Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Flytta upp din meny

Flytta upp din meny

Många frågar om hur man gör för att flytta upp sin meny över headern, och det är inte så himla svårt faktiskt.

I detta tipset utgår jag från en standardstilmall, som man inte har ändrat något i alls, och detta skall funka på samtliga stilmallar då.

Gör så här:

1. Gå in i din stilmall.bloggdesign avdelare2. Leta upp avsnittet som heter #side eller div#side.

3. Lägg till följande kodrad innan }.

Så det ser ut så här:

4. Ändra nu värdet till det värde som du vil ha. Tänk på att det är ett negativt värde, dvs ju mer du ökar värdet, desto högre upp kommer din meny hamna.

Sen är det bara att spara din stilmall.

Att tänka på:
Om du flyttar upp din meny så här, så kommer den att lägga sig över din header, vilket innebär att du kanske måste göra om din header, bara så du vet.bloggdesign avdelareGrundare av Designa Din Blogg.
Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

142 kommentarer

 1. Svaraebba

  hej!
  jo jag undrar hur man fixar så man får ett mellanrum mellan menyn och själva “inläggsrutan” och sen undrar jag också. mitt wrapper och content är olika breda så när wrapper tar slut så blir själva inläggen smalare. hur fixar jag det?! har försökt mycket olika saker men inget hjälper.

  1. SvaraAlexandra

   Han har skrivit ett inlägg om det om du tar dig tid och tittar på alla inlägg han har skrivit.
   Tryck på bloggdesign

   1. g e r a l d i n a

    tack så hemskt mycket! har försökt så himla många gånger att fixa den jobbiga menyn som bara satte sig under alla inlägg, men när jag läste detta fixades den direkt och exakt som jag ville ha den! TACK ännu en gång! 😀

 2. SvaraSimon

  Hej!

  När man går in på Kategorier i min blogg så har menyn hamnat nere i högra hörnet.
  Har verkligen försökt fixa detta själv men hittar ingen lösning.
  Det skulle vara schysst ifall du kunde berätta hur man löser detta.

  Mvh Simon

 3. Svara~Nini~

  Älskar verkligen din blogg, tack för en jätte bra blogg. 🙂
  – Den har lärt mig från amatör till mer “proffs” än amatör. Tack så mycket.

 4. SvaraEmelie

  Det funkar inte på min blogg :/ Jag har provat att ta bort hela designen och börjat om, men det vill ändå inte fungera! allt ser bara ut som vanligt.. Kan du hjälpa mig? 🙂

  1. SvaraTove

   Jag prövade att ta bort de första så de bara blev ; margin-top: -110px; Och de funkade super för mig! 🙂

   Hoppas de funkar för dig nu! ^^

  1. SvaraVictoria

   Det är för att han skrev att koden ska vara ” margin-top: -110px;”. När jag skrev in det ändrades ingenting. Men jag testade att ta bort “” och skrev bara det andra. Då funkade det. Hoppas det funkar för dig nu. 🙂

 5. Svaraelin

  hej !
  jag har frösökt att fixa min meny & flytta den högre upp, men den sitter längst ner hela tiden, jag ändrar teman & allting.
  vad ska jag göra ?

 6. Svaraemelie

  hur ändrar jag menyn från vänster sida till höger sida? (A)
  och likadant headerbilden från vänster till höger sida? tacksam för svar!

  1. SvaraMoa

   I stilmallen finns står det först, side, vilket är menyn, sen under det står det float. Där skriver du in antingen right, eller left.

   Funkar för mig 🙂

 7. SvaraSP

  Hur får man menyn likadan på inlägg, arkiv och kategorisidorna som på framsidan? När jag kopierar side-delen i kodmallen för framsidan och ersätter den befintliga side-delen i den önskade kodmallen så funkar det inte. Då står det “Det finns fel i kodmallen vilket gör att mallen inte publiceras korrekt” och att den vill återställa kodmallen.

