Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Ändra bredd på din blogg

Ändra bredd på din blogg

Vill du ändra bredd på din blogg? Bra, för i detta inlägg visar jag hur du gör en blogg bredare, men även hur du gör din blogg smalare.

Du lär dig:

1.  Justera bredden på bloggen i din CSS-kod (stilmall)

2. Hur du gör för att ha olika bredd på header och blogginläggen.

När man ska ändra sin bredd på bloggen, så är det mycket ändringar i pixlar man måste göra, det är en del pill med stilmallen, men jag ska försöka förklara på ett så lätt sätt som möjligt. Du gör alla dina ändringar i din stilmall.

Tryck ner Alt-tangenten på ditt tangetbord och välj Design i menyn.

design meny

Klicka sedan på Redigera stilmall.

redigera stilmall
Allting du gör utgår från bredden på din #wrapper. Det är som ett papper som du kan fylla med rutor, och rutorna måste fördelas över bredden på din #wrapper.

bredd på din blogg

Om du ska minska bredden på din blogg
Att minska bredden på bloggen är inte så himla knepigt. Det du måste göra är att bestämma dig för hur mycket smalare den ska bli. Säg att din blogg är 830px bred (din #wrapper) och du vill att din blogg ska vara 730px bred istället, dvs 100 pixlar smalare.

Ändra då din #wrapper till 730px först och främst.

Sen så måste du ändra på bredden på din #content och din #side, för dessa två rutor delar ju på bredden av din #wrapper.bloggdesign avdelareTotalt ska du då minska dessa två med 100px, vilket du kan dela upp på de två, eller så tar du bort 100px på din #content.
Om vi utgår från standarden på stilmallen fashion, så är bredden på #side 180px och bredden på #content 538px.

På vissa stilmallar, bl a Fashion, så måste du ändra bredden (width) på #content på tre ställen.

justera bredd

Som exempel, kan du nu ändra bredden (width) på #side till 150px och bredden på #content till 468px. Då har du dragit bort 100px totalt.

Nästa steg är att ändra bredden på din #header med 100px med, då även denna ligger inuti din #wrapper.

wrapper bredd

Om bredden är som på bilden ovan 800px, så ändrar du det till 700px.

Sen så är allt klart, förhandsgranska och spara sen om det är som du vill.
Om din meny inte ligger på plats, då har du förmodligen dragit av för lite på någon av rutorna, kolla hur mycket du har dragit av och försök igen.

Om du ska öka bredden på din blogg
För att öka bredden på din blogg, så gör du precis som ovan, fast tvärtom.

Vi säger att din blogg (din #wrapper) är 830px bred, men du vill att den ska vara 1000px bred istället.
Då ska du börja med att öka på width i din wrapper till 1000px istället för 830px. Då har du ökat på ditt “papper” med 170px, som du kan fördela på din #side och #content.

Så, om du vill lägga allt på #content eller dela upp det på både #side och #content, det avgör du själv.

När du har fördelat det hela, så ökar du på bredden på din #header med 170px med.

Svårare än så är det faktiskt inte att ändra bredd på en blogg.

Lycka till!bloggdesign avdelareGrundare av Designa Din Blogg.
Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

200 kommentarer

 1. SvaraCarro

  Sen jag ändrade bredden på bloggen en gång till så lyckades jag nog komma åt nånting som hade med menyn att göra, menyn är bredare än vanligt och i mina ögon är det sjukt irriterande. Har försökt ändra i #side men kanske blev nåt konstigt fördelat med content och wrapper?

 2. Svaranimarta

  hej har du något inlägg där du visar hur man kapar av menyn och hur man får menyn att dela sig från inläggen för min meny och inläggen sitter liksom ihop jag skulle vilja att menyn är för sig och lie mellan run (linje) och sedan kommer inläggen på sidan om om du inte förstår vad jag menar titta min blogg , hur man man få menyn att separera sig från inläggen `?

 3. SvaraSofia

  det har hänt något knäppt med min blogg! Hur ska jag göra?

  bild: http://clipp.blogg.se/images/2010/namnls_96623619.jpg

 4. Svaralinnea

  Min meny har hoppat längst ner på bloggen, jag vet inte hur jag ska få upp den… Första gången gjorde jag detta stängde jag ner internet utan att spara … då funkade det med menyn. men nu när jag gör exakt samma hoppar ner ner?? vad gör jag för fel? :S

   1. Amanda L.

    Jaa, samma här -.- har testat att ändra på en massa smågrejer men det hjälper då verkligen inte “/

   2. Annie

    Min meny försvinner också bara, eller så hoppar hela innehållet iväg åt vänster. Eller så händer både och. Vad är fel? Jag använder Dusty Rose, en standasrdmall från blogg.se som jag utgår ifrån.

