag undrar hur man lägger in en bild i kommentars sidan, eller inläggssidan kanske det heter. jag har lagt upp en bild som jag vill ha men jag vet ej hur man lägger in den ovanför alla kommentarer? tacksam för svar 🙂

 157. SvaraEmma

  Hej! Jag håller på med en kompis blogg, kan det där med att lägga upp egen header men i explorer så syns den inte. det blir bara en vit ruta. Men i firefox och google chrome syns den.. Har testat att lägga upp den genom explorer men det funkar inte. Finns det något jag kan göra? Tacksam för svar.

  1. Svarabeq

   Jag försökte också göra min första header i word, och det fungerade inte, för att filen är för stor om man sparar den som ett helt worddokument. Kanske du borde prova gratis sidan picnik.com? 😀

  2. Svarakajsa

   man kan inte göra headers i word, eftersom det inte är en bild. prova i paint (fast det rekomenderas inte, det blir inte snyggt) eller picnik.com (gratis och jättebra) eller det som jag använder, photoscape som är gratis att ladda ner, sök på google.

 158. Svaraeeebba

  hihi, du jag undrar. när man har gjort bloggen bredare, hur får man inläggen att bli lika breda? TACKSAM FÖR SVAR! mejla gärna 🙂

 159. SvaraEmmelie

  Vill ingen liten ängel hjälpa mig. Nu rackarns ska jag lära mig att göra en egen design. Har precis fått photoshop. Jag förstår inte, gör man bara headern där i? Eller hur gör man menyerna med bilder & alla kategorier? Puuh. Hjälp tack 🙂

 160. SvaraVicks

  ASSSÅ ÅÅÅH NU FÅR JAG DAMP!
  Hjälp mej!! Jag fattar hur man lägger in headern men den vill ju faan inte bli stor?!?! Hjälp uppskattas något ernormt!

   1. Janina

    Det var samma för mig och jag försökte i tusen år, sen såg jag att jag laddade upp bilden i för liten strl (400) så provade med 1000 ist och då funkade det bra.

 161. SvaraIsabel

  Hej!
  Jag har en Macbook och man kan inte fixa bilder så som jag vill att headern ska se ut, alltså min olika bilder och några små grejer längst nere 🙁
  Så hur gör man då? 
  alltså jag är lite trög när det gäller blogg och sånt! ^^

 162. SvaraMatilda

  Hej! 🙂
  Jag måste ha gjort något fel känns det som för det funkar inte någon gång…
  Jag gör såhär:
  Jag tog en bild med min webbkamera och förhandsgranskade den.
  Sen höger klickade jag på bilden och tog öppna med: firefox.
  Därefter gick jag in på redigera stilmall och klistrade in länken på background + att jag skrev in det där no-repeat center center;
  Sen kollade jag hur stor bilden va. I detta fallet (350×250). Jag tog 350 px (på width) och sedan förhandsgranskade jag.
  Det funkar inte… Det måste ha varit något jag har gjort fel.
  Väldigt tacksam för svar! Står inte ut med en hel vit blogg.

 163. Svarafelicia

  När jag gjorde det där så försvann headern helt. Det är bara en stor vit ruta dör den ska vara :/ Vad har jag gjort fel?:(

 164. Svaraulli

  tack för hjälpen! men min header kommer jätte långt ner på bloggen, istället för högst upp :O vad ska jag göra?

 165. SvaraSaga

  Jag har kommit så långt så att jag kopierar in det i stillmallen men sen när jag ska förhandsgranska allt så är hela min bloggtext och allt annat på vänstra kanten… Jag fattar inte och behöver värkligen hjälpt!!!
  //saga [fulingvardet]

 166. SvaraDaniella

  Det funkar inte!
  För mig kommer det bara upp en text där headern ska vara.. vad gör jag för fel? Jag blir galen.. hade en fin header, men tänkte att jag skulle byta. Och nu kan jag varken få in den nya eller den gamla! 🙁

 167. SvaraJanina

  Min header blir för stor, den typ klipps av på sidorna så att man inte ser hela, fast att jag skrev måtten som jag hade när jag gjorde headern. Har provat att ändra måtten också,  men det funkar inte. Måste jag göra en ny då och ändra måtten från början i photoshop? 🙂

 168. Svarasarah

  jag skulle vilja flytta ner min header en bit, går det? jag har försökt med allt men det händer ingenting..

 169. Svaraevelina

  jag har på något sätt lyckats få bloggen som jag ville?, föutom en sak. jag har fixat header som jag vill ha men grejen är att jag inte vet vad jag ska kopiera och klistra in vid header koden? någon som vet? jag vet hur jag gör det men inte vilken kod..

  1. SvaraMika!:P

   Menar du vart du ska få tag på länken till bilden så att du kan klistra in den i stilmallen?

   Det är bara att trycka på skapa och istället för inlägg så tar du bild och där laddar du upp bilden från datorn och då måste du ta 1000px för annrs så får den en annan storlek än de som du gjorde i de programmet du gjorde headern i. sen så trycker du på den lilla bilden som kommer upp. Sen så får du upp en stor bild och då kopierar du adressen som kommer upp i sökfältet. Sen klistrar du in den i stilmallen:) Hoppas att det funkar:)

 170. Svaralinnea

  hej ! tänkte bara kolla om någon som har en blogg vill att jag ska göra en header till dig ? jag är inte så duktig än men tycker att det är superkul och vill gärna lära mig mer och bli bättre ! maila om det skulle vara någon som är intresserad 😉

 171. SvaraJennifer

  När jag lägger upp min egna header (strl 1000x 400 px) så försvinner alla mina bilder och blir miniatyrikoner med frågetecken på. Dock är alla videolänkar kvar. Vad ska jag göra för att det att fungera?

 172. SvaraAmanda

  Hej, headern funkar men min förra design var fashion och trots att jag ändrat måtten och förstorat headern så försvinner inte den lilla loggan som följde med: amandanonym, det är skitfult!!! kan någon säga hur jag ska göra för att få bort det??

  1. SvaraMika!:P

   Jag tycker att det är enklast att på in i inställningar och sudda ut namnet och sen bara göra ett mellanrum. Då syns inget:)

  1. SvaraLill

   Nu har jag oxå fixat till en sådan rand, även jag vill veta vad jag gjort för fel… Finns det nån som kan tala om hur den kom dit och hur jag får bort den?