 8. Svaraida

  nån som vet hur jag flyttar över menyn till vänster istället för höger ? :0 snääälla, kan nån svara

 9. SvaraSofie

  Hej! jag ändrade min meny och allt såg bra ut men sen upptäckte jag att min meny när jag var inne på ett inlägg lagt sig mitt i bloggen längst ner där man kommenterar. Någon som vet vad som kan ha hänt och kan hjälpa mig?
  kram

 10. SvaraErica

  LÄS OCH HJÄLP MIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Hej hopp! För mig funkade det. Men det är ett problem. Jag gjorde en header som skulle vara liten och skulle vara bredvid min meny. Men sen hoppade min header ovanför menyn?!? Hjälp?

  NÅGON?

 11. SvaraLinnea

  Hej Lari! Jag måste först tacka dig för en superbra blogg, jag har haft flera olika bloggar och tack vare dig har jag kunnat själv valt hur det ska se ut. Men nu har jag ett problem med det här. Allt fungerar super men min meny blir super lång, dock inte i Internet Explorer utan i dem andra. Hur ska jag göra för att den ska sluta efter innehållet i alla internet? Mozilla Firefox osv.. Jag har tagit bort “Wrapper: After”, men det funkar fortf. ej ;o

  1. SvaraClara

   ingen aning, men har du prövat att minska talet?(för ju längre upp man ville ha den dessto högre tal) låter ganska lågiskt så det är väl vart ett försök!

 12. SvaraClara

  jag har lagt en bild över min meny som jag tror jag “lagt så den inte tillhör menyn” så när jag gör detta så hoppas min meny under min bild, så man ser inte min text för allt ligger under bildn, någon som vet hur jag kan få min bild att “följa med” och lixom ligga överst?

 13. Svaracaroline

  hej, min sido-meny har flyttats så den nu ligger UNDER alla blogginlägg, snälla kan inte nån hjäla mig så jag kan flytta tillbaka den – högst upp till vänster under headern- igen??

 14. SvaraJennifer

  Hej.
  Superbra blogg!
  Men nu har jag fått ett problem, ändrade desginen innan och nu när jag är inne och tittar så ser jag att hela vänstermenyn har hamnat längst ner under alla inlägg. Hur ska jag göra för att få den rätt igen? Please help.

  1. SvaraEbba

   du går in i stilmallen > sen letar du upp content. sen letar du upp

   width: (ör skriver du hur stor yta du vill ha) px; 

   i kodraden

   hoppas det funkar! 🙂

 15. SvaraKim

  Är behov av seriös och krishjälp, nu !! Menyn ligger längst ned på sidan och vägrar flytta på sig över huvudtaget, har letat, testat med alla koder som finns i princip. HJÄLP MIG NU PLEASE!!!

  Tack på för hand!

 16. SvaraElinor

  Det händer ingenting… Alltså är det något annat man ska ändra också? Eller? Jag behöver verkligen hjälp, fattar juh inte

 17. SvaraMatilda

  Ta bort och ett litet tips bara om din header är t.ex: 200px så ska det stå magrin-top: -200px; Så du ska alltså ta – det din header är :).

 18. SvaraElin

  Det funkar inte för mig, jag försöker få upp min meny, och har förökt i kanske 2 månader, med olika saker hela tiden, men inget funkar… kan du hjälpa mig!? 🙂

 19. SvaraYvonne

  När jag skrev mitt senaste inlägg hände något märkligt: hela menyn hamnade under sista inlägget!! Jag tog bort inlägget och la’ YouTube-klippet mitt i inlägget i stället (det verkade vara det som stökade till menyn) och då funkade det.
  Jag har aldrig råkat ut för detta tidigare.
  Någon som har en teori om vad stöket med menyn kan bero på?


  1. Author
   SvaraLari

   Det brukar handla om utrymme i sidled.
   Om man lägger in en bild eller ett klipp som “trycker ut” menyn, då hamnar menyn fel.