 5. Svarajennie

  Detta funkar ju inte! Det blir bara ett stort mellanrum mellan menyn och inläggen. Jag vill att “inläggsplatsen” ska bli bredare med bilder o så.

   1. fanny

    #content {
    overflow: hidden;
    width: 538px;
    position:relative;
    left:0px;
    padding: 20px 0px;
    voice-family:””}””;
    voice-family:inherit;
    width:538px;
    float: right;
    margin: 0px 10px 0px 0px;
    }html>body #content { width: 538px } ÄNDRA DÄR DET STÅR 538 PÅ DENNA RADEN

 6. SvaraNicolina

  Jag har samma problem som jennie – När jag ändrar bredden på content så blir bara mellanrummet mellan inläggen och menyn större, inte själva inläggen vilka det är jag vill ha större. Snälla, hjälp mig med det här!

 7. Svaratilda

  jag har samma problem som jennie och nicolina! det är grovt irriterande, snälla kan du förklara hur man fixar det?

 8. SvaraMeli

  Hum.. Min meny är för bred! Och jag vet inte hur man ändrar det?! Jag gjorde absolut ingenting, det bara blev så? :C

 9. Svaratove larsson

  men tjejer, läs igenom beskrivningen ORDENTLIGT annars blir det lätt fel! vill ni BARA ändra bredden på inläggen och ha menyn som vanligt; Testa att lägga till 50px på wrappern och sen lägger du till 50px på #content

  då funkar det =)

  1. SvaraL

   Det funkar då inte alls fast man lägger till 50px på båda.
   Jag vill att det ska bli större på inläggssidan så man kan skriva längre ut.
   Vet då inte vad jag ska göra. Är störande att man inte kan skriva långt ut eller lägga ut särskilt stora bilder.

 10. SvaraMimmi

  div#wrapper {
  margin: 0 auto 20px auto;
  width: 750px;

  Det är det ända som står efter Wrapper när jag ska redigera stilmallen. Har jag då gjort något fel?

 11. SvaraNicolina

  svar till Tove:

  Men problemet är att det blir en vit “kant” mellan menyn och inläggen, det är alltså inte själva mellanrummet som blir större utan bara det att inlägget blir större åt ena hållet där min meny ligger men själva inlägget, alltså med text och bilder, är fortfarande lika litet och det ser bedrövligt ut. Gå in och kolla så förstår du vad jag menar.
  Jag HAR läst ORDENTLIGT 😛

 12. Svarallooba

  vill ha bredare inläggsfält, hur gör man? och hur får man inläggsfälten att flytta sig mot menyn?

 13. Svarajennie

  jaaaaaa, alla verkar ha samma problem. bredare inläggsfält e det vi vill ha, och utan mellanrum till menyn. Har verkligen försökt men kan inte. någon som har fattat?

 14. SvaraAimee

  Hade samma probem som er alla!
  men gör som tove säger -“Testa att lägga till 50px på wrappern och sen lägger du till 50px på #content ” gör bara detta! så funkar det! 😀

   1. Amanda - Fastlimmad

    NUUU fattar jag 😀
    nu blev jag glad, nu blev det rätt :D:D:D
    FAAAN VAD GLAD JAG BLIR!

  1. SvaraAnnie

   Min hoppar ändå bara åt sidan, den blir inte större? Jag provade att byta plussa på 50 på bägge ställerna, och det som hände var att det hoppar åt sidan allt ihop, och att texten går utanför kanten och över bakgrunden? 🙂 Vad gör jag fel?

 15. Svaralinnda

  hej! jag får till bredden precis hur jag vill ha den, men antingen försvinner menyn eller så är den jätte långt ner. Och jag har försökt få upp den så som det stod på ett annat inlägg, men menyn e mitt i inlägget då. hjälp!

 16. SvaraPhilip

  varför vill inte min html och css funka , jag sparar allt , men när jag kollar bloggen ser den ut precis som innan även att htlm och css har blivit ändrat och sparat , varför?! behöver seriös hjälp snabbt ! 😉

 17. SvaraElin

  hej!! asså jag har ändrat bredden på bloggen en aning men jag vill ändra så att inläggen blir bredare. För när jag lägger in klipp óch sånt så kapas det för att inläggsbredden tar slut. SNÄLLA hur gör jag själva inläggen bredare? behöver hjälp nu!!! 🙂

 18. SvaraAmanda

  Jag har breddat både menyn och “inläggen” förut och tänkte nu göra det yttligare, men nu blir bloggen lite suddigare i kvalitén och till och med i skapa inlägg är det suddigt, vad tusan beror DET på ?!