 173. SvaraHilda

  Hej, När jag laddar upp min header så blir det som en vit ram runtomkring den. Varför går det inte att göra headern lika stor som den vita rutan den gamla headern var i? Alltså att den är längst ut i hörnen eller så.

  1. SvaraIsabelle

   Hej Hilda! Samma sak hände mig… :/
   Jag tog reda på vad min färg på headerbakgrunden hette (det gör du genom att söka på ”färgkoder” på goggle bilder) och sen ändrade jag till den färgen istället för den som redan står på alla ställen där det stod bakground; blbalbalablaa…. Colour; —— Hoppas du fattar vad jag menar!
   Kram

  1. SvaraErik Biörs

   Hej Jasmin förmodligen så har du inte kollat på videoinlägget ? 🙂 Om du bloggar på blogg.se och använder dig av mallen ”Fashion” så är det bara att gå in på Design -> Redigera stilmall och leta på #header {
   background: #FFFFFF url(http://static.blogg.se/shared/img/css/fashion_top.jpg) no-repeat right center;
   padding-left: 30px;
   padding-bottom:15px;
   padding-top:30px;
   margin: 0px 0px 20px;
   width: 800px;
   height: 55px;
   } sen så fixar du bara till height till ungefär 600px; om det blir för mkt eller för lite så är det ju bara justera 600 och neråt = mindre höjd 600 och uppåt = mer höjd / mer visning av bilden 🙂

 174. SvaraMarlene

  La in min egen header, funkade jättebra. Sen skulle jag lägga in koder för reklam, då försvann headern. Tog bort reklamen och lagt in adressen för headern igen, men den kommer ändå inte upp! Provat olika bilder och samma storlek som innan men helt blankt. Vad är felet??

 175. SvaraAgnes

  kan du visa hur man gör så att bakgrundsmönstret och headerbakgrundsmönstret hänger ihop om man har samma bakgrundsmönster på headern och bakgrunden på bloggen?

 176. Svaralisa

  det funkar inte! jag är lite trög, men vadå namnet på bilden var ska man ta det i från JAG FATTAR INTE?! tacksam för svar

 177. SvaraUlliz

  Hej
  Hur gör man när man vill ha mer än en bild på header? Har provat några gånger men får inte båda bilderna. Utan får bara den första bilden!

 178. SvaraAgnes

  Hej

  Jag har försökt med detta i några timmar. Headern hamnade under själva designens header. Sen ändrade jag lite. Kollade hur det blev, och det blev ännu konstigare. Nu ändrade jag lite till i Kodmallarna, för jag ville ändra min text om mig själv. Jag kollade hur det blev och allt var helt konsigt. HELA min blogg var lila och jag hade ingen profil och mitt senaste inlägg, jag gjorde för en timme sen var borta. Jag vill ändra tillbaks!

 179. SvaraEvvelina 'Trollet' Karlsson

  jag behöver hjälp , var sätter man in de på temat anchor ? 😮
  jag hittar inte de för jag använde fashion innan så jag hittar de nån som kan hjälpa mej var man lägger in de nånstans skulle varqa jätte snällt 🙂

 180. Svarasandra

  Hej skulle vara väldigt tacksam om jag fick svar på den här frågan. Jag har bytt header till en nyare eftersom att jag inte vela ha den gamla. Jag kopierar adressen och tar bort den gamla och klistrar in den nya. allt funkade jätte bra och jag fick som jag vela. Den nya headern var på plats. Men 2 dagar efter då jag är i skolan så går jag in på min sida för att kolla lite bara. Till min förvåning märker jag att min gamla header är kvar. Jag gick in och ändrade det på engång. det funkade, för när jag gick in och kolla sen så var den nya hedern där. Men nu när jag sitter vid en annan dator i skolan så har det blivit så igen! jag gick in och ändrade igen, men den här gången funkade det inte. vet du varför det har blivit så?

 181. SvaraLydia

  asså, jag har kopierat länkadressen på bilden som jag vill ha som header, men när jag klistrar in den så händer det ingenting 😛 🙁

   1. Lisa

    Hej! Tänkte svara här eftersom jag hade lite samma fråga. Jag bytte ut min gamla header mot en ny, adressen såg ungefär likadan ut så jag tror inte det var fel på den iaf. Men när jag förhandsgranskar så syns inga av mina bilder. Vad ska jag göra?

  1. Svaraanonym

   man går in på design och sen trycker man på headern på den lilla bilden i det västra hörnet. sen trycker man bara på ladda upp bild. Det är mycket enklare än blogg.se!

 182. Svaraclara

  ÅH ! jag fattar INGENTING :@ Jag gjorde min i paint, och jag fattar inte hur man får reda på höjden och bredden? ;S hjälp!

 183. SvaraEbba

  Hej!! Detta funkade jättebra, har försökt hur länge som helst men med hjälp av det här lyckats! men spalten med alla inlägg, kategorier osv är längst ner…hur ska jag göra för att få den vara högst upp på sidan igen? Tacksam för svar!

 184. SvaraJosefine

  Någon som vet hur man centrerar bilden jag har som header? så den är rakt över mina inlägg och spalten bredvid. tacksam för svar 🙂

 185. Svaraemelia samuelsson

  alltså jag fixade klart min blogg och precis när jag skulle kolla det sista hur allt blev, så såg jag att min meny (allt det där med kategorierna och den spalten) har lagts under mina inlägg till höger om bloggen, men jag vill ju ha dom som vanligt bredvid inläggen till vänster, vet någon hur man ändrar detta????

  1. Svaratove söderström

   Du måste ändra bredden på bloggen så att menyn hoppar upp igen. Den blev liksom nedtryckt för det inte fanns någon plats. Du ändrar det i stilmallen under #wapper & #content , där finns det något som heter width som du måste minska siffran på. Du måste minska med lika mycket på wapper o content annars blir det ojämnt

 186. SvaraAnnelie

  Älskar den här bloggen. Det är hit jag vänder mig så fort jag stöter på något problem med koderna eller om jag vill lägga in något nytt på min blogg. I det här fallet så söker jag en lösning på ett header-problem. Eller ja, kanske inte problem men en snygg designlösning. Jag vill nämligen försöka hitta någon kod eller liknande som gör att header byts ut varje gång man uppdaterar sidan. Att man till exempel har fyra bilder som den byter mellan. Jag kodar i flash men frågan är sedan hur man får upp den som header på sin blogg då det bara går att ladda upp .jpg filer i princip. Har du någon lösning på detta eller absolut ingen aning som jag? 🙂

  tacksam för svar från antingen dig eller andra läsare.