   1. sara

    så har det hänt för mig med nu! försöker fixa allting, har centrerat alla inlägg med videoklipp. BLIR GAALEN! någon som kan hjälpa mig?

 20. SvaraVictoria

  Det funkade inte för mig heller först. Men ta bort och klistra BARA in “margin-top: -110px;” så borde det funka. Funkade för mig i alla fall 🙂

 21. SvaraCarro

  Hej! 
  Jag har verkligen försökt, i säkert flera timmar nu, men det går bara inte! 
  Jag har testat med att tagit bort den dära br saken, men det funkar fortfarande inte, min meny rör sig ingenting, den står där still som om jag inte hade gjort någonting!
  Vet någon vad jag har gjort för fel? 
  Snälla hjälp mig!

 22. SvaraTess

  Hej!

  Jag har ett litet problem, jag skulle vilja flytta ner min profilbild lite. Så att den inte sitter ihop med headern. Hur i hela friden gör jag då?. 😛

 23. Svarayassi

  Jag har inget avsnitt som ser ut sådär(?) Det finns ingenting i min stillmall som ser ut sådär (margine-top) och jag har fashion som grunddesign :O

  Min side ser inte ut sådär.

 24. Svarahanna

  hej, jag undrar en sak som jag har klurat över jättelänge nu och jag letar och letar och letar men jag kan inte hittat vart man ändrar det. iallfall det jag har problem med är : om jag flyttar upp min meny så högt upp jag vill ha den(jag vill ha den bredvid min header) när jag har fixat det så ligger ju alla inläggen jättelångt ner och det är jättestor mellanrum mellan header och där jag har skrivit alla mina inlägg och det 🙁
  hoppas ni förstår vad jag menar 🙂 tack i förväg.

 25. Svarapaijwa

  Min sån där det står vad de senaste inläggen och sånt är lägger sig på bilderna och jag vet inte hur jag ska flytta ut det,
  någon som kan hjälpa mig? 🙂

 26. SvaraNellie Nilsson

  hej, jag håller på att göra om min blogg helt. och nu så vill jag flytta ut menyn, och så hittar jag inte hur man kan göra det. 
  såhär sitter min meny nu: fashiionbyme.webblogg.se
  och så som hon har sin meny så vill jag gärna ha min också: bybelle.se.

  blir jätteglad för svar.

 27. Svaracornelia

  du skulle vara sjuuuk grym om du gjorde ett inlägg om hur man får menyn åt sidan så den inte ligger på headern och hur man får mellanrum mellan arkiven senaste inläggen å så 🙂

 28. Svarasara

  hej jag har lite problem med desigenen på min blogg.
  har den vanliga fashion grundesignen men jag vill ha rubriken på mitten och får det inte att funka hjälp mej 

 29. SvaraAlice

  hej, jag har råkat ta bort “kategori”, “arkiv” och de rubrikerna i menyn, och jag skulle jättegärna vilja få tillbaka dem.  
  Någon som kan hjälpa mig, jättesnällt i så fall!

 30. Svaraemma

  jag har ett stort problem och vet inte hur jag ska lösa det. min side reagerar inte på nåt. om jag vill ändra färg, bredd eller flytta upp den bredvid headern. jag har länkar nedanför headern som är breda och går över menyn oxå, men jag tycker inte att det borde göra nån skillnad. jag har även 2 andra sider där jag har reklam, vad är det som har hänt? varför reagerar den inte? snälla hjälp 🙁

 31. SvaraEmelie den bästa (y)

  Det går inte att flytta upp min menyn :s 
  Om jag ändrar siffran så reagerar den inte äns! 
  Varför gör den inte det? HJÄLP!