 19. Svaraulrica

  Verkar inte som man får svar på sina frågor här med tanke på hur många som undrar över samma sak…. Jag har själv läst igenom allt hundra gånger, räknat på miniräknaren och jämfört med en orörd stilmall…. På FRAMSIDAN ser det bra ut och på INLÄGGSSIDAN men och man klickar på KATEGORI eller ARKIV så är allting fel. Kan inte förstå var eller hur jag ska ändra. Blogg.se ger inte mycket hjälp… om det är någon som vet så hör av er!

 20. SvaraAnn-Kristin

  Tack för världens bästa bästa bästa bästa bästa bästa bästa bästa bästa bästa bästa blogg! Synd att man inte kan ge tillbaka något, är hur tacksam som helst.

  Tack! 😀

 21. Svara~Isabell~

  Halloj! Jag har problemet att bredden bara ändras till där menyn tar slut, resten av “inläggs sidan” är lika bred (Smal) som förut & vägras ändras. Är det någon annan som har samma problem? Eller har haft? Isånnafall hur löste ni det?
  Tack på förhand! 🙂

 22. SvaraLinnea

  när jag ändrade bredden på min blogg funkade det utmärkt! När jag sedan ändrade bredden en gång till (så den blev smalare) blev mnyn konstig.  Så efter ett tag ändrade jag tillbaka den till det breda, men nu är min meny konstig, den är smal. Menyn verkar liksom vara jättesmal, så rubrikerna på mina inlägg blir praktiskt taget staplade ovanför varandra ORD FÖR ORD (ett ord på varje rad) vilket är sjukt fult och jobbigt. Hur ska jag ändra tillbaka det?

 23. SvaraLorena

  när jag klistrade in en tracking-kod från bloggerfy och därefter tog bort den så flyttades allt mitt innehåll på bloggen längst ut i kanterna. Allt är över hela sidan och inte centrerad som bloggen brukar vara. Hur ska jag göra? HJÄLP MIG SNÄLLA

 24. Svarajanine

  Nubörjare som jag är med att redigera så pillade jag en massa och nu har jag tydligen dubbel header bild,men på min dator ser allt perfekt ut men inte på andras.Vaaaad har jag gjort för fel?har suttit här nu hela dan och försökt fatta.Snälla hjälp mig!
  Janine

 25. SvaraIda

  Hej!

  Vill ha min blogg bredare, vilket går men då blir min sidomeny bredare också vilket jag inte vill.
  Sen när jag gör den mindre blir inte bloggen bredare ändå.
  Det jag vill ha brett är alltså här i själva inläggen så man kan ha in större bilder. Men det funkar ej…

 26. Svaraolivia

  jag vill, precis som alla andra, ha bredare där inläggen och bilderna är, så att man kan skriva längre rader och ha större och bredare bilder. jag har läst igenom allting flera gånger och provat på bloggen massa gånger, men det fungerar inte. antingen så händer det inget alls när jag ändrar i stilmallen, eller så åker hela menyn ner till botten av sidan.
  SNÄLLA HJÄLP MIG!

 27. SvaraBella

  Hade samma problem som er ett bra tag men jag tror jag har lösningen 🙂

  för det första måste ni ha “fashion” som stilmall om ni bloggar på blogg.se

  gå sen ner i stilmallen och leta upp
  #wrapper {
  clear:none;
  margin: 30px auto;
  padding: 0px;
  width: 830px; ÄNDRA TILL 1000
  background-color: #FFFFFF;

  EFTER detta ändra

  #content {
  overflow: hidden;
  width: 538px;
  position:relative;
  left:0px;
  padding: 20px 0px;
  voice-family:””}””;
  voice-family:inherit;
  width:538px;
  float: right;
  margin: 0px 10px 0px 0px;
  }html>body #content { width: 530px } ÄNDRA DETTA TILL 730 eller MER för mindre avstånd.