 187. Svaraemma

  för mig blir det bara vitt när jag förhandsgranskar och har skrivit in adressen, hjälp mig snälla! Min blogg är inte så bra än och det skulle vara ett plus om iaf headern funkade! :O

 188. SvaraAmanda

  Någon som kan hjälpa mig?
  När man har framme startsidan så är headern i mitten men när jag då klickar på kommentera så har allt farit till vänster, hur fixar man så att det kommer till mitten igen?? tacksam för svar!

 189. SvaraEmma

  Alla ni som inte fattar, kolla på videoinlägget för den här saken så förstår ni! Jag fattade precis vad man skulle göra då! Tack för en jättebra sida!

 190. Svaranikolina

  Hejsan. jag skulle behöva hjälp med min blogg, när man ska kommentera eller gå till ett tidigare inlägg så hoppar menyn ner när sidan byts + att jag inte kan ändra hur kommentarerna ska se ut, förut hade jag en svart bakgrund bakom där det står t.ex. ”emma skriver:” har försökt med jätte mycket men det går inte att ändra, tror att jag har gjort fel i kodmallen.

  Tack på förhand Nikolina

 191. SvaraJessica

  Alltså jag satt i timmar och gjorde om nästan hela min blogg (bland annat headern) och när jag förhandsgranskar så sitter den där men när jag sedan går in på min blogg så är det fortfarande den gamla designen som är kvar! Men bara på Google Chrome :S när jag går in på internet explorer så är det den rätta designen men vill ju liksom att dom som är inne på chrome också ska se den nya designen. Väldigt frustrerande, vet inte vad jag ska göra…

 192. SvaraBella

  Går det att få headern lite smalare än resten av bloggen (alltså inläggen och menyn)? Vill ha inläggen och menyn ganska så breda men har inget bra program så jag kan göra headern så bred som jag vill ha den så kan bara välja en bredd men då blir det för mycket ”vitt” på sidorna. Går det att ha hedern smalare utan att menyn hoppas ner? Eller måste allt vara lika brett?

 193. SvaraDiane

  Hejsan jag har fixat in min header men bilden är stor så som jag förväntade mig och så är det vitt på båda kanterna och jag får ej bort detta så jag vet ej vad jag ska göra kan du hjälpa mig?

  1. Svaraemmalundblad

   Om det är så att det är bloggens kanter som är vita så kan du gå in på picnik och ändra bildstorlek men om det är din bild som har vita kanter så får du helt enkelt göra en ny bild (utan vita kanter) :D♥♥

 194. SvaraVitiis

  hej, jag har gjort det här med en annan blogg. fast när jag skulle göra det nu gjorde jag allt rätt, men sen när jag klickade på förhandsgranska kom det inte upp en bild där bilden skulle vara utan bara ett stort mellanrum :O 
  vrf hände det så? Det har fungerat förut..

 195. Svarabuuhuuu , hjälp mig ?:(

  hur får man bort texten som står i hörnet vi headern ?
  det står ”baraponnymupp” på mig , o den sitter mitt på en bild på headern 🙁

 196. SvaraJulia

  alltså, nu har jag gjort exakt som det står, men det funkar verkligen inte! vad ska jag göra? använder jag fel tema från början eller?
  tacksam för svar 🙂

 197. SvaraRahul

  Behöver hjälp med mig header, just nu är det bara en bild i mitten med röd färg på vardera sida, jag vill ta bort den röda färgen och lägga till två symboler där istället men vet inte hur jag ska göra.
  När jag ändrar width så blir allt bara helt fuckat…någon som har en idé om hur man ska gå till väga? 🙂

 198. SvaraSandra

  Heeej, jag undrar om man kan ta bort menyn på sin blogg ? för den är bara ivägen!

  Jag vet att man aldrig får svar på DDB men jag kan ju ändå chansa♥♥♥

 199. SvaraIdun

  Hej! Om man vill ha bara en bild som design, inte bakgrund, utan där det typ kanske är en bild på en själv. Hur gör man då? Tack !

 200. SvaraMadelen

  Alltså, jag har ett litet problem. Jag gjort allt som står. Men min nya header är jättelångt ner. Så jag undrar, hur gör jag för att flytta upp min header? Den är rätt storlek å allt

 201. SvaraMadde

  Nu har jag gjort rätt och min header såg jättebra ut när jag kollade på förhandsgranska. Men nu när jag sparade stilmallen, så syns inte headers alls, det är som bara ett stor vitt mellanrum.. Finns det något sätt att lösa detta?

 202. Svarahannah

  hej hej kolla på min blogg, hur får man bort header namnet som man hadde innan? svara om du vet

  hhannahhslife.blogg.se

  1. SvaraJojo

   den länken som du klistrar in efter background readerar du bara 🙂 om du nt vill ha ngn header alls så tror jag att man mst radera background, länken och det däremellan 😉

   1. Bella

    ja fattar inte? vad exakt är det jag ska ta bort för att få bort det som stog där headern är nu? nu ligger lixom headern bakom det gamla….

  2. SvaraElvira

   Gå in i kodmallen och leta upp detta:

   ${BlogTitle}
   ${BlogDescription}

   ta sedan bara bort:
   ${BlogTitle}
   ${BlogDescription}

   Så är det klart. Gör sedan samma sak på archivepage, categorypage och entrypage.

   1. Jennifer

    jag förstår inte heller det, det går ju inte att få bort texten som man alltid får i början när man startar bloggg

 203. Svarasalem

  asså jag fattar inte jag har försökt göra eksakt som de stor men de gick inte ??? jag har gort så här

  div#header {

  background: url(adressen till din bild) no-repeat center center;

  float: left;

  display: inline;

  padding: 0 0 40px 20px;

  width: 760px;

  height: XXpx;

 204. SvaraEmma

  hejsan, jag följde din instruktion om att lägga sin egen header på bloggen & jag lyckades men inte helt för hur jag än gör så blir bilden som en fyrkan i mittlen & bloggens exen text går över hela bilden, & de står jag ska ända px men de går inte för de står inte High någon stans i den header saken ja har :/ Snälla om ja hade gett dig bilden & min lösen hade du kunnat fixa det till mig då snälla ? tacksam för svar

 205. SvaraDompan

  Tjena! Har fixat en header till min blogg som syns jättebra i Firefox, men i Explorer fungerar den inte?? Vad kan vara lösningen för detta?