 32. SvaraAliz

  Hur flyttar min menyn lite mer neråt. Inte enda till botten men bara så att den inte ligger så nära headern? 🙂

 33. SvaraAmanda

  Det fungerar inte alls jag har försökt med allt du har sakt och alltr som står som andra har skrivit i kommentarerna jag behöver hjälp jag har kopierat min kompis stilmall som har menyn på rätt ställe men då jag satte den åt mig fungerade de inte med menyn den hamnade endå där nere…

  1. SvaraAmanda

   Och då jag går till katogerierna ( alla) och månaderna ( Alla) så är menyn där uppe dår jag vill ha den men då jag är på startsidan är den där nere….

 34. SvaraEmelié Wirbing

  Hej! Min meny har hamnat i själva inlägget under och vägrar flytta på sig, har gjort om min design flera gånger och försökt allt. T.o.m lagt in margin-top: -110px; där, men ingenting fungerar. Det hackar upp hela min blogg och när man trycker på “http://skulds.blogg.se” (min blogg) så visas inte ens inläggen. Jag har gått in och kollat i arkiv för att försöka se om felet är där, men nej jag hittar inte ens månaderna. Snälla, hjälp mig?

 35. SvaraNattha

  Hej!
  Min “meny” ligger allra längst ner, efter alla inlägg jag har skrivit. Testade denna länk du lagt upp här och skrev “50” istället för ‘
  -110, ingen skillnad.
  På vänster sida har jag jättemkt dött utrymme där jag misstänker att menyn egentligen ska ligga men jag lyckas inte få den dit. Snälla hjälp mig snabbt!

   1. CLARA-kingbed

    När eran meny har hamnat längst ner beror det oftast på att eran “wrapper” är för “smal”, om eran “content” (det är där ni skriver inlägget) är tex. “width: 600px; och eran “side” (själva menyn) är “width: 200px; måste eran wrapper vara ca. “width: 805px; (600+200=800 plus att man kan lägga på lite för att det ska funka) eller mer.
    Hoppas ni fattade 😀
    KRAM

 36. SvaraMartina

  Det funkade inte för mig heller. Men jag hittade felet ändå. I min stilmall står det margin-right:0;
  Står det de i eran också?
  I så fall, byt ut “right” mot “top” och där “0” står så skriver ni det negativa talet alltså ex “-110” , sen är det bara att testa sig fram tills man ser hur det passar. Min blev perfekt på “-300″ (beror lite på hur stor header du har” – hoppas det funkar för er nu istället! Kram! <3

 37. SvaraCicilia Svensson

  HJÄLP! jag vet inte hur jag ska göra! Min sidmeny har hamnat UNDER alla mina blogg inlägg, och det VÄGRAR att flytta sig! Finns det någon som vet hur man ska göra, och som kan hjälpa mig!!??

 38. SvaraIris

  har provat allt dettta, men inget funkar! har t.o.m kopierat en hel ny design, men inget funkar!! du har som skyldighet att berätta vad som är fel och vad man ska göra, eftersom att det här har förstört hela min blogg!

  1. SvaraChallen

   EXAKT samma sak har hänt med min blogg. Riktigt konstigt. Jag har oxå provat allt. Återställt kodmall, bytt ut hela designen, men INGET hjälper.

  2. SvaraJeny

   Du får ju ta ansvar för din egen blogg och spara säkerhetskopior innan du gör så stora förändringar.

 39. SvaraHannah börjesson

  För mig funkade det bara när jag tog bort delen “” ifrån den kopierade koden.
  Tack för grym hjälp!

 40. SvaraJohanna

  Den här funkar för mig:

   line-height: 65%; margin-top: -473px;   

  Lägg in den innan } i avsnitten #side eller div#side i kodmallen.

 41. SvaraFie

  Hejsan!

  Lyckades med hjälp av mallen här få till det. Jag har bara en sak jag INTE gillar, den flyter som upp på sidan. Hur får man bort det? Ska man skriva nåt annat istället för float: right?