  Hoppas det funkar för er 🙂

  1. SvaraBecky

   asså det sparas inte? 🙁 när man förhandsgranskar elr va det heter, så syns det, men sen så försvinner allt och blir vanligt? + så hatar jag “fashion” ränderna, kan man byta ut den sen? x)

   1. sanna

    du måste ju trycka på spara, förhandsgranska betyder att typ testa och se hur det ser ut

    men om det inte ändrats fasst du tryck på spara prova tryck på uppdatera eller gå in på din blogg igen

 28. Svaraklara
  TAAACK FÖR ATT DU HAR EN SÅN BRA BLOGG, JAG UNDRAR, HUR GÖR MAN EN ANNAN FÄRG PÅ SJÄLVA INLÄGGSIDAN DÄR TEXTEN STÅR, ? 🙂 TACK FÖR EN BRA BLOGG
  
 29. Svaralouise

  Hur gör man efter bloggen blivit bredare så vill man att innehållet också ska bli bredare dvs bilder och texten man skrivit, har provat allt men det funkar inte..

 30. SvaraIda

  jag har listat ut hur det funkar nu tror jag… Om ni vill ha STÖRRE plats att skriva inlägg och kunna lägga ut större bilder ska ni göra så här:
  Om #wrappern är 500px och #content 300px och ni vill kunna lägga ut bilder i tillexempel 400px då måste ni tänka: Hur många px måste jag lägga till för att jag ska kunna lägga ut i 400px? Det blir alltså 100px till ni måste lägga till för att kunna göra det. Då lägger ni på 100px på #wrappern och sen kan ni öka siffrorna i #content också!
  Hoppas ni fattar för att jag är inte så bra på att förklara. Men det här har funkat bra för mig! Ps. Öka INGENTING i #side om ni inte vill ha den större 🙂

 31. SvaraAmanda

  Jag har gjort min blogg bredare men texten i mina inlägg går inte enda ut i kanten. Det är ett tomrum mellan inläggen och menyn. Det är fortfarande samma bredd på mina inlägg, alltså kan jag inte lägga upp bredare bilder. Vad är felet?

 32. Svaraamanda

  Exakt så har det hänt för mig också! Jag vill ha bredare bilder men vet inte hur jag ska göra! Får försöka lista ut på egen hand! 

  Från en annan Amanda 😉

 33. Svaraf

  tack så jätte mycket för tipset, har precis kommit igång med att blogga igen och har haft lite problem med att få till designen helt, men dina tips gör det mycket lättare 🙂

 34. SvaraFia

  Hej!
  Om jag vill minska bredden på min blogg så försvinner ju en del av bilderna som jag har i tidigare inlägg, som är större än vad jag nu vill att min blogg ska vara. Går det på något sätt att ändra så att de bilder jag lagt upp “följer” med minskningen? Tacksam för svar.
  Mvh // Fia

 35. Svarabella

  Det funkar att göra den bredare osv, men nu är min meny också bredare och det är jättefult tycker jag. Någon som vet hur man fixar det? Har läst beskrivningen noga men fattar inte 🙂

 36. SvaraPauline

  Hej!
  Älskar dina tips och förklaringar!
  Men nu är det så att jag har letat runt och finner inga lösningar på mina problem. Det första problemet är att sidomenyn följer det inlägg som är längst ner, (vilket är jätte fult). Det andra problemet är att det är en blå rand längst upp på bloggen (vilket jag inte vet hur jag tar bort) och det sista problemet är att jag inte kan skriva en description “om mig själv och bloggen” i sidomenyn, jag har skrivit den och sparat.. men den kommer bara inte upp på sidomenyn.
  Otroligt TACKSAM för svar!
  Kram
  Paulineart.blogg.se

 37. SvaraAgnes

  Jag har ändrat och det ser iallafall ut som att bloggen blir bredare överallt annars förutom att det funkar fortfarande inte att ladda upp bredare bilder än 500xp… SNÄLLA HJÄLP ;(

   1. Bella

    vet någon hur man flyttar så att menyn är på andra sidan ? Vill ha den på höger sida och inte vänstern men hittar ingenting:(

  1. SvaraCecilia

   För att få upp menyn måste man ändra storlek på den…det kan vara så att själva “inläggssidan” på eran blogg är för bred så att menyn inte får plats och då är det bara att antingen minska “inläggsidan” eller menyn. That will do it I think 🙂

   1. Jossan ;)

    hur gör man de? alltså ändrar inläggs sidan! För mina inälgg bly super små! Jag kan inte alls ha stora bilder, så syns inte hela, snälla hjälp mig! den som kan hjälpa mig med de får en stor fet länkning!!

   2. melina

    är det någon som vet hur man får “menyn” (alltså arkivet och listan över de senaste inläggen) mer åt vänster, alltså mer utåt kanten? Väldigt tacksam för svar!!