  1. SvaraEmme

   hej

   jag har haft samma problem. fast jag har google chrome. vissa saker i min design, syns inte i andra webbläsare. och andra saker såg helt annorlunda ut.
   jag skrev och frågade och fick detta svar:

   hej.
   jag har oxå gjort min design och använde google chrome. och den såg inte densamma ut i verken internet explore, eller firefox. detta svar fick jag: 
   ”Du måste validera dina koder hos w3c validator så att de blir ”crossbrowser”, dvs så att sidan visas ”lika” i alla webbläsare. Viss css kan t ex inte IE hantera, andra koder har Opera och Safari och chrome svårt att hantera. Så är det nog i ditt fall.
   och här kan man göra det:
   För din html: http://validator.w3.org/För din css: http://jigsaw.w3.org/css-validator/
   jag har försökt och lyckats delvis. 

   hoppas det löser siglycka till

  2. SvaraEmme

   hej

   jag har haft samma problem. fast jag har google chrome. vissa saker i min design, syns inte i andra webbläsare. och andra saker såg helt annorlunda ut.
   jag skrev och frågade och fick detta svar:

   ”Du måste validera dina koder hos w3c validator så att de blir ”crossbrowser”, dvs så att sidan visas ”lika” i alla webbläsare. Viss css kan t ex inte IE hantera, andra koder har Opera och Safari och chrome svårt att hantera. Så är det nog i ditt fall.
   och här kan man göra det:
   För din html: http://validator.w3.org/För din css: http://jigsaw.w3.org/css-validator/
   jag har försökt och lyckats delvis. 

   hoppas det löser siglycka till

  1. Svaramoa

   du får göra bilden större. 
   vet inte hur, men när du laddade upp den så blev den kanske för liten och täckte inte hela ”rutan”, eller så får du gå in på redigera stilmall (?) 

 206. SvaraBella

  Åh jag behöver verkligen hjälp! Har fått in den nya headern (den först jag gjort själv) men nu ligger det text över…huuuuur får jag bort det? supermega snällt om jag kunde få lite hjälp!

  itsmeandthedog.blogg.se

  // Bella

 207. SvaraBella

  men seriöööööst, kan någon snällasnällasnälla hjälpa mig! jag är typ tekniskthandikappad men har lyckats få dit en header…men det ligger en jävla text över! har försökt testa mig ram till hur man får bort den men det funkar inte=( skulle bli överlycklig om nån vill hjälpa mig!!!!!

  itsmeandthedog.blogg.se

 208. SvaraCissi

  Hej. jag har blogg på blogspot.com, jag hittar ingenstans där jag kan redegera bild till header.
  Det som stog där upp hur man skulle göra finns ju inte alls.. snälla hjälp mig!!!

 209. Svaravicky

  asså jag har gjort exakt som det stog man skulle göra och har tagit bort den andra men nu när jag ska sätta in den nya bilden så när jag förhandsgranskar så är det bara vitt där headen skulle varit snälla hjälp mig!!!

  1. Svaramoa

   man ska typ trycka på uppdate, gå in på webbläsarens cacheminne.. 
   eller de står så på ett ställe men själv hittar ja inte dit, eller asså ja fattar inte vart man ska trycka ^^ 

 210. SvaraLulluh

  Hej. Hur gör man en header så att bakgrunden passar in när det är en png fil? jag har photoshop men när jag sparar bilderna i png eller gif format och lägger sedan in bilder som header på bloggen så blir bakgrunden alltid svart? jag har provat att ändra färg på alla koder. Men bakgrunden fortsätter alltid att vara svart. Vore sjukt tacksam för din hjälp då jag har funderat på detta länge.

  1. Svaraanna

   har samma problem! kan man göra så att bakgrundsfärgen bakom bilden (#FFF) i denna koden

   >background: #FFF url(länk) no-repeat center top;

   blir genomskinlig på något sätt?

   1. AnnieBanani

    ja det kan man. Istället för att skriva FFFFFF som färg så skriver du in ordet transparent. då blir bakgrunden till headern genomskinlig.

 211. Svarabecka

  ja gör som amn ska o ja kollade på videon men det funkar ju inte.. snälla finns det nån som kan hjälpa mig.. orkar inte mer.. och det vore bra om nån kunde hjälpa mig med att flytta menyn me.. ja hittade inte var ja skulle ändra där..
  snälla, snälla…

 212. SvaraWilma

  Hej, jag är rätt ny här. Och detta fungerar nt alls för mig! Fattar ingenting!!! Snälla kan ngn hjälpa mig??

  / Tacksam för hjälp!!

 213. SvaraAstrid

  tjatja! jag försöker fixa en egen header då.. men den blir lixom för liten!! och de är lixom själva bilden som blir för liten, och jag vet inte vad jag ska göra för att göra den större, och ungefär hur stort är 710px? 

  1. Svaraanna

   du kanske har glömt att ändra bredden på bilden när du laddat upp den, för den står på 400 i början och om du har en 710px bred bild måste du ändra till 800!

 214. SvaraTezzyPezzy

  jag har gjort precis som du sa, men det är helt vit / tomt där headern ska va! Varför? Jag har uppdaterat massa gånger, så det är inte det. Ni kanske kan kolla själva om ni besöker min blogg. är det bara min dator som laggar? hjälp tack <3

  1. Svaralinnea

   min header funkar inte heller, har liksom tagit samma mått som bilden är, provat med större och mindre osv. men det går inte? första gången syntes den men inte längre. så himla jobbigt. 

 215. SvaraCaroline

  GAH!  blir tokig!  jag har gjort exakt de du säger man ska göra, på dehära ”header”. men när jag förhandsgranskar o sen loggar ut o sen in igen så e allt borta? O de e samma me när jag gör min egna bakgrund.. VARFÖÖÖR?  har gjort om de minst 4 gånger nu o de blir bara samma sak HJÄLP MEJ =( 

 216. Svaramoa

  HJÄLP ! 
  jag har gjort precis som man ska, men man trycker väll på spara stilmall (?) men ja har gjort de typ bara några hundra ggr men ja har kvar samma header som förut 🙁 

  1. SvaraEmme

   detta kan kanske funka:
   efter jag sparat stilmallen, så trycker jag på min blogg adress. ofta så se jag den gamla headern. då trycker jag på F5. och då uppdateraras sidan. och den nya headern visas.

   lycka till

 217. SvaraMichaela

  Någon som kan hjälpa mig?
  Jag har gjort egna boxar, men när jag gjorde ett inlägg dubblerades mina katogorier. Vad ska jag göra för att få bort det? utan att ta väck allt? väldigt tacksam för hjälp!