 42. SvaraFie

  Jag tar tillbaka vad jag skrev. Helt plöstligt kan man inte kommentera inläggen längre.. SUCK!!

 43. Svaracarro

  Om det inte funkar prova ändra storlek på headern! Typ 600 eller vad det är du har på wrapper. 🙂

 44. SvaraMaja

  Jag har gjort sådär och fått meny raden där jag vill ha den, men när jag sen skrev ett nytt inlägg följde menyraden med ner om du förstår vad jag menar. Hur får jag den o stanna där jag vill ha den ?

 45. SvaraMika

  Hejsan! Jag ändrade bredden på min blogg till bredare och då försvann min meny helt plötsligt ner. Har försökt det här men det funkade inte xD Har du något tips hur jag kan göra? 😉

  1. SvaraL O I S

   Du måste då ändra bredden på menyn, om du har en rätt så lång inlägg sida så kan du inte ha så bred meny. Så du måste sänka bredden på din meny så kommer den nog upp.

 46. SvaraEmilia

  skulle du kan hjälpa mig för att min menyn går inte att flytta upp den är det nere den har dampat sönder typ ^^

 47. SvaraIven gravid v37

  Hur mycket smalare ska jag göra min header nu för att få den att passa in? Lika bred som själva inläggen eller tar jag den ursprungliga widthen och tar bort 159px som är bredden på min meny?

 48. SvaraIven gravid v37

  Det var inget, kom på att jag bara måste lämna det tomt vid en liten del av sidan där menyn nu ligger 🙂

 49. SvaraJULIA

  Jag har letat runt ett bra tag efter en enkel förklaring till en grej jag undrar men inte hittat något bra svar, och vad jag vet har inte du gjort något inlägg om detta, jag skulle vara evigt tacksam om du förklarade enkelt hur man:

  Man kan ju fixa så att när man scrollar ner så är bakgrunden still, och det vet jag hur man gör. MEN, jag vill ha min meny i sidan still, alltså att den ska vara kvar på samma ställe när jag scrollar ner.. OM NÅGON VET HEEELP ME PLEASE!

  KRAM!

 50. SvaraBecky

  Har hållt på och fixat med min blogg och stil/kod mallar hela dagen, HELA. haha… och nästan allt funkar bra nu, men nu är min meny helt längst nere, och jag har verkligen prövat alla tips från kommentarer på denna sidan och försökt jätte mycket. har också (såklart) provat massor av tips från DDB också. men min meny flyttar INTE på sig, de e jätte irriterande!! kolla in på min blogg om ni inte förstår vad jag menar (www.becksii.blogg.se) är jätte tacksam om ni vill hjälpa mig!!

  tack på förhand!

  1. SvaraTilda

   Åh, jag förstår vad du menar har exakt samma problem. Har läst igenom alla dess kommentarer, testat och gjort mitt allra bästa men inga resultat. Kolla in min blogg ( thildahhh.blogg.se ) så kan ni se att arkivet fortfarande är kvar längst ner på sidan under alla inlägg. Blir så sur…

   1. Mimmi

    Precis så här har jag det också!!
    Är det NÅGON som vet hur man fixar detta???
    hade varit så sjukt snällt, så jag är hur tacksam som helst för svar! 🙂

   2. Strangerz

    Hitta och ersätt.

    #side {
        margin-right:0;   
        padding:0;
        float: right;
        width: 259px;
        margin-left:50px;
        margin-top:-85em;
    }
    
 51. SvaraAlice

  vet du hur man flyttar upp en bild som man har ovanför menyn.
  har en bild där men menyn och bilden hamnar långt ner, vill att bilden ska strata ovanför menyn och gå ner mot menyn 🙂

 52. SvaraTea

  Bra tips!
  Jag har menyn på vänster sida och som du skrev så ligger då menyn över headern, jag har minskat värdet på “width” så att headern blev mindre, men hur flyttar man headern åt höger ? 🙂
  Supertacksam för svar!