 38. Svaramelina

  hur gör man om man vill att inläggen också ska vara bredare? så att dem liksom “hänger med ut till sidorna”. Likadant med arkivet och det, hur får man det ut till sidorna? 🙂

  1. SvaraAnna-Lena

   Gå in i DESIGN—> redigera stilmall—->
   #content OCH HÄR SKA NI NU ÄNDRA WIDTH..Så blir det som ni vill ha det förhoppningsvis… I min stilmall har jag tre stycken width och jag ändrar dom alla. Ju högre talet är desto större bredd på inlägget får du!! {
   width: 600px;
   width:528px; #content { width: 528px }

   Hoppas detta var till nån hjälp!

   Hälsningar Anna-Lena.

   1. Sarah

    Ni som även vill ha inläggen bredare, får skriva in 1000 px på alla under Content, och inte bara öka med 160 px.  Då funkar det! 

 39. SvaraLina

  Hej, jag skulle bli jätteglad om du kunde berätta, eller om du inte vet, försöka lista ut hur man ändrar “höjden” på bloggen. Du kan titta på min testblogg med nya designen för att fatta, texten försvinner ut ur bakgrunden som inte täcker allt. Jag skulle vara väldigt tacksam för svar!
  Testbloggen: liinicious.blogg.se/a

 40. SvaraClara :)

  Hej! För mig blir liksom “det vita” bredare, men jag vill att inläggen också ska bli bredare, så man kan lägga in storlek 600 på bilder. Hur gör man det?
  Snälla svara! 

  1. SvaraPaula

   läs det som Anna-Lena skrivit lite längre upp (Gå in i DESIGN—> redigera stilmall—->). Funkade jättebra för mig! 🙂

 41. SvaraSimon

  Det fungerar inte för mig :(. Det jag vill ska bli större blir inte det :(.. Lixom där mina inlägg är, det blir inte stort!

 42. SvaraMichaela

  Hej!
  Jag har lite problem med min meny, den blir bara helt konstig och går inte att få ordning på så att det ser bra ut? någon som vet varför och kanske kan ge mig råd om hur jag ska göra? tacksam för hjälp.

 43. Svaraadelisa

  mitt problem är att det är bara min header som blir bredare. Jag vill ha inlägget bredare så att bilderna blir större. Finns det nått inlägg om det? Hittar det inte.. tack 🙂

 44. SvaraOmygloss

  Hej, jag har märkt att när man tittar på min blogg från internet explorer lägger sig min meny längst ner på sidan. Hur gör jag så att den lägger sig högst upp på sidan för alla webbläsare?

  Blir så tacksam för svar
  mvh Lisa

 45. SvaraNora

  Hej, jag har ändrat bred på både sidan, headern och inlägg men min meny på vänster sida syns inte alls. Vad ska jag göra?

 46. SvaraHanna

  Alltså, jag vet inte riktigt vad som har hänt med min blogg. Grejen är att inläggen “krymper” (!!) i bredd ju längre ned man scrollar på sidan! Det är så på alla sidor utom framsidan, så kategori, arkiv och inläggssidan. Vad har jag egentligen gjort?!
  Vore sådär extremt, löjligt, tacksam för svar!

 47. Svarajohanna

  Snälla snälla kan du eller någon annan hjälpa mig? Efter jag gjorde om bloggdesignens storlek på min nya blogg där jag ska sälja mina smycken så blev texten i innehållet helt fel. En bit av texten försvinner. Jag har kollat runt överallt om hur man ska fixa detta men inget tycks funka. Så nu försöker jag hitta nån som kan hjälpa mig så att jag kan börja sälja miina smycken. Skulle bli så tacksam för hjälp! Sidan heter Creativity.webblogg.se och min mail är mungipa@hotmail.se
  kram Johanna

 48. SvaraFanny.

  Asså, jag vill göra inläggen bredare. Inte det andra. Det funkar inte! Hjälp mig? Jag får inte ut hela bilderna. “/ 

 49. SvaraSandra

  Jag bytte bredd och nu är texten i kolumnraden (senaste inlägg, kategorier, arkiv etc) inte i mitten utan precis vid kanten. Ser jätte dumt ut. Hur ändrar man det ?
  Gå gärna in på min blogg; http://svenskangel.blogg.se för att se vad jag menar.

 50. SvaraSofia

  på min blogg är headern bara större på ena sidan, alltså jag har gjort allt med bredden på bloggen, men headern hängde bara med på andra sidan 😮 hur gör jag för att få den andra sidan större också ? snälla hjälp!!