 218. Svarajennie

  Hejj, jag håller på med min nya design som jag laddade upp från en sida. men problemet är att själva bakgrunden bakom alla inlägg har hamnat på sidan och jag vet inte vad jag ska göra!? snälla, hjälp mejj nån som vet! 🙂 <3

 219. SvaraSarah

  Hej, jag har gjort allt som man ska göra men min header blir ändå inte i rätt storlek även fast jag har skrivit in både height och width vet du vad som är fel? tacksam för svar!

 220. SvaraLinnea

  Jag har gjort hela designen och så, jag använder Google Crome, men min header syns inte i Intrenet Explore! Jag vet inte vad jag har gjort fel 😉 tror du att du kan hjälpa mig?

  1. SvaraEmme

   hej.

   jag har oxå gjort min design och använde google chrome. och den såg inte densamma ut i verken internet explore, eller firefox. detta svar fick jag: 

   ”Du måste validera dina koder hos w3c validator så att de blir ”crossbrowser”, dvs så att sidan visas ”lika” i alla webbläsare. Viss css kan t ex inte IE hantera, andra koder har Opera och Safari och chrome svårt att hantera. Så är det nog i ditt fall.

   och här kan man göra det:

   För din html: http://validator.w3.org/För din css: http://jigsaw.w3.org/css-validator/

   jag har försökt och lyckats delvis. 
   lycka till

 221. SvaraNadja.

  Jag fattar inte det där man ska göra först i videon.
  Typ någon zip mall eller nåt sånt sa han..
  Och jag fattar inte hur man fixar det.

 222. SvaraElin

  Hej jag har skrivit in rätt siffror på storleken på bilden, men den blir inte ens en cm hög! 
  Jag är bombsäker på att det är rätt siffror…

 223. Svaranathalie

  Min header visas bara om jag går in på länkar eller kategorier eller någonting liknande, men inte på framsidan. Jag har provat att uppdatera och gjort om det flera gånger. Vad gör jag för fel ?

 224. Svaraida

  Asså jag har kollat igenom sidan flera gånger, men jag hittar inget inlägg om hur man flyttar menyn till den andra sidan. Jag skulle gärna vilja ha hjälp med de 🙂

 225. SvaraPernilla

  Hej!
  J
  ag lyckades få en bild som header.. men jag skulle vilja ha flere, 3 små i rad.. hur får ja flera små bilder brevid varndra??!

  1. Svaraclara

   När du skapar själva headern får du göra så att det blir tre bilder i rad och sedan ladda upp det som en bild 🙂

 226. SvaraLuise

  Jag gör precis som det står, men utrymmet där headern ska vara blir bara vit med bloggnamnet högst upp. Jag har testat både att byta stilmall och med massa olika varianter i inklistringsgrejen, men inget tycks funka. Vad ska jag göra?

  1. SvaraAnna-Lena

   Jag vet inte om det har nån betydelse men jag har i alla fall en färgkod utskrivet innan själva headern kommer i min blogg… Inget som dock syns när man sen har headern på plats. Men min header har då alltid funkat på bloggen så som jag har skrivit… Jag har färgkoden för svart… Vill man t.ex ha vit istället blir det ju; #FFFFFF där jag har nollorna… #header {
   background: #000000 url(http://DIN BILD ADRESS.jpg);
   no-repeat; Hoppas du får nån ordning på din header! // Anna-Lena

 227. Svaraclara

  Nu funkar det, men bara när jag förhandsvisar. När jag trycker på ”spara stilmall” och går in på bloggen syns det ändå inget (och ja, jag har försökt att uppdatera, det hjälper inte). hjälp?

 228. SvaraMaria

  Jag vet att detta inte är relaterat till ditt inlägg, men jag vet inte var jag kan skriva det annars…

  Hur flyttar man bloggen? Jag har min blogg på blogg.se men skulle gärna vilja flytta den till bloggplatsen.se. Hur gör man för att få med headern, alla hittills skapade inlägg etc.? Tacksam för svar!

  1. SvaraPaulina

   med tanke på att blogg.se och bloggplatsen.se är helt olika ”enheter” eller vad man ska kalla det så tror jag inte att det går att förflytta allt. på bloggplatsen så är det bara att klistra in samma header, men inläggen går inte att flytta

 229. SvaraMilia

  Hej! Jag har försökt att fixa eller lägga in en header i min blogg väldigt länge men det fungerar verkligen inte för mig. När jag klickar på stilmall så är den helt annorlunda än förrut, förrut såg den ut som den gjorde i rutan ovanför men nu är den helt annorlunda. Jag har en header som jag vill lägga in men när jag har gjort det står det bara lite text längst upp…

  Hoppas någon kan hjälpa mig. Vore tacksam.

  Mvh

 230. SvaraBeatrice

  Hejsan min header vill bli för lång, jag vill att den ska sluta vid menyn. Dvs den vita luckan efter menyn ska bort. Men lyckas inte. Någon som kan hjälpa mig? sen har även menyn på kommentatorsidan hoppat fel, hur löser jag det? Mvh Beatrice

 231. Svarasofia

  hej, det blir massor av utrymme kvar utanför min header hur ska jag göra för att den ska täcka hela utrymmet längst upp?

 232. SvaraKasja

  Det funkar och när man kollar på förhandsgranska blir det rätt. men om jag går in på min blogg och kollar så är det ingen header alls. vad är felet?

 233. SvaraTessan

  Hejsan!
  På något sätt så har jag lyckats få dubbla headers på bla kommentarsidan. Hittar verkligen inte felet. Vad kan jag göra?!?

 234. SvaraPernilla

  Hej
  Jag försöker att lägga till en egen bild som header på min blogg men det går inte.. Jag gör precis som det står att man ska göra men bilden syns inte utan den ser ut precis som vanligt.. Vad gör jag för fel??