 53. SvaraEvelina

  Hej, jag har sökt överallt men jag hittar verkligen inte hur man får en ram runt menyn (side).
  tacksam för hjälp

 54. SvaraEmma

  När man går in på kategorierna så är menyn längst ner under inlägget. Hur flyttar man upp menyn på kategorisidan? Snälla! Behöver verkligen hjälp!

  1. SvaraFelix

   Ovanför kodrutan till din kodmall (till höger) så finns det en dropdown-box. Klicka på den för att navigera till de andra kodmallarna, som tex Arkivsida, Inläggssida, osv.

 55. SvaraJohanna

  jag vill även ha själva inläggssidan högre upp så det inte är ett så stor mellan rum mellan headern och inläggen?

 56. SvaraMira

  Hur får man sidmenyn att följa med hela bloggen ända ner till slutet? Skulle vara jätte snällt om jag fick veta det! Tack på förhand! 🙂

 57. Svaraemma

  Hur gör jag för att flytta headern mer till höger när jag flyttat menyn så att den ligger högre upp ovan på headern?? snälla svara har problem!!! 🙂

 58. SvaraMatilda

  Jag har flyttat upp min sidomeny men när jag går in på ett tidigare inlägg så försvinner det.

  Alltså den försvinner. (den har för högt negativt tal när jag går in på någon kategori.)

  HJÄLP MIG!

 59. SvaraMalva

  Asså,jag har har en bild ovanpå min header.Och man kan inte flytta den nånstans! Även fast jag änndrar ‘paddin-left px *OSV*)Den står på samma ställe!
  Snälla hjälp!!!!

 60. SvaraCassandra

  Hej! det är något fel med min meny för den flyttas ner med inläggen som jag skriver. Alltså för varje inlägg flyttas den ner mer & mer. Vet inte vad jag har gjort för fel & det är jätte tråkigt att behöva flytta upp den hela tiden.. skulle uppskatta hjälp!!

 61. SvaraAngelica

  För mig funkade det. Men när jag har gjort ett nytt inlägg så är menyn kvar vid det förra inlägget. Så jag måste höja den hela tiden. Någon som kan hjälpa mig att få den att sitta still?

 62. SvaraOlivia

  Jag har som menyn “under” headern, och därför antar jag att den där kodraden inte finns med i min stilmall. Skulle gärna vilja flytta upp menyn ändå – hur ska jag göra ?

 63. SvaraJasmine

  Vill flytta NER min meny lite, den sitter för tätt inpå meny länkarna.
  Spelar ingen roll om jag skriver -300xp eller -1000xp, inte ett piss händer! 🙁

  Tacksam för svar!

 64. SvaraOlivia - mitt livs citat

  Hejsan, jag håller på att fixa en blogg för min kompis, men hela headen vill inte synsas? Och även menyn har lagt sig för högt upp…
  Jag har provat med

  margin-top: 520px;

  , för att få ner menyn, men då blir det bara vitt över headern på det ställer som nu menyn är på…
  Och bredden är rätt inställd efter headern också…

  dressyrlivv.blogg.se är bloggen!
  Vet du hur jag kan göra?

  Tacksam för svar!
  Mvh Olivia

 65. SvaraDaisy

  Jag har lyckats få upp menyn men jag lyckas inte få upp inläggen. Jag vill ha dom precis under headern och jag har lyckats med menyn genom margin-top-grejen men jag vill få upp mina inlägg också

 66. SvaraTherese Gustavsson

  Hej!
  Min meny har helt hoppat ner och lyckas inte få upp den, vad kan jag göra?
  Har försökt att ändå bredden på wrappern men det ska inte behövas då headern är 850px bred och menyn 150px (alltså inte så bred som wrappern, ändå hoppar den ner, vore så snällt om jag kunde få något tips 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Om du skall skriva kod måste du göra på följande sätt: [code]Din kod här[/code]