 51. Svarajessica

  Hej, måste fråga hur man kan få texten att frysa. DVS. att den inte drar ihop sig om man drar ihop hela rutan. Och om man förstorar rutan så förblir den i samma storlek ändå. Luddigt förklarat men jag brukar lägga upp bilder brevid varandra. Och har man en mindre webbläsare ibland så ligger bilderna plötsligt under varandra. Jag skulle vilja att det var som en rullist i botten istället om du förstår? Gå gärna in på min blogg och kolla hur jag menar. jessicaessen.blogg.se

 52. SvaraJosefin Norlén :)

  Jag har ett problem! Där inläggen läggs, asså dom blir as små! Man kan inte alls ha stora bilder! Bloggen är väldigt stor! Så det borde ju kunna va mycket större! Jag fattar inte vad jag ska ändra på! HJÄÄLP! Den som kan hjälpa mig med de får en länkning 😉 <3

 53. Svaraalexandra

  När jag ändrar bredden på mina inlägg så hoppar min sidomeny ner, hur flyttar man inläggen mer åt sidan?

 54. Svaraebba

  ni som behövde hjälp med menyn som åkte ned, man ska ändra på content och side också, annars hoppar den ner, för exempel om det är 800,och ni minskar ned till 700 alltså 100 px mindre, då måste ni minska 100 px i content och side också annars hoppar den ned, hoppas det här hjälper för er som har svårt med det!

 55. SvaraEvelina

  Jag har fixat så att min blogg är bra i bredd, men den vill inte ändra sig när jag besöker min blogg utan det är i samma bredd som innan jag ändrade någonting. Det är bara när jag förhandsgranskar stilmallen som det jag ändrat syns. Hur ska jag göra för att det ska synas för mina besökare?

 56. Svaramartina

  Förstår inte hur två bilder på 400 px inte kan få plats bredvid varandra när bredden på bloggen är 1000 px.. 
  Blir så besviken, vet inte vad jag ska göra.. 

 57. SvaraMajabaja! :*

  Jag ändrade bredden och allting blev skitbra när jag förhandsgranskade, men sen när jag sparade så var allt som innan. Kollade på en annan dator men då var den stor igen, kom sedan fram till att det jag har ändrat inte syns i firefox, men i windows, vad gör man åt detta? Det syntes ju när jag förhandsgranskade, men inte sedan.

 58. SvaraIda

  Behöver verkligen hjälp! om någon vet hur man gör så uppskattar jag det enormt! men svara helst på min blogg..
  Jag vill att min blogg ska vara lika bred som den är nu. Men om jag lägger upp en bild i 700px så blir det för litet.. Om jag laddar upp i 800px så blir det för stort och jag vill kunna ladda upp i 800 men att inlägget beskär bort en bit av bilden då.. Snälla förstår någon ? behöver verkligen hjälp med detta!Kram!

 59. SvaraIsabella

  Hej, vi vill flytta alla inlägg lite åt vänster. Hur gör man? Och sen skulle vi vilja göra rubrikerna till småbokstäver, dom är på stora bokstäver nu, hur gör man det?

 60. SvaraMikaela

  Hej! Framsidan på min blogg är helt okey. Men om man klickar på en av rubrikerna i ex senast inlägg ser sidan helt konstig ut. Alla avstånd är fel. Hur ändrar jag det?? MVH

 61. SvaraCcissi

  Hej! Gjorde precis en ny blogg och använde samma stilmall som jag haft på min tidigare blogg som jag inte varit aktiv på på ett tag och såg nu att “Senaste inläggen” hamnar längst ner på sidan för det ser ut som att dom inte får plats bredvid lixom, hur ändrar jag det?
  /Ccissiduvet

 62. Svaralinnéa

  Hej! Skulle vara jätte tacksam för svar, jag har ändrat bredden och är nöjd med den, allt blev bra, MEN, hela inläggssidan hoppade åt höger, hur gör jag för att fixa det? :)www.hejlinesha.blogg.se

 63. Svaralanja

  Men alltså, hur gör man att allt blir bredare? Typ ramen bakom allt? Min header ramlade ner när jag ändrade bredden.. Så hur gör man ”allt” bredare?

 64. SvaraMaya

  jag förstår inte vad man ska göra men content och side när man ska göra bloggen bredare, hur mycket ska man lägga till?

 65. SvaraMaya

  mina inlägg följer med åt höger, jag vill att dom ska ligga vid menyn åt vänster, hur flyttar jag det utan att ändra storleken på bredden?

 66. SvaraLisssan

  Hej! När jag skulle göra min blogg bredare. Så åkte menyn längst ner på bloggen. Jag har försökt och gå till baka som jag haft de innan. Ja , när jag säger menyn menar jag den här när det står senaste inlägg och det där. Hela den har åkt ner längst ner hur får man upp den? Lisa.