  Pernilla

 235. SvaraAmanda

  Hej! 
  När jag trycker på förhandsgrandska, och sidan kommer upp så är det en vit kant över header. hur får jag bort den?

 236. Svarakenzii

  det kommer inteupp nåt. Jag har gjort exakt som han i videobloggen sa men inget kommer överhuvudtaget! kan någon hjälpa mig?

  1. SvaraMatilda

   Jag klarade det inte först, men sen när jag ändrade till hans tema ”Fashion” och gjorde som som han visade så funkade det! Lycka till! 🙂

 237. Svaramella

  Jag undrar hur man får in fler bilder i headern? Jag får till det med en, men skulle vilja ha in två till.
  snälla hjälp mig!!

 238. SvaraLydia

  Du säger att det kan komma en ram runt headern, vilket det gör i mitt fall. Då skrev du att man kan ändra i padding, men jag förstår inte hur man ska ändra, det står 00, och om jag änrar till ett högre blir det bara större ram 🙁

 239. Svarahanna

  jag har ett tema som heter Author men de finns ingen stanns där de står header sen background & på div header finns de inte nått sånnt heller

  1. SvaraJulia

   Om du har mac så kan du öpppna bilden i iPhoto och exportera den sedan som .jpg om du har en PC så vet jag inte

 240. Svaravicki

  bakgrunden syns för mycket till vänster om headern, eller man skulle kunna säga att headern sitter för mycket åt höger, och det står center center i stilmallen. hur gör man för att flytta den?? :O

 241. Svaralina

  Hej, jag har fått upp bloggen så den syns och har rätt storlek men problemet är att den och alla inlägg, alltså menyn lägger sig i vänstra hörnet, jag vill ha allt i mitten, jag har prövat med center center och alla dom koderna men den vill inte komma i mitten ?

  SNÄLLA SVARA , behöver hjälp. Jätte tacksam för svar.

 242. Svaramatilda

  blir galen, har precis lagt upp min nya header och får en grå linje under den.. vet att man kan ta bort en viss sak, då jag gjorde de på min förrförra design, men kommer fan inte på vilken kod det är som ska bort?! pleaseeee help!

 243. SvaraIrma

  Tjo! Tycker min blogg har frustrerande små rutor som man skriver inläggen i. Kaaan inte någon berätta hur man får dem bredare??

 244. Svaraalmeh

  Alltså, jag har försökt flera gånger, men min header bild blir hur liten som hellst och hamnar i sökrutan, jämte menyn, och såna konstiga ställen? får ju inte den på plats och jag har försökt men vet inte hur jag ska göra? om det är någon som vet och vill visa mig hur man gör så hojta till, eller om det är ngn som vill göra det åt mig som kan sånt här.. tack på förhand.

  1. SvaraLillyJones

   Jag vil fixa en ram runt min header men fattar inte hur mAN ska gö´ med paddern-grejen typ…:/

 245. Svaramina

  Hej jag kollade på videon och jag har en header men man va tvungen att gå in på din blogg och kopiera något där men vad e adressen dit

 246. SvaraZimone

  hej hej ! tack för att dun visar så jäkla braa!!
  men nu har jag ett litet problem som stör mig jag skulle gärna vilja ha bort övertexten där det står vad bloggen heter… jag har redan gjort en design så jag behöver liksom inte den :S vet du hur man tar bort den tack tack !! Zimone

 247. Svaraclara

  inte för att detta angår inläggen ovan, men.. hur lägger man in typ en facebook länk i menyn?

 248. SvaraAlice

  Jag undrar om du vet hur man sätter ditt en bild när man ska länka någon och så man kan göra så man bara trycker på bilden så kommer man till den bloggen? Jag har försökt hitta det här men jag hittar det inte.

  1. SvaraJimmy

   Nu skrev du ju inte din bloggadress men jag kan omöjligt tänka mig att du skulle ha fler div#header än en. Om du kollar i din stilmall så kan det säkert se ut så här div#header h1 { eller div#header h1 a { Det är koden div#header { som du ska gå efter.

 249. SvaraWilma

  Det blir som stora vita kanter runt headern, som jag inte vill ha där, och jag har ändrat storlek och försökt fixa det jättelänge nu, men jag får inte bort dom.
  Några tips på hur jag ska göra?

  1. SvaraLillyJones

   Ah, jag har samma problem men man skulle ändra något med typ paddern eller något man vet ej hur man gör och vill ha hjälp med det :/

 250. SvaraMatilda

  Hej!
  jag funderar på hur man gör headern så den blir transparent, dvs att man kan göra så att man t.ex. ”sitter” på headern, om du förstår vad jag menar^^
  är det så simpelt så man bara behöver ladda in en gif-bild eller är det mer avancerat än så?
  För då skulle man ju kunna göra en rörlig header! 🙂

  Mvh
  Matida

  1. SvaraMatilda

   Btw, hur gör jag så den ”vita ramen” runt headern (syns i filmen) försvinner? Om man vill att headern liksom ska smälta in i bakgrunden?

 251. SvaraSara

  Hejhej! Det är så att jag har ett problem. När jag lånar t.ex en design av någon så gör jag som man ska göra, klistra in stilmallen..Men när jag öppnar min blogg så kommer inte headern med? Jag blir verkligen förbannad..har testat flera gånger men de funkar inte:( Vet du hur man gör!

  Och en sak till. Jag har gjort en egen header, Du kan se här!=
  http://www.wix.com/saramajed/sara-biebersblogg

  Jag har kopierat och klistrat in den på stilmallen men de funkar inte heller:( Snälla behöver verkligen hj’älp!!!

 252. SvaraAnni

  jag gör precis som det står men det hänger inte någonting. 🙁
  hur ska jag göra då?
  har försökt flera gånger nu.

 253. SvaraJulia

  Det gå rinte för mig, har sett på både videon och instruktionen ovanför, kan inte du hjälpa mig? Du får lösenordet och det till mn blogg. Bilden är redan sparad på bloggen så allt du behöver göra är att lägga in den!!!

  Snälla hjälp mig! Jag litar på dig… 

   1. Julia

    Den syns inte, bara på förhandsgranska. Ja jag har testat trycka på F5… När jag kollar i förhandsgranska så är menyn till vänster och vanlig till höger?

