Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Ladda upp en bild på din blogg (blogg.se)

Ladda upp en bild på din blogg (blogg.se)

Bilduppladdningen på nya blogg.se har förbättrats enormt mycket, och nu kan man ladda upp många bilder på en och samma gång och maximal bildstorlek är 8Mb. Dock är det fortfarande så att du kan ha bilder som är maximalt 1000px breda.

Det finns olika vägar man kan gå för att ladda upp en ny bild, antingen så laddar du upp en bild genom att klicka på Skriv nytt inlägg, eller så går du vägen som jag tänker visa, via arkivet.

Om du skall ladda upp en header, så gör du på detta viset för att få fram adressen till bilden med…

Så här gör du:

1. Logga in på din blogg.

2. Klicka på Arkiv

Skärmavbild 2014-04-18 kl. 13.34.00bloggdesign avdelare3. Klicka på bilder och sen så väljer du antingen att dra och släppa dina bilder från en mapp, eller så klickar du på Välj filer från datorn. Du kan välja många bilder på en gång genom att hålla ner ctrl samtidigt som du klickar på bilderna.

Skärmavbild 2014-04-18 kl. 13.34.39

4. Nu kan du välja att förminska dina bilder om du vill, men du kan inte förstora dem! Tänk på att om du har en bild som är 750px bred, så måste du välja en bildstorlek som är större än det, dvs minst 800px annars kommer din bild förminskas. Du kan även skriva en beskrivning av din bild vilket är en bra om om du vill få bättre placering i sökmotorerna.

Skärmavbild 2014-04-18 kl. 13.35.24

5. Klicka på bilden, eller håll muspekaren över bilden för att få fram adressen till bilden!

Skärmavbild 2014-04-18 kl. 13.36.32 copy

6. Nu har du två stycken adresser att välja mellan, antingen adressen till bilden i full storlek, eller adressen till bilden i tumnagels storlek. Om du har laddat upp en bild som du vill använda i en bloggdesign, då är det full storlek du skall använda dig av.

Ja, nu har ni fått en guide på hur man laddar upp bilder på bloggen med nya blogg.se.bloggdesign avdelareGrundare av Designa Din Blogg.
Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

21 kommentarer

 1. SvaraHanna

  Orelaterat till inlägget, men vet någon när alla ska ha fått nya blogg.se? Jag har inte fått det än och det verkar som att alla andra (d.v.s alla jag följer) har fått det.


  1. Author
   SvaraLari

   Det finns inte sagt något datum när alla kommer att ha det, av den anledning att det ofta kan bli problem när man gör en sådan migrering, och problem innebär att det tar längre tid än väntat, så man vill inte gå ut med något slutgiltigt datum när alla kommer att få det nya.

   1. Hanna

    Då är det bara att vänta och se 🙂 Tack för svaret och för en riktigt bra hemsida!

   2. sofia

    jag undrar samma som josefine! hur man lägger in en ny header på nya blogg.se.

    jag har precis skaffat en ny blogg och mina mallar är inte detsamma som på min gamla blogg som har övergått från det gamla till det nya blogg.se?
    men det har inte min nya blogg, den har bara haft det nya blogg.se..?

    tacksam för svar!

 2. SvaraLina

  Jag trodde vi skulle få ladda upp hur stora, alltså breda och höga blide vi ville. För än en gång så kan jag inte lägga min bakgrund i blogg.se utan få använda Photobucket, vilket jag nästan alltid gör ändå.

 3. Svaraisabelle

  Jag är alldeles förvirrad på den nya blogg.se ..
  Hur och var lägger jag in headern?
  Hur ändrar jag strolek, osv?
  Jag förstod stilmallen jättebra innan men nu förstår jag ingenting.
  Hade varit tacksam för svar, var man ska lägga in headern i stilmallen!
  Jag har funderat, kollat och testat sen dagen jag såg att de hade uppgraderat sidan.

   1. sofia

    kan du inte göra ett inlägg för nya bloggare? för min stilmall ser in alls lika dan ut som den gjorde innan :s

   2. Linn

    Hej, jag vet att du vill att man ska skriva frågor i fixadinblogg.com men tycker det är lättare att skriva här.
    Hur ser det ut där man lägger in headern?
    vet att den ser precis lika dan ut men jag gjorde inte min design själv så kunde då lätt leta reda på vart det skulle vara, vilket jag inte kan nu för jag har bytt hela stilmallen.

 4. SvaraEmma

  Hej, jag har tänkt starta upp en ny blogg men förstår inte heller hur jag ska kunna lägga in en egen header för i den stilmallen är det bara 2 rader ;s Väldigt tacksam för hjälp!!

 5. SvaraEmelie

  Hej. när jag ska ändra header så kan jag inte ladda ner bilder för då står det bara, Den här funktionen är temporärt inaktiverad.
  Funktionen är inte tillgänglig just nu, pga databas underhåll. Den återkommer så fort som möjligt.
  varför…?

 6. SvaraLinnea

  Nystartad blogg.. typ idag 😉 och vill byta header.. Men har ingen aning hur.. Så nå tips? För kan verkligen inte hitta där ja ska klistra in den bild ja vill ha.. så allt gå skit! :S..

  bli mkt tacksam för hjälp.

 7. SvaraAgnes

  Hej!
  Har länge försökt ladda upp en ny design på min blogg men det funkar inte! Jag lägger in bildlänken i stilmallen där den ska vara, klickar på förhandsgranska men det funkar inte, allt ser ut som förut.. Vad ska jag göra? Väldigt tacksam för svar!

 8. SvaraBengt

  Hej, när jag hämtar en bild från min IPad till bloggen så visar sig bilden upp och ner! Finns det någon som råder bot på detta?

 9. Svaraimmapimma

  Asbra guide! Det var tack vare den jag fick ditt min header på plats, men det kvarstår ett problem.
  Jag får dit den som som jag vill, men om jag klickar på “ett inlägg” alltså så bara ett kommer upp så kommer den gamla header upp. Alltså den bilden som hörde till den stilmall jag har utgått ifrån. Förstår du mitt problem?
  HUR fixar jag detta? Jag vill ju liksom ha “min bild” och inte en bild på en matta när jag bara vill visa ett inlägg i taget, när man nu behöver göra det. haha, sånt i-landsproblem. men det är något som stör mig.
  Otroligt tacksam för svar!

  1. SvaraSanna Preifelt

   Du får kolla så att du laddar upp dem i storlekar som får plats inom contents bredd, och då får du räkna bort eventuell padding från den bredden som ligger under Content. Ladda sedan upp bilderna, så att en är hälften av vad som får plats, och den andra hälften, se till att det inte är radbyte mellan bilderna så går det bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Om du skall skriva kod måste du göra på följande sätt: [code]Din kod här[/code]