 67. Svaraalicia

  Jag har gjort min blogg bredare men inläggen blir inte större och mina bilder kan inte vara större än 500 px och jag vill ha dom mycket större, vet någon hur man gör?

 68. SvaraFelicia

  Åååå räddaren i nöden har försökt klura ut det där hur länge som hälst känns det som. Tusen tack än en gång!!! 😀

 69. Svarajenny

  jag vet inte hur man ändrar bredd på inläggen, alltså dom är för breda. för jag har ändrat så inläggen kommer mer till vänster vilket jag vill ha, men texten i mina inlägg blir bara bredare och bredare då.. nån som vet hur man ändrar det?

 70. Svaralinnea

  sorry, men varför har du inte bara en sökfunktion på den här sidan så slipper man leta i en kvart innan man hittar rätt inlägg…?


   1. Author
    Lari

    Av den anledning att bloggen enbart är en hobby vid sidan av mitt heltidsjobb och att jag är husägare med allt det innebär, samt att vi har en liten bebis på gång inom några veckor, så det är lite ont om tid att sitta och svara på en massa frågor.

 71. Svaradjustd

  jag hade samma problem som många andra här, bredden på inläggssidan var som jag ville ha den men inte texten, den nådde inte ända ut. Men jag kom på hur man fixar det:

   
  /** Post's body text **/
  .entrybody {
  width: 900px; -------- ÄNDRA BREDDEN HÄR SÅ MYCKET DU VILL
  font-family: arial, sans-serif;
  font-size: 15px;
  font-weight: normal;
  color: #000000;
  line-height: 140%;
  margin: 0px 0px 10px 0px
  
 72. Svaradjustd

  alltså man ändrar bara antal px under /** Post’s body text **/
  .entrybody {

  Det är där man bestämmer bredden på själva texten.

 73. SvaraJonna Peltokangas

  Jag håller på med en ny design på den här bloggen:  men menyn ser jättekonstig ut jag har testat att göra wrapper bredare, men allt flyttar på sig och det är ingen skillnad på menyn. :O

 74. SvaraClaudia

  Men när man ändrar bredden på header också så blir det ju att det blir ett stort svart hål där jag har min header för den är ju anpassad för min header? :O + att menyn hamnar under allt, vad gör man då?

 75. Svaragabriella

  allt är som jag vill ha det bara att när jag gjorde inläggerna bredare så fick jag menyn längst ner?:O HJÄÄÄÄLP!!!

   1. sara

    ja men allså min meny tar slut efter min rss knapp, så min reklam är likson inte med på menyn, och ja jag vill ändra breden på menyn.

   2. Stranger

    Om du menar sidebaren, så är det inte en meny. En meny är det du har på headern. Det där är bara en sidebar, som du pratar om. Är det den du vill göra bredare? Varför bilden inte syns på reklamen, är för att bilden inte existerar.

  1. SvaraStranger

   Byt ut denna kod…

   #side {
   float: right;
   width: 180px;
   margin: 0px;
   padding: 10px 5px 10px 5px;
   left:0px;
   background: #f9f6f5;
   border: 1px solid #fff;
   margin-top: -3px;
   }
   

   …mot…

   #side {
   float: right;
   width: 250px;
   margin: 0px;
   padding: 10px 5px 10px 5px;
   left:0px;
   background: #f9f6f5;
   border: 1px solid #fff;
   margin-top: -3px;
   }
   
 76. SvaraElle

  Hej! På min blogg så kan man bläddra oerhört långt ut mot höger, det blir bara längre och längre. Jag undrar hur man ändrar det! Eftersom att det är jobbigt när den hela tiden håller på att ladda sidan.

 77. Svaravaleria

  jag har fått den bredd jag vill ha på min blogg, men nu har min header försvunnit, och jag har testat på allt men den syns inte! hjälp snälla nån! 🙁


  1. Author
   SvaraLari

   Du har inte angett någon header i din stilmall.

   Den skall ligga i denna koden nämligen:

   #header {
   background: url
   padding-left: 0px;
   padding-bottom:0px;
   padding-top:0px;
   padding-right:0px;
   margin: 0px 0px 0px 0px;
   width: 500px;
   height: 400px;
   no-repeat: center;
   }
   1. valeria

    jomen fast ja har haft en bild där med bildaddress syns den ändå inte! 🙁

   2. valeria

    nu har jag en bild där, men den syns inte ändå. det beror väl på att jag har ändrat bredden på min blogg, men ja förstår inte vad som skall göras så att header syns! 🙁 hjälp snälla!