    Help please? 🙂

 254. SvaraJulia

  det funkar nu, men har fortfarande röd färg, snälla har hållt på med det här sen 12 nu… -.-

 255. Svaraemmy

  hej (: 
  jag har testat precis som det står typ 1000 gånger men ändå funkar det inte :/ skulle gjärna vilja ha hjälp (: mvh emmy 

 256. Svaralouisa

  hallå!? det funkar inte de där med header,jag har tästat ca 8 gånger jag har gjort exakt de du/ni har sagt men det funkar inte det är ju säkert skämt!!;(

 257. Svaralouisa

  hallå!? det funkar inte de där med header,jag har tästat ca 8 gånger jag har gjort exakt de du/ni har sagt men det funkar inte det är ju säkert ett elakt skämt!!:(

 258. Svaralouisa

  ursäkta att jag är så grinig men jag orkar verkligen inte att göra saker i onödan:(! som t.e.x headern jag har säkert tästat de hundra gånger men det funkar ju inte:(

 259. SvaraCecilia

  Hej!
  Nu är det så att jag har temat Author och när jag försöker lägga in min header så skärs den av på hälften för den åker så högt upp utanför skärmen.
  Då undrar jag om det ens går att ha en header i det temat och i så fall hur jag ska göra för att den ska hamna rätt? Går det t.ex. att sänka den där linjen som finns under headern?  
  Jag uppskattar verkligen svar!

 260. SvaraMelle

  Hej

  Jag gjorde exakt som de sa, men jag gjore min bild i PiZap och det blir bara vitt ingen bild eller något!!!
  Vad ska jag göra?!?!?!

 261. Svaraelin

  Hej, Jag har lagt upp headern och fått upp den som den ser ut. Dock vill jag ha den ”ihop” med bakgrunden på bloggen. och inte i samma vita som inläggen är i. Hur gör jag då?

  tacksam för svar! 😀

 262. SvaraWilma

  Hej och tack för en super hemsida! Iallafall, om rubriken och texten i mina inlägg blir förlånga så liksom försvinner de bakom menyn och typ utanför wrappern istället för att byta rad, hur fixar jag det här? Om ni inte fattar vad jag menar så kolla min testblogg: http://leopardmarshmellows.blogg.se/ Hoppas någon kan hjälpa mig, tack iallafall!

 263. SvaraEvelina

  Hej! Jag har en egen bild som header nu och vet hur man gör när man lägger in osv. men nu vill jag byta och har försökt göra en ny i photoshop, och gjort så att jag skapat strl på bilden efter vad som står i min stilmall (700px*300px) men den blir för liten! Jag kan inte förstå varför! Den blir kanske bara en tredjedel så stor som den ska vara. och jag har testat att göra bilden större (ex. 2000px*900px) men den blir ändå lika liten! Är det någon inställning som är fel?? jag förstår ingenting. Den headern jag har nu gjorde jag i paint för då hade jag inte tillgång till ett riktigt bildprogram, och jag har försökt att göra på samma sätt igen men det går inte! Snälla, hjälp mig! 

  1. SvaraJulia

   När du laddar upp själva bilden så måste du ändra Px. Och max är 1000 px så då måste du anpassa till det.

 264. SvaraSofia

  Kolla asså på steg 5 står det (addressen till din bild) men lixom jag vet inte vilken address och vart man får tag på den, har typ testat och läst igenom texten ovan tre miljoner ggr men fattar inte!, så snälla om ni vet typ hjälp mej? 🙂

  1. SvaraJoline

   om du först går in på nytt inlägg i din blogg. sen så trycker du på ”bild” altså där du ska trycka för att ladda upp en bild. när du valt bilden du vill ha som header så trycker du på ladda upp ( du behöver inte skriva nån rubrik eller nått ). då kommer bilden upp på vänster sida, då klickar du på den. då kommer den upp på typ som en internet sida. och där kopierar du länken. hoppas du förstår 😀

 265. Svaraylva

  hej jag har just skaffat en blogg om min hund, har precis fått årdning på headern men ett problem; i den designen jag haqr står det typ namn;  ålder;  o.s.v i högra hörnet åvanpå headern och just där står det en text så jag vill ha bort den texten + att mitt på headern står det ”tillbaka till startsidan” och det vill jag med ha bort, jag gick in på kodmall där jag hittade texten och tog bort den sen sparade jag sen skulle jag kolla om den var borta men det är den inte. hur ska jag göra ?
  kontakta mej gärna på min e-post ylviss00@hotmail.com på svar för jag kollar inte så ofta in din blogg om jag har fått svar.

 266. SvaraJoline

  HJÄLP!!!!!!!!!!!!!!!!!
  man måste ju ange ett blogg namn, men hur gör jag för att blogg namnet inte ska synas i headern! hjäälp! 😉

 267. Svarahannah

  Det funar inte så bra tyvärr, det är ett mellanrum mellan bloggnamnet och ”välkommen till min nya blogg!”, men det är ingen bild..? Vad har jag då gjort för fel? Måste jag ändra stilmallen?

 268. SvaraFanny

  Tack för hjälpen! Fick dock klura ett tag innan jag fick det att funka. Råkade göra ett mellanslag mellan ulr och (-tecknet där sen adressen till bilden ska stå. Kanske kan det vara svaret på varför det inte fungerar för vissa av er andra? Testa och lycka till! 🙂

 269. SvaraSofie

  Jag skulle hjälpa min kompis med att sätta in en ny header, men hela stilmallen har ändrats! Jag förstår ingenting nu, den ser inte ut som innan, och jag hittar inget stycke som heter header….. snälla hjälp!

  1. SvaraEbba

   Det bästa är nog om du går till #header och letar upp kodraden height. Har du den inte kan du lägga till den under #header, så att det ser ut såhär:
   #header
   height: EN SIFFRA; px
   Så får du prova dig fram, men det funkar bäst om du har ett hundratal.
   Hoppas du fick svar på din fråga!

 270. SvaraLiza

  Hej! Jag skullle vilja byta så att jag har ”mittbloggnamn.se” istället för ”mittbloggnamn.blogg.se”, fast ändå fortsätta blogga på blogg.se . Blogg.se förklarar inte så bra. Men jag hade för mig att du skrivit ett inlägg om man gör, men kan inte hitta det? Har du tagit bort det? Annars kan du väl skriva ett nytt? Men om du har ett kan någon länka det här :

  Tack i förhand!

 271. SvaraNightflies

  Det fungerar att få en header och det blir bra och så men alla andra bilder försvinner som redan finns i inläggen när jag förhandsgranskar och samma problem uppstår om jag försöker ändra bakgrundsbild -hur åtgärdar jag det?

 272. SvaraJulia

  Hej!
  Jag vet hur man får in headern eller bakrund.
  Men ändå går det inte  :O
  Det blir typ vitt överallt! :OOOOOOO
  Kan nån hjälpa mig?

  1. SvaraEbba

   Vilket tema har du som grund? På exempelvis author så fungerar det inte heller för mig. Det fungerade däremot om jag bytte till Retro Red/blue eller flowers.
   Du kanske behöver lägga ner mer tid men jag hoppas att det fungerar och det var det du menade!

 273. Svarafia

  När jag förhandsgranskar headern så ser det precis ut som jag vill ha det men om jag går in på bloggen på en annan flik så syns ändå inte headern! Vad ska jag göra?

   1. zeinab

    Håller med Sara, ni måste Uppdatera genom att klicka på F5 eller tryck på enter på länken(dinbloggsnamn.blogg.se) 2-3 gånger så funkar det nog! 🙂

 274. SvaraSara

  Hej!!
  Jag undrar hur jag får bort mitt bloggnamn från där headern är. Det är ju förinställt att namnet visades där uppe, men tillsammans med headern vill jag ju inte ha den där, hur ändrar jag det?
  Sara

  1. Svarazeinab

   1. Gå in i dina kodmallar.
   2. Leta upp de kodrader som ser ut så här:
   ${BlogTitle}${BlogDescription}
   Ta bort de två raderna i mitten, så att du bara har kvar

   🙂

  1. SvaraEmma

   Jag har haft samma problem… men ibland när man byter header så måste man uppdatera webbläsaren:) som man gör genom att klicka på F5♥ hoppas det hjälpte!

 275. SvaraNelle

  Jag har gjort en header till min kompis, ett kollage med fyra ”rutor” och när jag laddar upp bilden syns bara två av ”rutorna” (halva bilden)! Hur ska man göra så att hela bilden syns??

 276. SvaraVeronica

  Jag har gjort allt som står där nu, och när jag trycker på ”förhandsgranska” så syns designen och headern. men sen när jag trycker på spara och går in på bloggen så syns de inte? Hur ska jag göra för att de ska synas då???

 277. SvaraAmanda

  Hej!, jag har försökt att sätta in headern tusen gånger verkligen, jag fattar allt hur man gör och så, men sen när jag förhandgranskar så är inte headern på bloggen!, jag har även försökt att uppdatera tusen gånger men det funkar verkligen inte!
  SNÄLLA HJÄLP MIG!<3

 278. SvaraRebecka

  Hejsan!
  Jag har satt in min header nu, men jag har fortfarande kvar denna text ”testartestartestartestar” som rubrik på headern. Hur får jag bort den?
  Väldigt tacksam för svar 🙂

 279. SvaraJulia

  Hej! Jag får som ett mellanrum mellan mina inlägg och headern och det vill jag absolut inte ha!! Vet någon hur jag kan fixa det!? 🙂 Tacksam för svar!!

  1. SvaraSiri - Fotoblogg ▲

   prova att minska höjden på headern i stilmallen tex.
    margin: 10px auto;padding: 0px 0px 0px;
   height:250px;
   width; 800px;text-align: right;

   Hoppas det funkade!

 280. Svarajejje

  min headerbild blir pytteiten när jag sätter in den!

  har försökt med typ ALLTING men det funkar inte! HJÄLP mig!!!

  1. SvaraEbba

   När du laddar upp headerbilden, ändra till 1000 på bredden.
   Om du menar att din bild bara är ”halv” när du ändrar i stilmallen, gå till #header och ändra ”height”-avsnittet till något hundratal och prova dig fram. Har du inte ”height” i din stilmall kan du lägga in den under #header. Hoppas det funkar!

 281. SvaraMarielle

  Jag har lagt in en egen header idag, från början hade jag problem med att få bort blogg titel i headern. Men lyckades tillslut.

  Men jag märke precis att när jag klickar på kommentarer för att se vad någon skrivit så öppnas en ny sida med inlägget och då kommer blogg titeln upp i headern igen ovanpå bilden.

  Någon som vet hur man får bort den?

 282. SvaraEbba

  Ett tips till världen: Har du inget bildredigeringsprogram installerat till din dator och tycker det verkar svårt, finns det en mängd olika sidor online. Jag började redigera på http://pixlr.com/editor/?loc=sv
  Det är dessutom på svenska och det är bra för nybörjare! 🙂

 283. SvaraHanna

  Någon som vet varför headern inte syns på alla datorer? På vissa är det bara vitt där headern ska vara. Har det att göra med vilken programvara man har?

 284. SvaraEmma

  Jagh ar försökt lägga upp en bild som header och det gick toppen jag förhansgranskade och sedan puplicerade jag. Problemet vart att den syntes i förhansgranskningen men inte på bloggen… hjälp?

 285. SvaraMichaela

  Många som inte verkar förstå detta.. Men iaf, jag har fått upp bilden i den storlek osv jag vill ha. Men nu är de nån wrapper eller nått bakom som inte går att ändra eller få bort. Det ser skitfult ut! hjälp?

 286. SvaraCaroilna

  Hej! Jag förstår inte hur man fixar koden till sin bild? vart ser man den? annars fattar jag jätte bra! tack för alla tipsen 🙂

 287. SvaraMadde

  Hej! Jag undrar varför man inte kan se min header på alla datorer. På vissa datorer så är det bra en svart ruta där headern ska vara.

 288. Svaramathilda

  jag vet att det är många som skrivit detta reda, men hur får man bort blogg namnet högst upp i headern , jag har försökt söka på din blogg men kan inte hitta det, hjälp ! 🙁
  mvh mathilda

  1. SvaraPetra

   Hej har du inte löst det än så gå in på avsnittet ”text och typsnitt” så ska det finnas en förklaring till hur man gör som är lätt att följa.
   Lycka till.

 289. Svaraalicia

  när jag har lagt upp min header som är 700 px så är det något som liksom ”sticker” ut från resten av headern som jag inte får bort. Jag kan ändra färg på biten men jag har en mönstard bakrund och jag vill att det ska vara mönstrat., någon som vet hur jag kan göra?