 78. Svaravaleria

  ja det har jag nu, och jag trycker på F5 men header syns inte! det måste bero på bredd på min blogg som jag har ändrat.

 79. SvaraEmma

  Mina ändringar i Kodmallar>Kategorier och Kodmallar>Arkiv sparas inte även fast jag klickar på “Spara och Publicera”
  Hjälp?

 80. SvaraEmma

  Min blogg har blivit alldelles för bred men den är bara 1000px.
  Det har nämligen hamnat en scroller nedanför bloggen så det ser jätte kånstigt ut:( ..någon som vet?

 81. SvaraCrasyK Art & Design

  Hej! på nått sätt har jag lyckats göra min blogg bakgrund dubbelt så bred som den ska vara, nu minns jag såklart inte var jag ändrar tillbaka detta, det är säkert jätte lätt men jag lyckas inte!! :/

  Väldigt tacksam för hjälp!

  Mvh Crasyk

 82. Svaraesra

  Hej. har gjort bloggen bredare, men vill ändra avståndet mellan menyn och inläggen. har försökt med typ allt, men funkar inte 🙁

 83. Svaraelin

  När jag försökte så hängde inte själva “Inläggsdelen” med, utan den är fortfarande lika smal och nu har jag istället ett stort mellanrum mellan sidmenyn och inläggen. Jag har försökt hitta om det hänger ihop med någon annan kod men jag hittar inget..

 84. SvaraAnonym

  Jag har ändrat både storlek och bredden på inläggen och menyn. De ser jätte bra ut när jag förhandsgranskar men när jag sedan sparar och går in på bloggen har de inte ändrats något, då är allt som de va innan. Vet inte vad jag ska göra och har suttit jätte länge med detta nu så snälla hjälp mig!

  1. SvaraSanna Preifelt

   På nya blogg.se är det aningen svårare, speciellt om man utgått från något av deras teman som läses in via @import. Då får man gå in på den filen som importerats, spara ner den, ändra i den i ett textredigeringsprogram (eller tex sublime text), spara, ladda upp på en server och läsa in den istället. Kan försöka sätta ihop en guide om det, men måste fundera på hur jag ska förklara det så smidigt som möjligt 🙂

 85. Svaravon Ahn ♥

  Plötsligt finns det en låååååång rull list under bloggen på
  SAMTLIGA SIDOR!. ( startsida, inläggs- arkiv & kategori sidor )
  Bloggen har plötsligt blivit FÖR bred. Den går att scrolla t h hur
  långt som helst! Däför har ju rullisten kommit till. Jodå jag har
  provat ändra i wrappern, både till höger och vänster. Även provat
  ändra hela bredden. Inget händer, blir bara än mera galet!
  Content: 670px + Side: 330px = Wrappern: 1000px. Det stämmer men
  ändå är bloggen FÖR BRED och för mycket space till höger! Jag
  vill inte minska ner varken side eller content men vill att deadspacet
  försvinner till höger så rullisten undertill försvinner. Min
  Header är 958px bred.

  Alla sidor ligger i mitten utom kategorisidan, där läggs den direkt åt höger och man får skrolla den åt vänster. Dock har alla sidor dead space åt höger varpå rullisten finns som jag vill ha bort.
  Använder Google Chrome.

  1. SvaraSanna Preifelt

   – Kan inte se rullisten tyvärr pga infinite scroll, så där kan jag inte hjälpa dig.
   – Den är bred för att du har lagt in denna kod på varje del i din övre meny (vilket innebär att bloggen blir bredare för varje del i den övre menyn):

   &lt;div style=&quot;position:absolute; width:903px; x-index:0; left:188px; top: 5px;&quot;&gt;

   Ta bort alla dem och positionera med en CSS-klass istället. Eller förminska width.
   – Du har två wrappers på kategorisidan, det kan bero på det.

 86. Svaravon Ahn ♥

  Har inte vågat röra för mycket då du har gjort denna åt mig en gång i tiden. Har skrivit 0px på width så den blev betydligt smalare hela bloggen men dock återstår 1 dm för att rullisten ska försvinna från botten. Jag kan tyvärr inte skriva den CSS koden själv. Törs inte laborera för mycket så jag får väl ha kvar rullisten trots att den stör. Tack ändå!
  /Carola

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Om du skall skriva kod måste du göra på följande sätt: [code]Din kod här[/code]

Genom att använda DDB, godkänner du användning av cookies. mer info

Denna sajten använder cookies för bästa användarupplevelsen. Genom att använda sajten accepterar du att cookies används.

OK